AK Parti Keşan İlçe Teşkilatı Gençlik Kolları 4. Olağan Kongresi, geçen Cumartesi günü Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda yapıldı. Saat 14.00’de başlayan kongreye; İlçe Başkanı Mustafa Mercan ve Yönetim Kurulu üyeleri, İl Gençlik Kolu Başkanı Hakan Dağdeviren, Kadın Kolu Başkanı Esra Aksal ve çok sayıda partili bayanlar ve gençler katıldı.

AKINCIOĞLU: KONGREMİZ HAYIRLARA VESİLE OLSUN

Kongrenin açış konuşmasını AK Parti Keşan İlçe Teşkilatı Gençlik Kolu Başkanı Adnan Akıncıoğlu, yaptı ve şöyle konuştu:  “Şölen içerisinde geçireceğimiz kongremize hoş geldiniz. Genel Merkezi’mizin teveccühü ile bundan 2 ay kadar bir süre önce Keşan Gençlik Kolu Başkanlığı görevine atandım. İnşallah bugün seçilerek seçilmiş başkan olarak görev yapacağım. Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.”  

Akıncıoğlu’nun konuşmasının ardından verilen önerge ile divan başkanlığına Ali Kemal Ekşi, Başkan Yardımcılığı’na Serkan Balcıoğlu, Katip Üyeliğe ise İlyas Tüfekçi seçildi.

Divan heyetinin belirlenmesinin ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Abdurrahim Boynukalın’ın gönderdiği mesajların okunmasının ardından protokol konuşmalarına geçildi.

 AKINCIOĞLU: BUGÜN YENİDEN BAŞKAN OLMAK İÇİN ADAYIM

Kongrede ilk olarak kürsüye bir kez daha AK Parti Keşan İlçe Gençlik Kolları Başkan Adayı Adnan Akıncıoğlu, geldi.  Sözlerine yaklaşık 2 ay önce atamayla göreve getirildiğini ifade ederek başlayan Akıncıoğlu şunları söyledi: “Göreve getirildiğim ilk günden itibaren çalışmalara başladık. Halk ve gençler ile iç içe olarak Keşan’da AK Parti’nin belli bir kesimin partisi olmadığını gençlerin de partisi olduğunu gösterdik. Bugün yeniden başkan olmak için adayım. Beni bu göreve getiren Genel Başkanımız ve İl Gençlik Kolu başkanımıza teşekkürü bir borç bilirim.”  

 MERCAN: KONGREMİZ HAYIRLI OLSUN

AK Parti Keşan İlçe Başkanı Mustafa Mercan’da konuşmasında gençlik kolları kongresinin partilerini Keşan’da daha iyiye taşıyacağına dikkat çekerek, “Kendileriyle çalışma konusunda mutabıkız. Hızlıca çalışacağız ve her yere ulaşacağız. Amacımız Keşan’da AK Parti’yi 1. parti yapmak. Kongremizin hayırlı olmasını ve Keşan siyasetine örnek olmasını temenni ediyorum dedi.

Mercan’ın ardından AK Parti Edirne İl Gençlik Kolları Başkanı ve Edirne Belediyesi Meclis üyesi  Dağdeviren, konuştu. Kongrenin hayırlara vesile olmasını temenni eden Dağdeviren, şunları söyledi: Gençler toplumumuzun en önemli birimlerinden. Gençlerimiz olmadan bir şey olmayacağını hepimiz biliyoruz. AK Parti çok geniş ve güvenilir, yalansız, dolansız herkesi kucaklayan bir aile. Gençler sadece bayrak asan ve broşür dağıtan kişiler değildir. Onları kullananlar diğer partilerdir. Onlar sadece olaylarında gençleri kullanmak için varlar. Ama biz öyle değiliz. Gençlere değer veren bir partiyiz. Bize güvenin, biz gençlerde gelecek var. Keşan’ı belediye olarak alamadık ama yapılan hizmetler ortada. Bizim bakanımız var. Onu hepimiz çok seviyoruz. Önümüzdeki genel seçimler ve 2023, 2071 hedefi olan bir AK Parti ailesi var. Edirne milletvekili sayısı şu anda 4’e yükseldi. Ama 28 Ocak’ta sayım var. Ya 3 ya da 4 vekil sayısı olacak. İnşallah 4’te kalır. 4 olursa bizim hedefimiz 2 milletvekili. İlk sırada da Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu. Ona 1 dönem daha ihtiyacımız var. İnşallah 2015 seçimlerinde istediğimiz oy oranını alırız.”  

Konuşmaların ardından Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu Canan Akıncı, tarafından okundu. Faaliyet raporunun okunmasının ardından seçimlere geçildi.

SEÇİME TEK LİSTE İLE GİDİLDİ

Adnan Akıncıoğlu,  önderliğindeki tek listeyle gerçekleştirilen seçimlerde Akıncıoğlu, 150 oy alarak AK Parti Keşan Gençlik Kolu Başkanlığı’na seçildi.

Seçimlerin ardından AK Parti Keşan İlçe Gençlik Kolu şu isimlerden oluştu: “Adnan Akıncıoğlu, Uğur Irmak, Fatma İşçi, Ahmet Yüksel, Barış Çakırcı, Uğur Büyükengin, Cihat Uyar, Süleyman Yenigün, Hasan Zambak, Koray Engin, Samet Yağcı, İsmail Boyalık, Ömer Baldız.”