Edirne İl Genel Meclisi’nin AK Partili Üyesi Adnan Vural, yaptığı açıklamada; bölgede yapılan yatırımlar ve çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu.

İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ EN GEÇ MAYIS AYINDA YENİ BİNASINA TAŞINACAK

Sözlerine Gıda Tarım ve Hayvancılık Keşan İlçe Müdürlüğü binasında çalışmaların aralıksız bir şekilde devam ettiğini belirterek başlayan Vural,Keşan’da yıllardan bu yana bina sorunu yaşanıyordu. Sorunla ilgili yapılan girişimler sonucunda, ilçemize yakışan ve modern bir binayı kazandırıyoruz. Binada, eksikliklerin tamamlanması için çalışmalar devam ediyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, 2016 yılının nisan ya da mayıs ayları içerisinde yeni binasında hizmet vermeye başlayacak.” dedi.

PANSİYON İKİNCİ DÖENEME YETİŞECEK

Yenimuhacir’deki Keşan Fen Lisesi’nin pansiyonuyla ilgili çalışmalarında son aşamaya geldiğini vurgulayan Adnan Vural, şunları söyledi: “Yapılan pansiyon 240 kişi kapasitelidir. Pansiyondaki çalışmalarda, herhangi bir aksilik olmaması durumunda, bu yılın sonunda tamamlanacak. Eğitim-öğretim yılının ikinci dönemine pansiyon yetişecek.”

RAŞİT EFENDİ ÖNÜMÜZDEKİ YIL…

 Raşit Efendi İlkokulu’nun eski binasının yıkıldığını hatırlatarak, sözlerine devam eden Vural,Okulumuzla ilgili çalışmalar hızlı bir şekilde devam etmektedir. 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı’na okulumuz yetiştirilecektir. Şuanda öğrencilerimiz, Anafartalar İlkokulu’na gidiyor ve ikili eğitim olması nedeniyle, büyük sıkıntılar yaşanıyor. Ancak, öğrencilerimizin ve ailelerin sıkıntıları, yeni okulun yapılmasıyla sona erecektir.” şeklinde konuştu.

Kasım ayı itibariyle, İl Özel İdaresi bütçesinin görüşülmeye başlanacağını ve yapılacak yatırımların belirleneceğini ifade eden Adnan Vural sözlerini şöyle tamamladı: “Bu yıl, tarımsal sulamalara ve içme sularına önem verilecek.”