Kalfalar: “Yer talebinin sonuçlanması bekleniyor”

Çakır: “Biz buralarda yetiştirme yapmak istemiyoruz ama başka da çaremiz yok”

Nalıncılar: “Kooperatifimiz 2012 Ağustos’undan beri kendilerine verilecek yeri bekliyor”


Merkez Keşan Hayvan Ürünleri Üretim ve Pazarlama Kooperatifi tarafından dün düzenlenen basın toplantısında, son günlerde Keşan gündeminde olan ve artık yaşam alanlarına çok yakın mevkilerde kalan küçük ve büyükbaş hayvan işletmeleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.

Saat 14.30 sıralarında başlayan basın toplantısına Kooperatif Başkanı Remzi Çakır, Kooperatif Muhasebecisi Yeşim Nalıncılar Can ve kooperatifin kurulmasında çalışmalarda bulunan ve destek veren Mustafa Kemalpaşa Mahallesi Muhtarı Bayram Ali Kalfalar katıldı.

KALFALAR: DOSYAMIZI İLETTİK

Toplantıda ilk olarak söz alan Kalfalar, mahallesinde de hayvancılık ile ilgili şikayetlerin bulunduğunu belirterek, Geçtiğimiz yıllarda nüfusu 20 binin üzerinde olan yerleşim birimlerinde işletmelerin şehir dışına çıkarılacağı söylenmişti. Kaymakam Ahmet Narinoğlu döneminde hazırlanan stratejik planda da bu konu yer aldı. Kooperatif kurulduktan sonra hayvan barınaklarının yapılması için yer tahsisi konusunda dosyalarımızı ilettik. Bu talebimizin sonuçlanmasını bekliyoruz. Başvurumuzun sonuçlanmasının ardından Belediye Meclisi de imar düzenlemesini yapacak. Şu anda belirli bir noktaya geldik. Taş ocakları mevkiindeki işletmelerimizin kayıtları var. Ancak yeni işletmeler yapamıyor. Yer tahsis edilmesinin ardından bahse konu yerdeki işletmeler kapanacak.” dedi.

ÇAKIR: ÇOCUKLARIMIZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Daha sonra söz alan Çakır ise, yer tahsisi konusunun sonuçlanmasını beklediklerini ifade ederek, şunları söyledi: Küçük işletmelerde 5-10 hayvan bakmak zorunda kalıyoruz. İnsanlarımız çocuklarına gelecek hazırlamak için çalışıyor. Biz buralarda yetiştirme yapmak istemiyoruz ama başka da çaremiz yok. Başvurumuzu yaptık ve sonuçlanmasını bekliyoruz. Dönemin Kaymakamı Ahmet Narinoğlu’ndan bu konuda yardım istedik. Kendisi de yardımcı olacağını söyledi. O günden beri bekliyoruz ve yaklaşık 2 yıl oldu.”

YEŞİM NALINCILAR CAN: ÇÖZÜM BEKLİYORUZ

Toplantıda son olarak söz alan Yeşim Nalıncılar Can, şehir içerisinde büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık yapan 23 kişinin biraraya gelerek 9 Temmuz 2012 tarihinde kooperatif kurduğunun altını çizerek, 12 Ağustos 2012 tarihinde Milli Emlak’tan şehir dışına işletmelerin taşınması amacıyla resmi başvuruda bulunduk ve beklemeye geçtik. Ardından arazi toplulaştırma çalışmalarına başlanmış ve kooperatifimize kiralanacak yerin belirsizliği sürecine girilmiştir. Kooperatifimiz 2012 Ağustos’undan beri kendilerine verilecek yeri beklemektedir. İnsan ve çevre sağlığını olumsuz yönde etkileyen, bunun yanında modern şehircilik anlayışına ters düşen görüntü ve çevre kirliliği yaratan bu durumun düzeltilmesi adına şehir dışında yer tahsisi talebimizin bir an önce sonuçlandırılarak, bu sorunun çözülmesini istemekteyiz.” dedi.