AK Partili Edirne İl Genel Meclisi Üyesi Adnan Vural dün yaptığı açıklama ile Mehmet Ali Yetim’in yerel basına yaptığı açıklamada kendisi hakkında ileri sürdüğü iddialara ve eleştirilere cevap verdi.

Öncelikle kendisi gibi AK parti Edirne İl genel Meclisi üyesi olan Hüseyin Boyalık ile seçildikleri ilk günden beri birlik ve beraberlik içinde çalıştıklarını ve bundan sonra da çalışmaya devam edeceklerini kaydeden Vural, “Yetim, kendisiyle yaptığım bir konuşmada, Hüseyin’in Özel İdare araç gereçlerini kendi tarla yollarını yaptırmak için kullandığı söylediğimi ifade etmiş. Böyle bir söz kendi aramızda hiç konuşulmamış ve dillendirilmemiştir.  Yetim’in böyle bir sözü yerel basına taşımasını geçtiğimiz günlerde yapılan Keşan Köylere Hizmet Götürme Birliği seçimlerine bağlıyorum. Demek ki çok zoruna gitmiş. Böyle bir şey asla yok. Hüseyin Boyalık’ın yaptırdığı yol Boztepe’ye giden yoldur. Ayrıca o yolu kullanan 3-4 köy daha var. Onun şahsına yapılan bir yol değildir. Boztepe ve diğer köylerimize giden yolun daha düzgün olması için malzeme atılmıştır.” dedi.

SINAV GİBİ BİRŞEY

Keşan Köylere Hizmet Götürme Birliği seçiminin aslında Yetim’in gitmemesi gerektiğini ve aynı zamanda bu seçimin her yıl yenilenmekte olduğunu da kaydeden Vural,Önümüzdeki yıl 3 CHP’li il genel meclisi üyesi olarak aday olurlar. Biz de AK Parti olarak ikimiz aday oluruz. Muhtarlarımız kimi tercih ederse saygı duyacağız. Bunda kızmak, küsmek olmaz. Seçimin her yıl yapılması da çalışmaların sınanması açısından çok önemli. Sınav gibi bir şey. Eğer görev yapan il genel meclisi üyeleri hizmet veriyor ve çalışıyorlarsa tekrar seçilirler. Seçimde muhtarlarımızın herhangi bir baskı altında olmaları kesinlikle söz konusu olamaz. Onlar yapılan çalışmaları değerlendirmektedirler. Biz AK Partili üyeler olarak hemen hemen tüm köylerimizin hepsine asfalt kırığı döktürdük. Bunun için bu tür polemiklere gerek yok.  Biz çalışmalarımıza devam ediyoruz.” diye konuştu.

25 MİLYONLUK BÜTÇE 90 MİLYON OLARAK GERÇEKLEŞTİ

Mehmet Ali Yetim’in söylediği gibi Edirne İl Genel Meclisi’nde CHP’nin çoğunlukta olduğunu ancak bunun icraat anlamında bir öneminin olmadığını da ileri süren Vural şunları söyledi: “CHP olarak bugüne kadar hangi projeyi hazırlayıp ta Ankara’ya göndermişler. Edirne’nin geçen yıl 25 milyon lira olan bütçesi 90 milyon lira olarak gerçekleşti. Aradaki büyük miktardaki para kimin sayesinde geldi. Bu para Ak Parti sayesinde Edirne’ye geldi, Sayın Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu sayesinde geldi. CHP’li il genel meclisi üyeleri Edirne’nin hiçbir köyü için bir tane bile proje hazırlamadı. <Özel İdaresi’nden bu proje için ayrılan para az bunu Ankara’ya götürelim” demediler. Edirne Özel İdaresi için Ankara’dan gönderilen parayı ilçelere paylaştırıyorlar başka da yaptıkları bir iş yok.”

FİRMA İLE YAKINLIĞIM SÖZ KONUSU DEĞİL

Vural,  açıklamasının devamında Keşan Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne iş yapıp parasını alan firma ile herhangi bir yakınlığının olmadığını belitti ve “Bu firma Keşan Köylere Hizmet Götürme Birliği2nin 65 bin liralık işini 40 bin liraya aldı ve işini düzgün bir şeklide teslim etti.  Teknik elemanların yaptıkları kontrol sonucunda parasını aldı. Bunda bir sıkıntı yok. İşi yapanın a firması, b firması olmasının hiçbir önemi yok, önemli olan devlete, millete yardımcı olabilmek.” dedi.

BİRLİĞİN BORU TAMİRATI İŞİ NURAN USLU’NUN ÖDEYECEĞİ PARA İLE YAPILACAK        

 Kaymakam Bekeir Dınkırcı ile herhangi bir sıkıntılarının olmadığını söyleyen ve bunu gerektirecek bir durumun da söz konusu olmadığını da belirten Vural, Kaymakamımız görevinin başında ve bunu gayet düzgün ve başarılı bir şeklide yapıyor. Beyendik Belediyesi’nin su borcu daha önceki yıllardan biriken bir borç. Bu borç konusunu Belediye Başkanı Nuran Uslu ile görüştük. Uslu su borcunu ödeyecek ve  Köydes’ten gelen para ile köy yollarını ve diğer gerekli olan işlerini yapacağız. Oysa Mehmet Ali Yetim  Köydes’ten gelen para ile Hacıköy Sulama Birliği2nin eskiyen borularının yenilenmesi için yapılan oylamada evet dedi. Sonra da çıktı yerel basına yapılacak olan bu işin Beyendik Belediyesi’nden alınacak para ile yapılması gerektiğini söyledi. Yetim, nasıl bir siyaset güdüyor, nasıl bir çalışma yapıyor bunu anlamış değilim. Bu borcu Nuran Uslu son kuruşuna kadar ödeyecek ve buradan alınacak para ile su birliğinin boruları yenilenecek.” dedi.

KAMU YARARINA KULLANILAN BİNALARIN YIKIM KARALARINDA İMZALARI VAR

Yetim’e bazı köylerimizde binalarda neden imzası bulunduğunu da soran Vural,Enez’in Abdurrahim ve Keşan’ın Maltepe köylerinde binalar hakkında verilen yıkım karlarında imzaları var. Kamu yaraına olan binalarda imzalarının olmaması gerekir. Bizim 24 saat telefonlarımız açık Muhtarlarımıza ve vatandaşlarımıza bir telefon kadar yakınız. Elimizdeki imkanlar neyse onları sonuna kadar kullanmaya çalışıyoruz.  Edirne İl Genel Meclisi’nde çoğunluk onlarda olsa ne olur? Biz hizmeti yerine getireceğiz muhtarlarımız rahat olsun.” şeklinde konuştu.

BİZ DAVUL TUTMADIK

Vural son olarak Köylere Hizmet Götürme Birliği toplantısının ardından çalan davullarla ilgili olarak konuşarak şunları söyledi: “Bizim davul çaldırmamız diye bir şey söz konusu değildir.  Davulları ne ben tuttum ne de Hüseyin. Onlar oraya kendiliğinden gelmiş. Davulcuları oradan zorla kovacak halimiz yoktu.  Davulları bizim tuttuğumuz diye bir şey yok. Hem biz niye davul turtalım ki?”