Sonay CAN

 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Keşan İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Mercan, dün düzenlediği basın toplantısında, hem geçen cuma günü gerçekleştirilen ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’in de katıldığı iftar programını değerlendirdi hem de cumhurbaşkanlığı seçimi, yeni yönetim kurulunun açıklanması, TOKİ Yoksulkent konutlarının dağıtılmaması ve buğday taban fiyatlarının açıklanmaması gibi konulara değindi.

“AK PARTİ ARTIK KEŞAN’IN BİR GERÇEĞİ”

İftara 3 bin 500 kişinin katıldığını vurgulayarak sözlerine başlayan Mercan, AK Parti’nin artık Keşan’ın bir gerçeği olduğunu ifade ederek, şöyle dedi: “Yoğun katılım bizi mutlu etti. Günler öncesinden hazırlık içerisindeydik ancak yapılanlar bile o günkü kalabalık karşısında yetersiz kaldı. Artık AK Parti ve AK Partililer Keşan’ın bir gerçeği. Bu anlamda çok şaşırmadık. Daha yeni bir seçimden çıktık. Bu teveccühü biliyorduk. Her geçen gün de bu bağ büyüyecek. Bu kalabalıklar artacaktır. Biz seçim döneminde de çok ciddi kalabalıklarla birlikte yürüdük. Son iftar etkinliğimiz de hala bu bağın devam ettiğini gösteriyor. Misafirlerimiz de Keşan’dan aynı duygu ve düşüncelerle ayrıldılar. Ramazan’ın birlik, beraberlik ve kardeşlik havasını yaşamış olduk. Bölgede gerçekleştirilen bütün iftarlardan daha büyük bir iftar oldu. Halımıza teşekkür ediyoruz. 3 bin 500 civarında bir katılıma göre hazırlık yaptık. Ancak buna rağmen geri dönenler oldu. Kendilerinden özür diliyoruz. Bunun dışında başkaca bir mahalle iftarları hazırlığımız yok.”

“CUMHURBAŞKANI SEÇİMİNE HAZIRLANIYORUZ”

Daha sonra 10 Ağustos 2014 Pazar günü gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı Seçimi konusunda, partisinin çalışmalarını değerlendiren Mustafa Mercan, seçime kısa bir süre kaldığını söyledi. Mercan, “Çok sıkışık bir takvim süreci yaşıyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili prosedürü yerine getirmeye çalışıyoruz. Parti içerisinde önce yönetimimizi oluşturuyoruz. Daha sonra ise yürütmemizi oluşturacağız. Zamanı çok kısıtlı kullanmamız gerekiyor.”

“YENİ YÖNETİMİ CUMA GÜNÜ AÇIKLAYACAĞIM”

Toplantının ilerleyen bölümünde AK Parti Yeni Yönetim Kurulu’nu 18 Temmuz 2014 Cuma günü açıklayacağını kaydeden Mustafa Mercan, şunları söyledi: “Yeni, ciddi ve düzgün bir yönetim oluşturmaya çalışıyoruz. Genç, işadamı, ev hanımı, çalışan hanım ve gençlerden oluşan yeni yüzlerin yer aldığı güzel bir yönetim kurulu hazırlıyoruz. Bu isimleri yarın veya cuma günü açıklayacağımızı zannediyorum. Yarın yeni yönetim kurulunun isimlerini Keşan İlçe Seçim Kurulu’na teslim edeceğim. Sanırım ertesi gün de açıklanabilir halde olacak. Ancak yarın Cumhurbaşkanı Adayımız Recep Tayyip Erdoğan Tekirdağ’a gelecek. Kendisini karşılamaya gideceğiz.”

“RECEP TAYYİP ERDOĞAN, İLK TURDA CUMHURBAŞKANI SEÇİLECEK”

“Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda ne diyeceğimi soracak olursanız”  diyerek sözlerini sürdüren Mercan, şu görüşleri dile getirdi: “Milletin adamı olan ve halkın teveccühü ve takdirini defalarca kazanmış bulunan Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmesini, şahsım ve partililerimiz adına istiyorum. Millet ne derse o olacak. Halkımız ilk kez cumhurbaşkanını seçecek. Allah izin verirse Recep Tayyip Erdoğan ilk turda seçilecek. Mahalle baskısı altında zapturapt altında tutulan Edirne’nin ve Keşan’ın bu zinciri kıracağına inanıyorum.”

“YOKSUL KENT TOKİ’DE BASKI YOK”

Açıklamanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Mustafa Mercan, Keşan TOKİ yoksulkent konutlarının, hak sahiplerine bir türlü teslim edilememesinin nedeninin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AK Parti Adayı Recep Tayyip Erdoğan’a oy verilmesi için bir baskı aracı olarak kullanılması olup olmadığı konusundaki soru hakkında şunları söyledi: “Bu tür bir popülist yaklaşım içerisinde olmadığımızı sayın bakanımız da ifade etti. Müteahhitlikle ilgili sıkıntılar olduğunu biliyoruz ve bu tür bir yaklaşımı asla kabul etmiyoruz.”

“BUĞDAY TABAN FİYATI KONUSUNDA, PİYASA DİNAMİKLERİ ÇALIŞMAKTA”

Son olarak buğday taban fiyatlarının açıklanmaması konusunda da Medya Keşan Muhabiri’nin sorusunu yanıtlayan Mercan, “Buğday taban fiyatı konusunda daha geniş bir değerlendirmemiz olacak. Ancak piyasa dinamikleri çalışmakta. Geçen yıl TMO tarafından açıklanan fiyatın üzerinde, buğdaylar, piyasada işlem görüyor. 800 TL ve üzerinde fiyatlar oluşuyor. TMO’yu tek alternatif olarak değerlendirmemek lazım. Konuya bir ülke gerçeği olarak bakmak gerekir. Piyasa dinamiklerinin oluşturduğu nokta, kabul edilebilir bir noktadır. Çiftçi olarak da üzerimize düşeni yapmalıyız. Malımıza düzgün bakmalıyız. Hizmeti tam verilmiş buğday, iyi fiyatla satılabilmektedir.” dedi. Soruların cevaplanmasının arından basın toplantısı sona erdi.