İl Genel Meclisi’nin AK Partili Üyesi Adnan Vural, dün yaptığı açıklamada, İl Genel Meclisi’nin CHP’li Üyesi Mehmet Ali Yetim’in “Şov yapıyorlar” şeklindeki sözlerine cevap verdi.

Kendilerinin şov yapmadıklarını belirten Vural, “Gittiğimiz yerlere hizmet yapıyoruz. Esas şovu onlar yapıyor.” Şeklinde konuştu. “Onlar bugüne kadar ne yaptı ki? Hangi köye bir çivi çaktılar?” diye soran Adnan Vural, “CHP İl Genel Meclisi üyeleri olarak biz şu köye bunu yaptık diyemezler. Herkes görüyor ve biliyor kimin ne yaptığını. Bir şey yaptıkları yok ki.” dedi.

“YENİ İLÇE TARIM BİNASI YAPILACAK”

Eleştirmenin kolay ama hizmet etmenin zor olduğunu ifade eden Vural, AK Parti Hükümeti’nin verdiği sözleri yerine getirdiğinin altını çizerek, Keşan’ın 4 tarafından kurulan şantiyelerin çalıştığını belirtti.

Keşan’da tarım ilçe binası eksikliği bulunduğuna da değinen Adnan Vural, “Bunun plan projesi hazır. Konuyla ilgili protokol yapıp tarım ilçe binasını yapacağız. Jandarmanın yanındaki bölgeye bina yapılacak. Ne pahasına olursa olsun bu binayı yapacağız. Binanın parası da %80 dolayında hazır.” şeklinde konuştu.

“KILIÇKÖY-TÜRKMEN YOLUNA BAŞLANDI”

Kılıçköy-Türkmen arasındaki yolun yapımına dünden itibaren yolda silindir çalışmasıyla başlandığını belirten Vural, “Pazartesi gününden itibaren de sıkıştırma çalışması yapılacak. Pazartesi günü asfalta hazır hale getirilmeye başlanacak ve bir hafta sonra asfalta hazır hale gelecek.” dedi. Taşımalı sistemde de kullanılan yolun yapılacak olmasının hem Kılıçköy hem de Türkmen Köyü açısından güzel bir gelişme olduğunu kaydeden Adnan Vural, “Ayrıca Türkmen Köyü’nde hayvan sulama göletinde gerekli iyileştirme çalışmaları dün tamamlandı.” diye konuştu.

“KANALİZASYON İŞLERİNİ BÜTÇEYE ALMAMIŞLAR”

Adnan Vural, Kılıçköy-Türkmen yolunun ardından Boztepe Köyü yolunun da yapılacağını söyledi.

Keşan’da 4 köyün kanalizasyonunun bulunmadığını, Seydiköy ve Sazlıdere’de kanalizasyon sorunu bulunduğunu dile getiren Vural, şöyle konuştu: “Neden bugüne kadar bu kanalizasyonlar yapılmadı? Mecliste de çoğunluk onlarda. Onlar 17 üye, biz 8 üye. Gündeme getirmiyorlar ki bunları. Geçen sene bütçe alınması gerekiyordu bu köylere. Ama alınmamış. Onların bu kanalizasyon sorununu dile getiren yaptırma gibi bir dertleri yok. Ama biz Sazlıdere ve Seydiköy’ün kanalizasyon sorununu programa alıp çözeceğiz. 2015 programına mutlaka alacağız. Biz 5 yıl boyunca bütün köylere ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. Muhtarlarımızın verdiği dilekçelerin de takipçisi oluyoruz. Sorunlarını çözmek için çalışıyoruz.”

MAVİ DİL HASTALIĞI

Küçükbaş hayvanlarda görülen mavi dil hastalığıyla ilgili Keşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Gökhan Kıyım’ın son derece önemli çalışmalar yaptığını ifade eden Vural, şöyle dedi: “42 derece ateşle seyreden, dil şişmesiyle baş gösteren rüzgar ve sinekle bulaşan bir hastalık bu. Bu hastalıkla ilgili olarak köylerimizde bugüne kadar 17 bin doz aşı yapıldı. Şu ana kadar köylerimizde bu hastalık nedeniyle 18-20 arası hayvan öldü. Hastalık artmasın diye aşılama çalışması yapılıyor.”

“ŞOV YAPMIYORUZ”

Adnan Vural, “Biz sel yaşandığında Mahmutköy’e gittiğimizde İl Özel İdaresi ve DSİ ekipleri orda seferber oldu. Bu şov değil. Biz yerine inceleme yapıyoruz. Küçükdoğanca yolunun yapımına da şov dediler. O yol bakanın programında olmadığı halde kısa zamanda tamamlanan bir yol. Mahmutköy’de zarar gören çiftçilerimizin ürünleriyle ilgili Tarım ilçe Müdürlüğü tespitte bulunuyor. Ürünleri %30’un üzerinde zarar gören çiftçilerin borçları 1 yıl süreyle ertelenecek. Mahmutköy’e ne gerekiyorsa yapacağız ve onları mağdur etmeyeceğiz.” dedi.

“OKULLARIMIZ EĞİTİME HAZIR”

İl Özel İdare tarafından Keşan’da 9 okulun onarımını tamamladığını ve yapılanın küçük onarım olmadığını kaydeden Vural, “Bunlar Edirne’nin her yerinde yapıldı. Birinci grupta ihale olan okulların %100’ü bitti. 2. grupta ihale edilen okullardaki işler ise %90 seviyelerinde. Bugün merkez anaokulunun çatı ihalesi yapıldı. Keşan’da şu an itibariyle okullarımız eğitime hazır.” şeklinde konuştu.