HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Keşan’da Cumhuriyet Halk Partisi Keşan İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen basın açıklamasına Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan, partililer, bazı siyasi partilerin temsilcileri ve sivil toplum örgütleri katıldı. Saat 15.00 sıralarında parti merkezinde toplanan kalabalık, CHP Keşan İlçe Başkanlığı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Cumhuriyet Meydanı’na gelen kalabalık meydanda basın açıklaması gerçekleştirdi.

DÜŞÜNCELERİMİZİ ÖZGÜRCE PAYLAŞARAK YAŞAMAK İSTİYORUZ

Basın açıklaması ise Cumhuriyet Halk Partisi Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli tarafından yapıldı.

Açıklamasına, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun Mit Tırları ile ilgili, hakkında herhangi bir soruşturma yapılmadan 25 yıla mahkum edilerek cezaevine alındığını belirterek başlayan Cumhuriyet Halk Partisi Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, “Genel merkezimiz tarafından başlatılan demokratik tepkiye biz de Keşan İlçe Örgütü olarak, sonuna kadar desteğimizi vereceğiz. Halkımızdan da verilen desteğin yanında olmalarını diliyorum. Bugün bize, yarın size. Sırasıyla herkese gelecektir. Bu ülkede demokrasiyi, özgürlükleri, hukuku, yargının bağımsızlığını, adaleti savunan halkımıza da sıra gelecektir. Geleceğimizden ve ülkenin gidişatından endişeliyiz. Maalesef halkımızın bu konuda gerekli hassasiyeti ve ciddiyeti göstermediğini görüyoruz. Bu ülke hepimizin. Bu ülkede özgürce fikirlerimizi ve düşüncelerimizi paylaşarak yaşamak istiyoruz. Bu ülkede barış içerisinde yaşamak istiyoruz. Çocuklarımızın karanlık içerisinde yaşamasını istemiyoruz.” dedi.

BUNU ASLA KABUL ETMİYORUZ

Açıklamasına, son bir yıldır Türkiye’de akla hayale gelmeyecek olayların yaşandığını, adaletin mumla arandığı günlerin yaşandığını, toplum üzerindeki baskıların artarak devam ettiğini ve bunun asla kabul edilmeyeceğini ifade eden Gümülcineli, “Ülkemizin içinde bulunduğu koşullar malum. Son 1 yıldır akla hayale gelmeyecek acayip olaylar yaşıyoruz. Adaleti mumla aradığımız günlerin içerisindeyiz. Toplum üzerinde uygulanan baskılar, hak, hukuk, adalet ve demokrasinin işlevsizliği, anayasa ve yasaların çiğnenmesi, milletvekillerinin, gazetecilerin, yurtseverlerin ve topluma karşı görevlerini yapan kişilerin çeşitli gerekçelerle hapse atılması kabul edilemez. Birileri yasadışı yollardan eğer dışarıya silah götürüyorsa esas onların tutuklanması gerekirken, milletvekilimiz Enis Berberoğlu’nun yapmış olduğu haber nedeniyle tutuklanması, bununla da kalmayıp hiçbir veri ve delil olmaksızın 25 yıla mahkum edilmesi, yıllarını medya ve medya özgürlüğü için harcayan biri için hangi anlayış ve hukukla hareket edilerek bu sonuca varılmıştır? Bunu asla kabul etmiyoruz.” şeklinde konuştu.

YETER ARTIK

Verilen kararın siyasallaşmış hukukun evrensel ilkeleriyle verilmediğini, sarayın talimatlarıyla hareket eden yargının, muhalefete karşı verdiği gözdağı ile verildiğini belirterek açıklamasına devam eden Gümülcineli, şunları kaydetti: “Ülkemizde adalet istiyoruz, hukuk istiyoruz. Bu ülkede düşünce özgürlüğü istiyoruz. Bugün ortaya çıkan tablo, 20 Temmuz darbesinin ortaya çıkardığı tablodur. 20 Temmuz darbesini yapanlar, adaleti yok ettiler, demokrasiyi yok ettiler, ilk kez Türkiye bu kadar ağır bir tablo ile karşı karşıya. Buna ilk tepki, TBMM Genel Kurulu terk edilerek gösterilmiştir. Bugün de Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Ankara’dan İstanbul’a yürüyüş gerçekleştirmektedir. Biz adaletin olduğu bir ülkede yaşamak istiyoruz. Adalet dünyanın en soylu kavramıdır. Adaletin olmadığı bir ülke olamaz. Adaletin olmadığı bir devlet olamaz. Adaletin olmadığı bir halk olamaz. Yeter artık!”

BU PARTİLER ÜSTÜ KUTSAL BİR YÜRÜYÜŞTÜR

Türkiye’ye adalet gelinceye kadar mücadeleye devam edileceğini, bu hareketin partiler üstü kutsal bir hareket olduğunu belirterek açıklamasına devam eden Erdoğan Gümülcineli,“Ülkemize adalet gelinceye kadar, demokratik haklarımızı kullanarak, asla şiddete başvurmadan mücadeleye devam edeceğiz. Bu partiler üstü kutsal bir yürüyüştür.

Türkiye’yi koruyarak, halkımızı bu mücadelede yanımızda görmek istiyoruz. Unutmayalım ki, adaletin bozulduğu kantar, gün gelir sizi de tartar.” dedi.

Grup, basın açıklamasının ardından sloganlar atarak dağıldı.