Edirne İl Genel Meclisi Başkanı Abdülaziz Çıkıkçı ve İl Genel Meclisi’nin CHP’li Üyeleri Mehmet Ali Yetim ile Erdinç Can, dün düzenledikleri basın toplantısında, Edirne İl Genel Meclisi’nin Ekim ayı toplantılarında alınan kararlar hakkında bilgiler verirken, IŞİD’in Kobani’ye saldırılarını ve Kobani’de yaşananlardan sonra Türkiye’deki olayları kınadıklarını söylediler.

130 KÖYDE MEYDAN ÇALIŞMASI TAMAMLANMAK ÜZERE

Saat 11.00 sıralarında düzenlenen basın toplantısında söz alan Çıkıkçı, Edirne İl Genel Meclisi’nin Ekim ayı toplantılarında alınan kararlar hakkında bilgiler verdi. 2014 Yılı Programı’nın tamamlanmak üzere olduğu bilgisini veren Abdülaziz Çıkıkçı, 2015 Yılı Programı için de hazırlıkların devam ettiğini kaydederek, “İlimizde bu yıl itibarıyla 120 km asfalt, 30 km stabilize yol yapımı olup, 654 km yol yaması, bin 200 km greyderle bakım çalışması tamamlanmıştır. 130 köyde meydan çalışmaları tamamlanmak üzere olup, bölünmüş yollardan çıkan asfalt kırığı çalışmaları da talep edilen yerlerde devam etmektedir. Bütün bu konuları, İl Genel Meclisi üyelerimiz ile birlikte, muhtarlarımız ve mevlitse aldığımız kararlarla, yetki verdiğimiz Özel İdare yetkilileri titizlikle takip etmektedir. Hava şarlarının durumuna göre çalışmalarımız devam edecektir. Eksikleri biliyoruz ve bu eksikleri de 2015 Yılı Programı’na alacağız.” dedi.

MECİDİYE’DE SİT ALANI NEDENİYLE ÇÖZÜMSÜZLÜK OLDU

İl Genel Meclisi toplantısında, Çevre ve Sağlık Komisyonu’nun, Mecidiye Köyü’nde yapılması düşünülen Atık Su Arıtma Tesisi ile ilgili raporu hakkında da bazı bilgiler veren Çıkıkçı, komisyonun yaptığı çalışmaları neticesinde, inşaatın yapılması düşünülen bölgenin, turizm gelişme sahası içerisinde kaldığı kanısına varıldığını dile getirerek, komisyon kararını şöyle açıkladı: “Şimdiye kadar 4 tarla üzerinde durulmuş olup, bunların 3’ü muhtarlık tarafından satın alınacağı halde 1/25000’lik planların yapılmamış olmasından dolayı ve sit alanı gerekçesiyle çözümsüzlük oluşmuştur. En son düşünülen dördüncü arazi ise hem pahalı hem de uygun yerde değildir. Kanalizasyon borularının bittiği yerde bulunan tarla yolunun ve enerji nakil hattının köye yakın olduğu halde çözüm üretilememiştir. Kanalizasyon borularının tümü döşenmediği halde atıklar dereye dökülmektedir. Bu dere de Saros Körfezi’nin en güzel yerlerinden olan Kale Koyu denen bölgeyi kirletmektedir. Köye yakınlığı, tesis yönetmekte zorluğun olmayacağı ve sürekli gelişen Mecidiye Bölgesi’ne bu tesis kazandırılmalıdır. Bunun için lazım gelen her türlü inisiyatif alınmalı ve engellerin aşılması için gerekenler süratle yapılmalıdır.”

IŞİD DEKLERASYONU YAYINLADIK

Sözlerini son bölümünde, IŞİD’in Kobani’deki saldırılarını ve Türkiye’de yaşanan olaylarla ilgili olarak Edirne İl Genel Meclisi üyelerinin ortak deklarasyon hazırladığını bildiren Abdülaziz Çıkıkçı, sözlerini şöyle tamamladı: “Uzak Doğu’dan-yakın Batı’ya, Sibirya’dan-Afrika çöllerine kadar uzanan Orta Doğu’nun mozaiği konumunda olan din, ırk, cins, mezhep ayrımı yapmadan demokratik bir şekilde, insani duygularla bin yıldan bu yana birlikte yaşamış ve yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak; Ülkemiz ve bölgemiz üzerine oynanan içte ve dışta emperyalist güçlerce planlanan ayrılıkçı şiddet ve ölüme dayanan çirkin politikaların ürünü bu vahşetin farkındayız ve karşısındayız. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ ilkesinin dün olduğu gibi bugünde de ülkemizde ve bölgemizde uygulanmasından yanayız. Sınırımızda, Kobani’de IŞİD tarafından yaşatılan insanlık vahşetini ve dramını; İçeride PKK ve yandaşları tarafından sokaklarda şiddete başvurmalarını, insanlara saldırmalarını, özgürlük ve bağımsızlığımızın sembolü olan bayrağımızın indirilmesini, Cumhuriyetimizi kuran ülkemize ve bölgemize demokrasiyi getiren yüce Atatürk’ün heykellerinin yıkılmasını, tüm kamu kurum kuruluşları ve sivil toplum örgütleri gibi bizler de CHP, AKP, MHP gruplarından oluşan Cumhuriyet değerlerini benimsemiş ve demokrasiyi özümsemiş İl Genel Meclisi üyeleri olarak şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Ayrıca, bu konuda sorumluluğu olan tüm tarafları sağduyuya davet ediyoruz.”