Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) ve Keşan Belediyesi işbirliği ile Yunanistan’ın İskeçe Belediyesinden gelen 7 otobüs İskeçeli, 20 Eylül 2014 Cumartesi günü Keşan’da bayram alışverişi yaptı.

saat 10.00’da, İskeçe’ye bağlı Topeiros (İnhanlı)  Belediye başkan Yardımcısı Sunay Hüseyinoğlu ve Kırköyspor Kulübü Başkanı Kenan Alioğlu, Keşan TSO Yönetim Kurulu başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan TSO Meclis Başkan’ı Yüksel Alioğlu ve Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan tarafından Keşan TSO hizmet binasında karşılandı.

Yapılan işbirliği hakkında açıklama yapan Yüksel Alioğlu şu ifadeleri kullandı:Topeiros belediyesini Keşan da misafir etmekten çok mutluyuz ve memnunuz.  Keşan TSO adına da Meclisim adına da sizlere hoş geldiniz diyoruz. Keşan esnafımız Ticaret Odası esnafımız hep birlikte Yunanistan’dan gelen misafirlerimizi ağırlamaktan her zaman büyük mutluluk duymakta ve buna büyük özen gösteriyor uzun yıllardan beri bu alışveriş, gidip gelmeler devam ediyor yakın zamanda bizim vatandaşlarımızda Yunanistan’ a gidiyor onlarda Yunanistan ve Batı Trakya’yı ziyaret ediyor. Siz dostlarımız bize büyük mutluluk veriyor sizleri her zaman bekliyoruz misafirin ötesinde eviniz gibi hissetmenizi istiyoruz.” dedi.

Ardından Keşan Belediyesi adına söz alan Cengizhan Aktan, Sunay Hüseyinoğlu’na ilk olarak görevinde başarılar dileyerek şunları söyledi: “Keşan’a hoş geldiniz. Sizleri burada misafir etmekten büyük onur duyuyoruz. Zaten sürekli iletişimimiz var. Yunanistan’daki soydaşlarımızla kardeşlerimizle bu ilişkilerin daha fazla olmasını hem de bu vesile ile belediyeler arasında da karşılıklı işbirliği ve görüş alışverişi olmasını her zaman isteriz ve bundan memnuniyet duyarız.” dedi.

Aktan’ın ardından söz alan Mustafa Helvacıoğlu ise şu şekilde konuştu: “Bugün biz de memnun olduğumuz bir buluşmayı gerçekleştiriyoruz. Bayram öncesi Keşan esnafının da size büyük teşekkürü var. 7 otobüs dolusu misafiri biz bugün Keşan’da misafir edeceğiz. Restaurantlarımız, mağazalarımız,  belediyemiz, kaymakamlığımız, odalarımız ile sizleri karşılayacağız. Bugün gelişinizden herkesin haberi var. Bu anlamda yaptığımız işbirliğinin ekonomiye ve dostluğa ne kadar faydalı olabileceğinin altını çizmek isterim. Ben şahsınızda Belediye başkanımıza, şahsınızda ilhanlıya, İskeçe ailesine ve herkese teşekkür ediyorum. Bugün burada geçireceğiniz zamanı da dönüşte memnuniyetle anlatacağınızı ve bu ziyaretlerin tekrarının olacağını düşünerek saygılarımı sunuyorum.”

Karşılamadan memnun olduğunu ifade eden Sunay Hüseyinoğlu da iade-i ziyaret beklediklerini belirterek şunları söyledi: “Yeni bir göreve başladık. Yaptığımız organizasyonda İskeçe halkı bize büyük destek verdi. Bayram öncesi Keşan’ı gezme görme, beraberinde işbirliğini geliştirme anlamında buraya geldik. Ben burada değerli Keşan TSO Başkan’ıma Keşan Belediye Başkan Yardımcıma ev sahipliğinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Yeri ve zamanı geldiğinde bizim de sizleri bölgemizde ve belediyemizde misafir etmekten onur ve gurur duyacağımızı belirtmek isterim.” dedi.

Yapılan açıklamaların ardından İskeçe’den gelen meşhur kavala kurabiyesi ikram edilerek, Keşan TSO ve Keşan Belediyesi adına Sunay Hüseyinoğlu ve Kenan Alioğlu’na hediyeler verildi.