GİZEM GÖRÜR

Bostancı aynı zamanda Ankara ziyareti hakkında da bilgilendirmede bulunarak, şunları söyledi: “Ankara’ya gittim, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bakanlarla toplantı yaptık. Enez’de 22-25 civarı Kıbrıs gazimiz var. Kendileri bana geldiler, Kıbrıs’a bir daha gitme imkanlarının olmadığını ve gitmek istediklerini söylediler. Onları 1974’de savaştıkları Kıbrıs’a götüreceğim. Orada savaşmışlar fakat bir daha Kıbrıs’a gidememişler. Şimdi çiftçilik yapıyorlar. Kendilerini Kıbrıs’a götüreceğim. Bakanlığa da yazı yazdım. Masrafların bir kısmını bakanlık, bir kısmını belediye ve sosyal hizmetler karşılayacak, savaştıkları yerleri 5 ile 15 Ekim tarihleri arasında. Kültür ve Turizm Müdürlüğü de bu projeyi çok olumlu buldu ve destek verecek.”

GÜZEL BİR YAZ SEZONU GEÇİRDİK

Enez’in yaz sezonunda 150 bin kişiye hizmet verdiğini, bu sebepten dolayı da az personel ile Enez’in zorlandığı bilgisini veren Bostancı, “Yaz sezonumuz bitti. Güzel bir yaz sezonu geçirdik. Çok yoğun bir kalabalığa ulaştık. 150 bin kişiye hizmet verdik. Bir zabıtaya 30 bin kişi düştü. Vatandaş İzmir’den, Edirne’den, Tekirdağ’dan, İstanbul’dan, Ankara’dan geliyor. Tabi ki burada gördüğü hizmeti Enez’de de istiyor. Tabi ki bizim personelimizle bu mümkün değil. Bizim çalışan sayımız yetersiz kalıyor. Yine de sorunsuz bir şekilde üstesinden geldik. Aynı şartları aynı koşulları 5 zabıtayla sağlamak zor oldu tabi ki. Bizim gelirlerimiz belli. Gelirleri yüksek şehirlerdeki gibi hizmet tabi ki mümkün değil. Ama neyse ki Enez birçok sıkıntıyı aştığı için, artıma kanalizasyon gibi, çok büyük sorunlar olmadı.” dedi.

ÖNCE İSTİHDAM YARATMAYA ÇALIŞTIK

Enez’in az sürede çok yol kat ettiğini hatırlatarak devam eden Bostancı, şunları söyledi: “Enez’i küçümseyenler tabi ki bu hizmetlerden de memnun kalmadı. Biz 1 buçuk yıl gibi kısa bir sürede 15 milyonluk bir iş hacmine ulaştık. 30 trilyonluk kendi işimiz var bizim sadece. İstihdam yarattık, vatandaşa iş sağladık, bölgemizde var olan kaynaklarımızı değerlendirdik, ekonomik değer haline soktuk. Bunlara kimse bakmıyor tabi ki. Herkes işin sosyetik kısmı ile ilgileniyor. İnsanların geçim kaynakları ile yaşam koşulları ile kimse ilgilenmiyor. Herkes gittiği yola bakıyor. Arıtmaya kanalizasyona bakıyor. Ben belediye başkanının bunun dışında da görevleri olduğunu düşünüyorum. Biz fabrika kurduk, fabrikayla kalmadık işletme kurduk. İstihdam sağladık. Enez Belediyesi 54 çalışandan 430 çalışana ulaştı. Enez’in bütçesi 2014’de 4 buçuk milyondu, şimdi 25 trilyona ulaştı. İşsizlik %80’lerden %8’lere indi. 10 kat aşağıya düştü. İşin bu yönüne bazı arkadaşlar, hatta basında da bazı arkadaşlar bakmıyorlar. Sosyete tarafına bakıyorlar. Önce insanların karnı aç karnı. Önce adamın karnını doyuracaksın. Biz önce istihdam yaratmaya çalıştık. Çok şükür ki başardık.”

ENEZ GELECEĞE BAKIYOR

Bostancı, açıklamasını şöyle tamamladı: “Enez bugün kendi kendine ayakta durabilen, kendi kaynaklarını kullanabilen, kendi kendini geçindirebilen, etraftaki ilçelere karşı kendini her anlamda taşıyabilen bir konuma geldi. Nüfüs arttı. Emlak değerleri dört kat arttı. E bunların da görünmesi lazım. Enez eleştirildiği kadar kötü bir yer olsa, bu artışların olmaması lazım. Bir de bu yönden düşünebilmek lazım. Eleştirenlere bir de bu yönden düşünmelerini tavsiye ediyorum. Enez geleceğe bakıyor. Enez’in önü açık.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ