AK Parti Edirne İl Genel Meclisi üyesi Adnan Vural, dün yaptığı açıklamada, geçen hafta Vali Dursun Ali Şahin’in başkanlığında yapılan toplantıda görüşülen bazı konular hakkında bilgi verdi. Toplantıda Keşan’a yapılacak yeni tarım ilçe binası için çalışmaların en geç bu yıl sonuna kadar başlayacağını bildiren Vural, Maltepe Köyü’nde yıkılması söz konusu olan süt toplama merkeziyle ilgili kararın kaldırılması için de ne yapmaları gerekiyorsa onu yapmanın çabası içinde olacaklarını söyledi.

KEŞAN’A GÜZEL BİR İLÇE TARIM BİNASI KAZANDIRACAĞIZ

Vali Şahin’in talimatları ile Edirne Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nde Keşan’a yapılacak yeni tarım İlçe binası projesinin son rötuşlarının yapıldığını ve bu gelişmeleri Kaymakam Bekir Dınkırcı’nın da ilgiyle takip ettiğini dile getiren Vural, şunları söyledi: “Yeri hazır olan Tarım İlçe’ye bina kazandırılması için projedeki düzeltmeler bittikten sonra işe başlanacak. Binanın kaba işçiliği ve çatısının tamamlanacağını ve kalan ince işçilik kısımları ise Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından tamamlanacak.” dedi.

Tarım İlçe binasının inşaatına 1 ay ya da 45 gün içerisinde başlanacağı bilgisini veren Adnan Vural, “İnşallah Keşan’ımıza güzel bir tarım ilçe binası kazandıracağız.”

214 BİN LİRA PARA VAR

Keşan İlçe Tarım Müdürlüğü’nün şu anda hizmet verildiği binaya asansör bulunmaması nedeniyle çiftçilerin çıkmakta zorlandığına işaret eden Vural, şöyle dedi: “Merdivenler hem dik, hem de çok dar. Eski bir bina zaten. Yeni yapılacak olan bina Keşan’a ve çiftçilerimize yakışır halde olacak.”

Basın mensuplarının, “Şu anda 200 bin TL para var. Ancak bu paranın binanın yapımı için yeterli olmadığı ve bina yapımının bunun için geciktiği söyleniyor. Bu doğru mu?” şeklindeki sorusunu yanıtlayan Adnan Vural, tarım ilçe binası yapılması için Keşan Kaymakamlığı’nın hesabında 214 bin TL bulunduğunu belirti. Vural, sözlerine şöyle devam etti: “Kaymakamımız sivil toplum örgütü temsilcileriyle de görüşme yaptı ve oradan da biraz bütçe sağlandı. Kaymakamımız sayesinde şu an kaba inşaata yetecek kadar bütçe oluşturuldu. Girişimler sonucunda Keşan’a yakışır bir bina olacak. Şimdiden Keşan’a hayırlı uğurlu olsun.”

ÖZEL İDARE MAHKEME KARARINI UYGULAMAK ZORUNDA

Adnan Vural, Maltepe Köyü’nde süt toplama merkezinin yıkımı konusundaki görüşlerini de şöyle açıkladı: “İl Özel İdaresi sadece Maltepe Köyü’yle ilgili değil 25 tane yıkım kararı aldı. Şikayet üzerine bu kararlar alındı. Enez’de de yıkım kararı alındı. Şahıslar, şikayette bulunmuş ve bunlarla ilgili kararı mahkeme vermiş. Şahıs, mahkemeye şikayette bulunup dava açmış. Mahkeme de kararını vermiş. Özel İdare mahkeme kararını uygulamak zorunda. Biz de Maltepe’deki yıkım kararını doğru bulmuyoruz ve o konuda sıkıntılıyız ama mahkemenin verdiği karara da saygı duyarak uygulamamız lazım. Geçen dönem İl Genel Meclisi’nde konuyla ilgili karar alınmış. Maltepe’deki süt toplama merkezi toplum yararına olan bir iş. Ama bugüne kadar bu işin üzerine gidilmemiş. Yıkım kararı alındıktan sonra bir şey yapılamaz. Mahkemeye intikal ettiğinde konuyla ilgili başka bir yol bulunabilirdi. İşin kötü tarafı, süt toplama merkezinin köyde başka bir yere yapılma şansı da yokmuş. Diğer yıkım kararları şahıs yerleriyle ilgili ancak Maltepe’deki yıkım kararı toplum yararını ilgilendiren bir yerle ilgili. Toplum yararına olduğu için muhtarımıza yardımcı olmaya çalışacağız ama neler yapabiliriz onu bilmiyorum. Konuyla ilgili gerekli araştırmalarda bulunacağız.”