“Belediye sonuç vermeyen çabalarda olduğunun farkında değil”

 HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı Beyhan Nanta, geçen Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Keşan Belediyesi'nin bazı cadde ve sokakları trafiğe kapatarak yaptığı yeni trafik düzenlemesini eleştirdi.

Keşan Belediyesi'nin bir süre önce İnönü Caddesini araç trafiğine kapattığını hatırlatan Nanta, "Keşan Belediyesi yine plansız programsız işlerinden birini gerçekleştirmiştir. İnönü Caddesi trafiği Dr. Tayyip Akalın Caddesi'ne yönlendirilmiş ve köy garajı çıkışla birleşen trafik Cumhuriyet Meydanı'nda büyük bir kaosun meydana gelmesine neden olmuştur. Ayrıca İnönü Caddesi esnafı ara yollarında kapatılmasıyla dükkanına mal sevkıyatı yapamaz hale getirilerek büyük bir mağduriyet yaşamaya başlamıştır. Bankalar caddesinde ve Dr. Tayyip Akalın Caddelerinde araç parkları ve düzensiz kaldırımlar nedeniyle trafik akışı da sağlanamadığından Dr. Tayyip Akalın Caddesi ve İnönü Caddesi esnafı müşteri kaybetmekte ve yeni mağduriyetler yaratılmaktadır. Ayrıca şu anda İnönü Caddesi ve trafiğe kapalı sokaklarda ciddi bir sıkıntı da acil durumlarda gözükmektedir. Ambulans ve itfaiye girişi imkansız hale geldiğinde, olabilecek kötü bir durumda, bunun sorumlusu Keşan Belediyesi'dir. Buraya acil giriş çıkışlar yapılmalı ve burada yaşanabilecek kaos ortamının önüne geçilmelidir." dedi.

BELEDİYE BU UYGULAMADAN VAZGEÇMELİDİR

Beyhan Nanta, Keşan Belediyesi'nin plansız programsız gerçekleştirdiği bu uygulamadan acilen vazgeçmesi gerektiğini savunarak, şunları söyledi: "Burada esnaf mağdur edilmektedir. Bunun yerine İnönü caddesi ve Bankalar caddesinde, rahat ve keyifli alışverişler için kaldırımlarının genişletilmesi, banklar, bitkiler, estetik tasarımlı çöp noktaları ve engelli yolarlıda düşünülerek çağdaş ve modern bir görünüm kazandırılmalı trafik akışı da tek şeritten sağlanmalıdır. Böylelikle Cumhuriyet Meydanı'ndaki trafik kaosunun da önüne geçilebilir. Esnaf için ise belirli bölgelerde indirme bindirme cepleri yapılması ve zabıtanın da buraya park yapılmaması için başında durması gerekmektedir. Trafiği rahatlatmak için İnönü Caddesini trafiğe kapattığınızı söylüyorsunuz. Ama Hastane Caddesi'nden Cumhuriyet Meydanı'na ulaşmak 45 dakika. Neyi rahatlattınız?"

STRATEJİK PLAN HAZIRLANMALI

Keşan halkının menfaatleri ile şehrin kalkınıp gelişmesinin ön planda tutulduğu bir stratejik plan hazırlanması gerektiğini dile getiren Nanta, "Hizmetlerin hayata geçirilmesine yardımcı olacak stratejik plan, her kesimin sorununa çözüm öneren ve şehrimizi geleceğe taşıyan tutarlı bir yol haritası olmalıdır. Stratejik plan, ticaret odası, esnaf birlikleri, muhtarlar vb. tüm kesimlerin görüşleri alınarak hazırlanmalıdır. Keşan Belediyesi böyle kapsamlı, modern ve çağdaş çalışma yöntemlerinden uzak faaliyetlerle, plansız girişimlerin, sonuç vermeyen çabalar olduğunun farkında değildir. Belediyecilikte daha kaliteli ve çağdaş hizmet sunmak, halkın beklentilerini en üst seviyede karşılamak ve, mutlu ve umutlu insanların yaşadığı güçlü ve dinamik örnek şehir hayalini gerçekleştirmek bizlerin hedefidir." şeklinde konuştu.