Saat 14.00’de başlayan kutlama programına AK Parti Keşan Kadın Kolları Başkanı Burcu Çebi ve yönetim kurulu üyeleri ile partili bayanlar katıldı.

AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hakan Çevikel de kutlama programına katılarak bir konuşma yaptı.

ÇEVİKEL: BİZİM İKTİDARIMIZDA KADINA ŞİDDET ARTMAMIŞ, AZALMIŞTIR

Konuşmasına programa katılan kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak başlayan Çevikel, yapılan istatistik çalışmalarına göre  AK Parti hükümeti döneminde kadına şiddetin artmadığını aksine azaldığını kaydetti. Çevikel şöyle konuştu: “Yapılan araştırmalar ve çalışmalar çerçevesinde hükümet olduğumuz dönem içersinde kadına şiddet artmamış, azalmıştır. Son dönemde  çok sık bir şekilde basında yer alan kadına karşı şiddet konusundaki açıklama ve haberler bir nebze de olsa bizleri sevindirmekte, kadınımıza karşı olan pozitif ayrımcılığın gerekliliğini dillendirmektedir. AK Parti’nin hükümet olduğu dönem içinde verilen istatistikler kadına karşı şiddetin artmadığı azaldığı yönündedir. Burada algıda seçicilik söz konusudur. Özellikle televizyonda ve basında sıkça bireysel olan olayların gündeme getirilmesi sanki Türkiye’de kadına şiddetin her geçen gün arttığı yönünde bir algı oluşmaktadır. Bunlar gerçeği yansıtmamaktadır.

KADINA UZANAN ELLER KIRILSIN

AK Parti hükümeti olarak bizler kadınımıza karşı pozitif ayrımcılık konusunda gerçekten çok hassasız. Bugüne kadar yapılan yasal düzenlemelerde yargının da baskısı medya ve basın organlarımızın bu konu üzerine gitmesi ile birlikte kadına karşı olan şiddet eylemleri de azalmaktadır. Biz de AK Parti Keşan Teşkilatı olarak sonuna kadar kadına şiddete hayır diyoruz ve kadına uzanan ellerin kırılması gerektiğini düşünüyoruz. Özellikle buraya katıldığınız için ve bu organizasyonu yapan kadın kollarımıza da teşekkür ediyorum.”

ÇEBİ: EMEKÇİ KADINLARIMIZIN YANINDAYIZ

Konuşmasına 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün kutlanması hakkında bilgi vererek başlayan AK Parti Keşan Kadın Kolları Başkanı Burcu Çebi,”Biz bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyoruz. Bu konuda sizlere bazı bilgiler vermek istiyorum. 8 Mart 1857’de Amerika’nın New York şehrinde bayan işçilerin çalıştığı tekstil fabrikasında daha iyi çalışma şartlarının sağlanması adına başlatılan grevde ve bu grev sonucunda 129 işçinin hayatını kaybetmesi bu olayın her sene anılmasına sebebiyet vermiştir. Ama kadınlar günü bizim ülkemizde 1921 yılında anılmaya başlamıştır. 12 Eylül 1980 darbesinde 4 sene yasaklanmıştır. Daha sonra küçük sivil toplum örgütleri tarafından küçük törenlerle anılmaya başlanmıştır. Biz bugün 8 Mart’ta aslında emekçi kadınlarımızı anıyoruz, emekçi kadınlarımızın yanında olduğunu bildiriyoruz” dedi.

KADINA ŞİDDET HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Sözlerini “2013 yılının 8 Mart’ında biz hala kadına şiddeti konuşuyoruz” diyerek sürdüren Çebi,”Çünkü maalesef bütün verilere göre kadına şiddet her geçen gün artıyor.. Toplumda ve medyada buna karşı hassas bir tepki var. Bu yüzden bunları bıkmadan usanmadan dile getireceğiz ve göstereceğiz. Her türlü sosyal projelerde Sayın Bakanımız Fatma Şahin kadınların yanında olmuştur. Esas nokta şu: hiçbir ideoloji benim kadınlarımın önüne geçmemeli bütün ideolojiler bu tarz günlerde bir araya gelip kadın olabilmeyi ve kadın adına ne yapılabilmesini konuşmalı. Ben açıkçası bu birliği gördüğüm noktada artık kadına şiddet duracak, terör bitecek ve erkek kadın eşitliği sağlanacak. Önce bunu biz kadınların yapması gerekiyor.

ŞİDDETE HAYIR DİYORUZ

 Şiddet öğrenilen bir şey bayanlar. Biz çocuklarımıza şiddet uyguladığımız zaman yarın onlar da başkalarına uygulamayı hak görüyor. Ya da bir insana uygulayamıyorsa doğaya, hayvanlara uyguluyor. Biz toptan şiddete hayır diyoruz. Ve bizim tek bilek ve tek yürek olarak diyebilmemiz çok önemli. Ben bugün kadın olarak en çok neyi kınıyorum biliyor musunuz? Bir tarafın ulusalcı olup bir tarafın milliyetçi olarak bu terör mücadelesinin önüne ket vurmalarını kınıyorum. Hiçbir ideoloji, hiçbir siyaset annenin yüreğinin ötesine geçmemeli. Ben bütün kadınların dünya kadınlar gününü kutluyorum. Hep birlikte ben inanıyorum ki biz Keşan’da çok iyi şeyler yapacağız” şeklinde konuştu.