AK Parti Keşan Belediye Meclisi Üyeleri Tarık Uysal, Talat Yayagaç, Mehtap Perçin ve Murat Arhatır, yaptıkları ortak açıklamada, Keşan Belediyesi tarafından alınan yeni makam aracı ve pazaryeri projesi hakkında eleştirilerde bulundu.

İlk olarak Keşan Belediye Meclisi’nin Şubat ayı toplantısında görüşülerek oy çokluğu ile kabul edilen Keşan Belediyesi’ne yeni alınan 2. el makam aracı hakkında eleştirilerde bulunan belediye meclis üyeleri, “Başbakanlık Genelgesi doğrultusunda Belediyeye alınacak olan aracın kriterleri bellidir.  Belediye böyle bir araç yerine son derece lüks, bakımı pahalı, 300 bin kilomterede ikinci el bir araç almayı tercih etmiştir. Bu külliyen yanlış bir tercihtir. Ve bu aracı yasal yollardan değil, gayri yasal hülle yoluyla belediye başkanının hizmetine vermiştir. Bu araç alınırken, belediye meclisinin hiçbir fikri sorulmamıştır. Sadece bu araca kredi alabilmek için Belediye Meclisinin önüne zorla bir oylama getirilmiştir. Biz AK Parti ailesi olarak bu oylamaya karşı çıktık. Bunun Belediye Meclisine yapılan bir hakaret olduğunu belirttik.” dedi.

NE DİYE BÖYLE BİR ARAÇ TERCİH EDİLMİŞTİR?

Yeni makam aracının 4x4 olduğunu da dile getiren Meclis üyeleri, şunları söyledi:“Bu araç Mercedes marka E350 modeli olan 4 matik bir araçtır. Keşan’ın yolları bozuk olunca da, belediye başkanımızın 4x2 bir araçla gezmesi mümkün değil. Onun için 4x4 bir araç almayı tercih etmiş belediye başkanı. Ama bu aracın hülle yoluyla ve aşırı derecede masraflı bir araç olması da manidardır. Ne diye böyle bir araç tercih edilmiştir? Bu kadar rahatına düşkün olması uygun mudur?” diye konuştu.

BU PARA HALKIMIZIN CEBİNDEN ÇIKACAK

Açıklamanın devamında pazaryeri projesindeki eksiklikleri eleştiren meclis üyeleri, şunları söyledi: “Bölge insanımızın ve esnafımızın refahı için, hükümetimiz tarafından verilen kredi, Keşan Belediyesi tarafından halkımıza ve esnafımıza eziyet olmuştur. Bu para heba edilmiştir. Bu para her ne kadar İller Bankası’ndan alınsa da halkımızın cebinden çıkacaktır. Zaten Keşan Belediyesi beceriksiz yönetimi nedeniyle borç batağındadır.  Yasal kriterler çerçevesinde bu yapılan yerin pazaryeri olabilmesi için üzerinin kapalı olması, yasalarla belirtilmiştir. Üstü kapalı olmadığı takdirde ilerleyen süreçte nasıl bir engelle karşılaşılacaktır. Bununla ilgili herhangi bir araştırma yapılıp yapılmadığını bizler ve halkımız merak ediyor. Eğer bir engel çıkarsa, bu esnafa nasıl hesap vereceksiniz?”

EK BİR KÜLFET VE MALİYET ÇIKARILACAK

Pazaryerinin üzerinin kapatılması için yüksek bir maliyete ihtiyaç duyulduğu yönünde iddiaların gündeme geldiğini de dile getiren belediye meclis üyeleri, “Sayın belediye başkanımız üstünün kapatılacağını söylemiştir. Ama bu konuda bizlere bir takvim verebilecek mi? Tüm eksikleri giderilmeden yaptım oldu mantığı ile bu pazaryerini açmak ne kadar doğrudur? 2014 seçimlerine tek propaganda olarak halkımıza pazaryerini vaat ettiniz. Bu muydu sizin yaptığınız, çok övündüğünüz pazaryeri. Yıllarca bizlere göstermeye çalıştığınız makete dahi benzemeyen bir yer açmak ne kadar doğrudur? Bundan sonra yapacağınız projelerde böyle mi olacak? 30 milyon liralık krediyle eksik yapılan bu projenin üzerinin kapatılması için ne kadar bir maliyet gerekiyor? Duyumlarımıza göre, buranın kapatılması için 6 milyon TL civarında bir rakam telaffuz ediliyor. Bunun gerçekliği nedir? Eğer doğruluk payı varsa, ek bir külfet ve maliyet çıkarılmasının doğruluğunu biz kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Proje yapılırken bu konular neden düşünülmedi?”

PAZARCI ESNAFINA PROJELER GÖSTERİLECEK

Belediye Meclis Üyeleri son olarak da Sultangazi Belediyesi ve İpsala Belediyesi tarafından yapılan kapalı pazaryeri projelerini örnek göstererek, şu değerlendirmelerde bulundu: “Başında Keşanlı bir Belediye Başkanının bulunduğu Sultangazi Belediyesi tarafından yapılan kapalı pazaryerinin metrekare sorunu olmayan ve tamamı belediye tarafından sağlanan Pazar tezgahlarının bulunduğu alanın görselini halkımızla paylaşıyoruz. Bu tür projeler AK Belediyecilikle tanışmış bir çok belediyede mevcuttur. Bunun bir örneği de hemen yanı başımızda olan ve Keşan’dan oldukça küçük olan AK Belediyecilikle yönetilen İpsala Belediyesi’ndedir. Ama bizim özellikle Sultangazi Belediyesi’ni örnek vermemizin amacı başındaki belediye başkanının Keşanlı olmasıdır. Bizler de zaten pazarcı esnafımızı belirli sürelerle bu projeleri yerinde incelemek üzere ilçe başkanlığımız ile koordineli olarak İstanbul’a götürmeyi hedefliyoruz. Aradaki farkı esnafımızın canlı olarak görmesini temenni ediyoruz.”

Google Play Store’dan Medya Keşan'ın mobil uygulamasını için indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan'ın mobil uygulamasını için indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ