Edirne'de, önceki gün, sabah saatlerinde ağabeyi ve 3 yeğenini baltayla öldüren zanlı, dün çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Karaağaç Mahallesi'nde oturan araç kundaklama, hırsızlık ve uyuşturucu kullanmak suçlarından çok sayıda sabıkası olan 25 yaşındaki Feyyaz Doksat önceki gün, ağabeyi 38 yaşındaki Bülent, yeğenleri 3 yaşındaki İsmail, 9 yaşındaki Ertuğrul ve 12 yaşındaki Büşra Doksat'ı evin bahçesinde vahşice katletti, ardından yakmaya kalkıştı. Olayın ardından üzerindeki kan lekelerini gören polis ekiplerince gözaltına alınan katil zanlısının kullandığı sentetik uyuşturucu bonzai maddesinin etkisinden çıkması yaklaşık 10 saati buldu. Gözaltına alındığından itibaren kendisinde olmadığı için konuşamayan Feyyaz Doksat'ın ifadesi ancak önceki gün, saat 18.00 sıralarında alınmaya başlandı.
KAN LEKELERİNİ AÇIKLAMAYADI
Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Müdürlüğü’nde suçlamaları kabul etmeyen ve çelişkili ifadeler veren Feyyaz Doksat, üzerindeki kan lekelerini ise açıklayamadı. İfadesinde eve gidip üzerine değiştirdiğini ve dışarı çıktığını anlatan katil zanlısı Doksat, bir süre sonra da eve hiç uğramadığını, ağabeyi ile yeğenlerinin ölümlerinden haberi olmadığını öne sürdü. Polislerin kıyafetlerindeki kan lekelerini sorması üzerine yakalandığında yere düştüğünü ve yaralanmış olabileceğini söylemekte yetinen Feyyaz Doksat, işlemlerinin ardından savcılığa sevk edildi. Savcılık sorgusunda da suçlamaları kabul etmeyen Feyyaz Doksat, sevk edildiği mahkemece “Kasten birden fazla kişiyi öldürmek” suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu.
AĞABEYİNİ UYKUSUNDA ÖLDÜRMÜŞ
Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerinin bahçedeki araştırmasına rağmen Feyyaz Doksat'ın ağabeyi Bülent'in diz altından kesilen sağ bacağı bulunamadı. Polis evde ve çevrede detaylı arama başlattı. Yapılan incelemede havaların sıcak olması nedeniyle Bülent Doksat'ın bahçeye çıkardığı çekyat üzerinde uyuduğu ve katil zanlısı Feyyaz Doksat'ın ağabeyini uykusunda başına keser ya da baltayla vurarak öldürdüğü tespit edildi. Daha sonra yeğenlerini de başlarına vurarak öldürdüğü belirlenen katil zanlısının kestiği bacağı parçalara bölüp yok etmeye çalıştığı, başaramayınca da piknik tüpüyle cesetleri yakarak yok etmeye çalıştığı anlaşıldı. Polis evin bahçesinde piknik tüpü ile 2 çakmak buldu.