** Kemik, “Geçen yıl 135 TL+KDV ile gerçekleştirilen fiyatın, bu yıl 90 TL’ye düşmesine anlam veremiyoruz.” dedi.

 

Keşan Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Abdullah Kemik, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce dün gerçekleştirilen 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Taşımalı Eğitim  ihalesinde hoş olmayan uygulamaların yapıldığını ifade ederek, geçen yıl 135 TL+KDV ile gerçekleştirilen fiyatın, bu yıl 90 TL’ye düşmesine anlam veremediklerini söyledi.

“İHALE ‘İŞİNİZE GELİRSE ALIN’ DER GİBİ YAPILDI”

Kemik, ihale öncesinde fiyatla ilgili olarak hesaplamayı yapan kişinin, nasıl ve neyi baz alarak hesaplama yaptığını çok merak ettiğini belirterek, şöyle konuştu: “Ben, ihaleye girdiğime bin pişman oldum. Geçen yıl Gökçetepe-Keşan arasında gerçekleştirilen taşımalı eğitim fiyatı 134 TL + KDV iken, bu yıl çıkartılan ücret ise 94 TL oldu. Bu indirim sadece Gökçetepe’de değil, tüm köylerde yapılmış. Mazotta ya da mesafede herhangi bir azalma olmamasına rağmen, nasıl olur da 134 TL olan bir fiyat 90 TL’ye indirilir? Sanki, ‘İşinize gelirse alın’ der gibi ihale yapıldı. Ben, bir muhtar olarak böyle bir şeyi asla tasvip etmiyorum.”  

“YOL YAKINKEN VAZGEÇİLMELİ”

Bu durumda, Keşan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası yönetimine de çok iş düştüğüne ifade eden Kemik, “Bu işi yapan şoför esnafı, buradan para kazanacak ki evlerine ekmek götürebilsinler. Yarın Gökçetepe Köyü’nde ilköğretim öğrencisi sayısı 5’e düştü diyelim. O zaman da bu öğrenciler 10 TL’ye mi getirtilecek? ‘Taşıma yapmıyorsanız yapmayın. Biz başkasına taşıttırırız’ mı diyecekler. Kimse kusura bakmasın. Herkes işine bakacak. Eğer bu öğrencileri başkalarına taşıttırma gibi niyetleri varsa; asla ve asla böyle bir şey olamaz. Bu işte, özel taşımacılık yapan ya da muhtarlıkların yaptığı taşımacılık diye bir ayrım söz konusu değil. Sonuçta muhtarlıklar da artık vergi veriyor ve özelden bir farkı kalmadı. Bu uygulamayı kim yaptıysa, yol yakınken vazgeçsin. İl Milli Eğitim Müdürü de bu uygulamaya baksın. Baksın ki, geçen yılki fiyatın neden bu kadar indirildiğini bizlere anlatsın. Taşımacılık yapanlar, sahillerdeki öğrencileri almaya bile gönderiliyor. İkinci dönem köylere kayıt olan öğrenciler artış olmadan alınıyor. Geçtiğimiz yıl 3 öğrenci Gökçetepe’ye ilave oldu. O zaman bu öğrenciler neden bizlere aldırıldı? Buradaki adaletsizliği ve şoförlerin haklarını savunması gereken yer, Keşan Şoförler ve Otomobilciler Odası yönetimidir. Ben, muhtarların üyesi olduğu derneğin başkanı olduğum için bu işte kendimi sorumlu tutuyorum. Biz de bu ülkede vergimizi veriyoruz. Biz kurumları zarar ettirmek durumunda değiliz. Bu hesaplamayı kim yaptıysa bir daha gözden geçirmeleri gerekiyor.” şeklinde konuştu.