Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Keşan Şubesi dün, bir basın toplantısı düzenledi. Saat 13.30 sıralarında ADD Keşan şubesi dernek binasında gerçekleşen toplantıya; ADD Keşan Şubesi Başkanı Yusuf Kılıç ve dernek üyeleri katıldı. Dernek olarak gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında bilgi veren Kılıç, Ankara’da yaptıkları yürüyüşün ardından Anıtkabir ziyareti gerçekleştirip, Nazım Hikmet Kültür Merkezinde 14 tüzel kişiliğin katıldığı yeni Anayasa görüşlerini belirten bir toplantı yapıldığını kaydetti.

GENEL MERKEZİMİZ TARAFINDAN SUÇ UNSURU OLARAK GÖRÜLDÜ

Ayrıca Yusuf Kılıç, “Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, İstanbul Üniversitesi rektörlüğünde bir topluluğa karşı yaptığı yeni Anayasa içinde ne olması gerektiği ile ilgili konuşmada ‘Yeni Anayasa içerisinde laiklik yer almamalıdır’ demesiyle beraber ‘dindar Anayasa meselesinden Anayasamızın kaçınmaması lazım, dini olarak bahsetmesi lazım’ ve ‘yeni ve dindar bir Anayasa olmalı’ diyerek görüşlerini dile getirdi. Sonrasında AKP hükümetince geri adım atıldı. İsmail Kahraman’ın kişisel görüşüdür denildi. Kendisinin kişisel görüşü de olsa böyle bir söylem genel merkezimiz tarafından suç unsuru olarak görüldüğünden İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.” dedi.

ŞUBELERİN ORTAK SORUNLARI VE TÜRKİYE GÜNDEMİ DEĞERLENDİRİLDİ

30 Nisan 2016 Cumartesi günü Kırklareli’nde hazırlanmak istenen yeni Anayasa ile ilgili bir panele katıldıklarını belirten Kılıç, “Akabinde Kırklareli ADD şubesinin ev sahipliğinde bölge eşgüdüm toplantısı yapıldı. Genel Başkanımız Tansel Çölaşan da katılım gösterdi. Şubelerin ortak sorunları ve Türkiye gündemi değerlendirildi. Toplantının omurgasını hazırlanmak istenen yeni anayasa oluşturdu.” dedi.

Son olarak gerçekleştirecekleri etkinlikler hakkında bilgi veren Yusuf Kılıç, “19 Mayıs’ta bir Ankara ziyaretimiz olacak. Yoğunlukta öğrencilerin olmasını istediğimiz bir Anıtkabir ziyaretimiz. Mayıs ayının sonuna doğruda 27-28-29 Mayıs’ta bir gece konaklamalı Eskişehir kültür turumuz olacak.” şeklinde konuştu.