Yerel seçim süreci başladı. CHP’nin kendi takvimi Keşan’da aday adaylarının ortaya çıkmasını sağladı.

Özcan, Bezbaş, Öztürk, Kanışkan ve Yalı aday adayları. Aday adaylarından Özcan hariç diğerlerinin Keşan kamuoyuna verdikleri mesajları okuma şansını yakaladı kent insanı.

Yeri gelmişken şunu belirteyim, bu satırları okuduğunuz gazetemiz Medya Keşan’ın sahibi Mustafa Bezbaş ve diğer aday adaylarına eşit mesafedeyim. Öncelikle onların aday adayı olduğu partilerinin mensubu değilim.

Belediye meclisine aday adayı olan yaklaşık 60 kişinin adları gazetelerde yayınlandı.

Belediye başkanı aday adayları ve belediye meclisi aday adaylarının kaçının CHP programının 85. sayfasından 106. sayfaya kadar olan bölümü okuduklarını merak ediyorum?

Acaba toplamda 65 kişiyi bulan bu aday adaylarının kaçında CHP parti programı var?

Aday adayı olduğunuz yerel yönetimlere partiniz nasıl bakıyor? Bu bakış açısı ve yaklaşımdan Keşan için neler geliştirebilirim diye kendine soru soran kaç aday vardır?

Evet bu uygulamanın yapılması gerekir.

En azından programın 85 ile 106. sayfa arasının okunması aday adaylarının ufuklarını açar.

Belediye başkanı aday adaylarının sloganvari ifadelerinde programın izlerini görüyor musunuz? Bunu anlamak için CHP parti programının bu sayfalarını okumak gerekiyor.

Neden?

Ankette aday belirlenecek. Hangi aday parti programının bu bölümünü okumuş bunu anlamam gerek?

Aday adaylarının dağıttığı, el ilanları ve gazete ilanlarından bunu anlarım.

Soralım.

“Katılımcı, çoğulcu, etkin, demokratik, hesap veren, şeffaf, bilgi edinme hakkına saygılı, çağdaş yerel yönetimler” başlığında ifadesini bulan hizmetlere erişmede fırsat eşitliği nasıl sağlanacak?

Hangi aday adayının açıklamalarında bu konu var?

“Kapsamlı çağdaş hizmete odaklanmış yerel yönetimler” başlığı anlamında Bezbaş’ın yüksekokul ve üniversite öğrencileri için yurt ve barınma olanağı yaratılması ifadeleri var.

Belediye şirketleri yeniden ele alınacaktır” başlığı anlamında “Halk Ekmek Şirketi” ile ilgili kaç aday adayının net ifadeleri var?

“Kent uzlaşma kurulları” başlığı anlamında “kent uzlaşma kurulları” kurulacak ifadesi aday adaylarının hangisinin açıklamalarında var?

“Mahalle muhtarlıkları belediyelerin uç hizmet birimlerine dönüştürülmesi”

“TOKİ, yerine Halkkonut”

Bu başlıkları rastgele aktardım. Aday adayları, özellikle Belediye Meclisi üyeliği için aday adaylığı başvurusu yapmış olan CHP’lilerin parti programının 85-106 sayfaları arasını okumalarını öneriyorum.

Bu konuda önemli bir eksiklik vardır. Hatta parti ilçe yöneticilerinin de bu bölümleri okumaları gerekir.

Neden?

Belediye Meclisi listesindeki sıralamayı yapacaklarını varsayıyorum. Belediye Meclisi gibi

önemli bir göreve aday seçecek kişilerin değerlendirme yapmaları aday adayları üzerinde karar verirken sağlıklı sonuç verir.

Bugün birkaç dostum yine CHP’yi yazmışsın diyecek.

Ancak okur-yazar olanların böyle bir tavır içine gireceklerine ihtimal vermiyorum.

Yerel seçim sürecinde takvimi hızlı çalıştıran parti CHP. Aday adaylarının talip oldukları görev konusunda parti programlarındaki hükümleri okuması ve bilmesi gerekir. Bu durum MHP ve AKP için de geçerlidir.

Belediye meclislerini, gelin bu dönem parti programlarınızdaki hükümleri Keşan’da uygulayabilecek, fikir üretebilecek, okuduğunu anlayan, anlaması gerektiği gibi okuyanlardan seçin…