AK Parti Keşan İlçe Başkanı Mustafa Mercan, dün düzenlediği basın toplantısında, Keşan’da devam eden bazı kamu yatırımları hakkında bilgi verirdi, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Açıklamasında TOKİ Sosyal Konutları’na da değinen Mercan, “Verdiğimiz sözün takipçisiyiz. Teslimatlar bu ayın sonuna kadar yapılacak” dedi.

 Saat 13.30 sıralarında AK Parti Keşan İlçe Başkanlığı binasında başlayan basın toplantısına Mustafa Mercan’ın yanı sıra AK Parti Keşan İl Genel Meclisi üyesi Adnan Vural, bazı yönetim kurulu üyeleri ile partililer katıldı.

DOĞAL GAZ GELMESİ İÇİN GAYRETLE ÇALIŞACAĞIZ

Açıklamasının başında Keşan’a doğalgaz getirilmesinin son günlerde gündeme oturduğunu önceki gün Vali Dursun Ali Şahin, bugün de Kaymakam Bekir Dınkırcı başkanlığında toplantılar yapıldığını belirten Mustafa Mercan, “Çalışmalarda Sayın Valimizin ifadesiyle Sayın Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu’nun desteğiyle elektrik abone sayısının %60’lık barajı %15’e çekildi. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bu anlamda hiçbir siyasi rant aramadan Keşan’a doğalgaz gelmesi için gayretle çalışacağız. Doğal gazın gelmesi organize sanayiyi de tetikleyecek. Ekonomik neticeleri olacak ve sağlık açısından da önem arz ediyor. 4 bin 500 ulaşabileceğimiz bir rakam. Doğal gaz için yönetim kurulu olarak bağlantı bedelini yatıracağız. Tüm çevremizi bu konuda ziyaret ederek katkı verilmesini isteyeceğiz.” dedi.

6 DOKTOR TALEBİMİZ OLDU

Sözlerinin devamında Keşan’a yatırımların gelmeye devam ettiğini ifade eden Mustafa Mercan, şunları söyledi: “Keşan Devlet Hastanesi’ne bir adet endoskopi makinesi teslim edildi. Şimdi de başhekimimizin ve hastane yönetiminin dijital röntgen talebi var. Bunun takibini yapıyoruz ve kısa sürede Keşan’a kazandırılacak. Mecburi hizmetten devlet hastanesine gelmesi beklenen doktorlarımız var. Kardiyoloji uzmanımız, kulak burun boğaz, psikiyatri ve 2 tabip gelecek. Bunların haricinde geçtiğimiz hafta içerisinde genel kurul için Ankara’ya gittiğimiz de bizlerin 6 doktor talebimiz oldu. Bunlar deri ve zührevi hastalıkları uzmanı, genel cerrahi uzmanı, kadın-doğum uzmanı, biyokimya uzmanı, mikrobiyoloji uzmanı ve patoloji uzmanı talebimiz oldu. Bunlar kuraya giriyorlar.”

SÖZÜMÜZÜN TAKİPÇİSİYİZ

Yeni devlet hastanesi inşaatında yaşanan önemli gelişmelerin olduğunun altını çizen Mustafa Mercan, “İnşaatın gecikmesine neden olan deprem izolatörü konusu var. Bu sorun önümüzdeki hafta içerisinde çözülmüş olacak. Böylece inşaat hızla devam edilecek. Ayrıca Kılıçköy-Türkmen yolunda çalışmalar tamamlandı. Bu yol da faaliyete geçti. İl genel meclis üyelerimiz bu konunun takipçisi oldu. Bunun haricinde de Türkmen-Boztepe yolu programa alındı. Bunun da takibini yapıyoruz. Kamu yatırımlarıyla ilgili takiplerimiz devam etmekte. TOKİ konutlarıyla ilgili verdiğimiz sözün takipçiyiz. Eylül sonuna kadar teslimatlarına başlanacak. Kaymakam Bey de konunun takipçisi.” şeklinde konuştu.

ÖDP İlçe Başkanı Hasan Karagöz’ün geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada kullandığı “Yeni Türkiye İkinci Meşrutiyet dönemine benziyor. Orada da meclis vardı ama bütün yetkiler padişahta idi. Burada da bir meclisimiz ve padişahımız oldu.” Sözleri hatırlatılan Mercan, “Halkın “%52’sinin oyunu almış, 12 yılda 9 seçim kazanmış bir dünya liderinden bahsediyoruz. Bizim açımızdan yapılan bu açıklamanın bir karşılığı yoktur” dedi.