15 Temmuz’da Keşan Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı için CHP Keşan İlçe Başkanlığı görevinden ayrılan Ufuk Kanışkan, Keşan’daki gazetecilerle iftarda biraraya gelerek, hem teşekkür etti, hem de basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Efes Ticaret Merkezi’ndeki Bahçeli Restaurant’ta düzenlenen iftara Kanışkan ve Keşan’daki muhabirler katıldı.

Ufuk Kanışkan, burada yaptığı açıklamada, aday adaylığı süreciyle ilgili olarak evraklarını 31 Temmuz’a kadar teslime edeceğini, daha sonra ise aday adaylığıyla ilgili basın açıklaması yapacağını söyledi.

Kanışkan, İlçe Başkanlığı döneminde basın mensuplarıyla uyum içerisinde bir süreç geçirdiklerini belirterek; “8 Nisan 2012 tarihinde CHP Keşan İlçe Başkanlığı görevine geldikten sonra tüm gazeteci arkadaşlarımızla çok uyumlu ve verimli bir 16 aylık süre geçirdik. Bu süre zarfında umuyorum, aramızda bir kırgınlık, yanlış anlaşılma olmamıştır.  15 Temmuz’da Genel Merkezimin aldığı karar doğrultusunda Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı için görevimden ayrıldım. Bu yemeği de gazeteci arkadaşlarımıza teşekkür etmek için düzenlemek istedim.” dedi

“ADAY ADAYLARININ KENDİ TAKDİRLERİDİR”

Gazetecilerin “CHP’deki aday adaylığı açıklamalarını nasıl buluyorsunuz?” şeklindeki sorusuna, Ufuk

Kanışkan, “Öncelikle böyle önemli ve ciddi bir göreve aday olan arkadaşlarımız için hayırlı olmasını diliyorum. Özellikle bir şehrin belediye başkanı olmaya aday olmak, hem medeni bir cesaret, hem de bir birikimi hissetmeyi gerektiriyor. Kendilerini kutluyorum, hayırlı olmasını diliyorum. Aday adayı arkadaşların açıklamalarını basında takip ettim, ama bunlarla ilgili yorum yapmak, bulunduğum noktada doğru olmaz. Arkadaşların kendi takdiridir.” şeklinde cevap verdi.

“ÖZCAN, ADAY OLURKEN HİÇBİR SEÇİM ATLATMADI”

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın CHP Keşan İlçe Başkanlığı ziyaretinde yaptığı “Seçilen bir yönetimin en az bir düğün atlattıktan sonra aday olması gerekir” şeklindeki açıklamalarıyla ilgili görüş belirten Kanışkan; “Belediye başkanımızın öyle bir yorum yaptığını da basından okudum. Tabii ki kendi yorumudur, düşüncesidir. Ben katılmıyorum söylediklerine. Belediye başkanımız da göreve geldiğinde, memurluğu bırakıp geldi. Siyasi anlamda hiçbir seçim atlatmadı ve hiçbir kademede bulunmadı. Ben bu anlamda, bugüne kadar 1991 yılında parti üyesi olarak başladığım siyasi yaşamımda, partimde birçok görevde yer aldım. Bugüne kadar yapılan bütün seçimlerde, seçim komitelerinde faal görev aldım. Çok düğün gördüm, çok sevinç yaşadım. Çok üzüldüğümüz günler de oldu bu seçimlerde. Ayrıca benim koltuğun hem bu tarafında, hem öteki tarafında, partinin her kademesinde, her noktasında bir alın terim var. Her noktada çalışmışlığım var. 99 seçimlerinde, CHP çok yorucu ve enteresan bir seçim geçirmişti. O seçimde ben belediye meclisi üyesiydim. Ön seçimde 2. sıra belediye meclis üyesi adayı olmuştum. Çok fazla bu parti içerisinde görev aldım. CHP büyük bir parti. Farklı bir siyasi yapı. Herkese hayırlı olmasını diliyorum.”

“SONUÇ NE OLURSA OLSUN CHP EMRİNDEYİM”

Adayların nasıl belirleneceği yönünde de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ufuk Kanışkan, “Parti merkezi bu konuda eğilim yoklaması konusunda bir karar verdi. MYK’dan da bu konuda bir karar çıktı. Genel prensip meyil yoklaması yönünde. Son yönetim kurulu toplantısında bu kararın uygulanması yönünde ilçe başkanlığımız tarafından da karar alındı. Bugün itibariyle gözüken, MYK’nın vereceği karar olacaktır. Ne olacağı şu an belli değil. Partimiz için ve Keşan için en iyisinin genel merkez tarafından tespit edileceğine inanıyorum. Bu konuda genel merkezde çok kez görüşme imkanı buldum. Son derece ciddi, ince eleyip sık dokunan bir yerel yönetim çalışması var. Bunda tam isabetli bir sonuç elde edileceğine inanıyorum. Parti meclisi yasalar ne öngörüyorsa, o konuda karar alacaktır. Ben sonuç ve karar ne olursa olsun, dün olduğu gibi, bugün de mensubu olduğum Cumhuriyet Halk Partisi’nin hizmetindeyim. Ne görev verilirse, o görevi seve seve yaparım. O verilen görevler bizim meziyetimizden çok CHP’nin bize verdiği onur ve şereftir. Hedeflediğim noktaya varmak için de elimden gelen gayretle çalışacağım.” dedi.

Kanışkan, daha sonra ise gazetecilerle çay içip, sohbet etti.