AK Parti Keşan İlçe Teşkilatı, dün Karanlıkdere Mevkii’nde TOKİ tarafından yaptırılan 736 adet sosyal konutunun bulunduğu alana giderek incelemelerde bulundu, çalışmalar ve teslimat konusunda yetkililerden bilgi verdi

Saat 11.30 sıralarında  beraberinde Edirne İl Genel Meclisi’nin AK Partili Üyeleri Hüseyin Boyalık, Adnan Vural ve bazı yönetim kurulu üyeleri ile birlikte TOKİ konutlarının bulunduğu alana gelen burada konutların bulunduğu alana gelen Mercan, burada işi yapan Yılmaz Çelik İnşaat’ın Şantiye Şefi İsmail Küçükgök’ten çalışmaların son durumu hakkında bilgi aldı.

 Şantye Şefi Küçükgök, burada yaptığı açıklamada kendilerinin de biran önce teslimata geçmek istediklerini ifade etti ve “Su bağlanmak üzere, elektrik işi için de az bir iş kaldı. Önümüzdeki Kurban Bayramı ile birlikte evler hak sahiplerine dağıtılmaya başlanır.” diye konuştu.

KONUTLARI GEZDİLER

Daha sonra beraberindekilerle birlikte tamamlanma aşamasına gelmiş bazı konutları gezen Mustafa Mercan, yaptığı açıklamada şunları söyledi:  “Bu TOKİ konutları insani bir yaşamı hayata geçirebilecek Keşan’daki önemli yatırımlardan bir tanesi. Dün Sayın Bakanımızın katkılarıyla TOKİ ile yaptığımız görüşmelerde Eylül ayı sonunda çalışmaların tamamlanacağı ve Kurban Bayramı’nda konutların teslim edileceğini söylediler. Bir teslim töreni yapılması şeklinde arzuları var. Çalışmalarda sona gelinmiş. Son sürece kadar konunun takipçisi olacağız.” dedi.

KEŞAN’DA SİYASETİN DOĞASINI DEĞİŞTİRİYORUZ

Bölgeye daha fazla yatırım gelmesi için ilçe teşkilatı olarak çalışmalara devam ettiklerini ifade eden Mustafa Mercan,  “Bölgede devam eden yatırımların da hızlanması için çalışıyoruz. Gündemde olan doğal gaz önemsediğimiz bir konu. Doğal gazla ilgili herkesin bir katkısı olması lazım. Doğal gazın önemine verdiğimiz algı asla küçümsenemez. Belediye seçimlerindeki sloganlarımızdan birisi dir. Bizler eve gidip hava kirliliğinin önemli bir boyutta olduğunu ve Keşan’a mutlaka doğalgaz getirilmesi gerektiğini anlattık. Sayın Bakanımız doğalgaz gelmesi için elektrik abone sayısını  %60’lardan %15’lere çekerken bizleri kırmadılar. Burada siyasetin doğasını değiştiren bir anlayışı hakim kılmak için uğraşıyoruz. İhtiyacı söyleyen, takip eden insanlar ile beraber hareket eden bir siyasi anlayışı Keşan’a getiriyoruz. Binlerce evi doğalgaz için gezeceğiz.” diye konuştu.

ÖNCE KEŞAN KAZANSIN

Tüm kurum kuruluşlar ile gerekli diyalogları kurarak Doğalgaz, Hamzadere Barajı, Turizm ve tarımın daha da çeşitlendirilmesi için çalışacaklarını da söyleyen Mercan,  “Turizm ile ilgili de bir çıkışımız olacak. Burada da bir sahiplenme anlayışını anlatacağız. Güçlü bir iktidarın Keşan’daki temsilcileriyiz. Yerel iktidar dinamikleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte hareket edeceğiz. Siyasi hesapları daha sonra herkes kendisi verecek. Bundan sonra öncelikle Hamzadere Barajı’nın faydalarını, turizm ve tarımın çeşitlendirilmesini anlatacağız. Bizim amacımız üzüm yemek. Keşan kazansın diye bu işin doğasını değiştireceğiz. Doğal gaz için de ev ziyaretleri yapacağız, esnaflarımız ile konuşacağız. Önce Keşan kazansın.”