Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) Yönetim Kurulu üyeleri dün AK Parti’ye “Hayırlı olsun” ziyaretinde bulundular. Saat 15.00 sıralarında gerçekleşen ziyarete Keşan TSO Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Meclis Başkanı Yüksel Alioğlu ile yönetim kurulu üyeleri katılırken, Keşan TSO heyetini AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

‘HAYIRLI OLSUN’ ZİYARETİNE GELDİK

Ziyarette ilk olarak konuşan Keşan TSO Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, AK Parti Keşan İlçe Başkanlığının yeni hizmet binasının hayırlı olsun ziyaretinde bulunduklarını söyledi. Helvacıoğlu konuşmasına şöyle devam etti: “Bugün anlamlı ziyaretimiz AK parti ilçe teşkilatına yapıyoruz. AK parti İlçe başkanımızla daha önce konuştuğumuz üzere bugünkü ziyaretimizi belirleyerek ‘Hayırlı olsun’ ziyaretine geldik. Çünkü ülkemizin iktidar partisinin Keşan’da da kurumsal olduğunu kanıtlayan bir hizmet binası yapıldığını görüyoruz. Ben başkanlığı dönemindeki Sayın Hüseyin Boyalık ve yönetimine kısmet olduğu için kendisini ayrıca tüm kamuoyunun önünde tebrik ediyorum. Biz sivil toplum kuruluşları olarak Keşan’da da STK hizmet binası konusunda da örnek teşkil edecek STK’lara Keşan’ı daha iyi temsil edecek bir yapıya kavuştuğumuz için bu donanımlı ilçe teşkilatı hizmet binasını Türkiye’ye yakışan kurumsal yapıya uygun bir hizmet noktası olduğu için bunu fark eden ve bilen biri olarak tebrik ediyoruz. İkincisi bu binanın böyle olması hizmetin de daha iyi olacağı anlamına geliyor. Çünkü küçük yerde daha küçük noktalar ve zamanlar üretiliyordu. Zaman ve yer de sıkışıktı. Bir sonraki geniş görüşmelere sebep olunamıyordu. Bu yüzden emeği geçenlere teşekkür ederiz” dedi.

BÖLGE SORUNLARINI SİZİNLE PAYLAŞMAKTI

Bölge ile ilgili sorunlar üzerine bilgi veren Helvacıoğlu: “Basın ve kamuoyu ile paylaşacağımız ikinci başlık ise Odalar ve Borsalar Birliği nezdinde Başbakanımıza bölge sorunları adı altında bölgemizin ana başlıklı üç tane sorununu dosya halinde hükümetimizin Keşan ayağı olan Keşan ilçe teşkilatımız ve Keşan İlçe Başkanımızla birlikte kendisine takip için teslim edeceğiz. Bu dosyanın içinde üç tane başlık var. Sadece başlıklardan bahsedeceğim. Saroz Körfezi’nin 1/25000 lik planlarının hayata geçirilmesi. Hamzadere barajının tamamlanması. Ve Gıda İhtisas OSB çalışmalarının desteklenmesi konusunda da elinden geleni zaten yapıyorlar. Biz bu 3 maddenin çok şükür ki 2’sini aştık bu konularda da bizim de onlara desteğimiz olacağını burada ifade etmek istiyorum. Sizi ziyaretimizin vesilesi Hayırlı olsun ziyareti ikinci vesilemiz de bölge sorunlarını sizinle paylaşmaktı.” dedi.

OSB KONUSUNDA ÇOK CİDDİ YOL ALINDI

Ziyaretlerinden dolayı Keşan TSO Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’na teşekkür eden Hüseyin Boyalık şunları söyledi:“Bu nazik ziyaretlerinden dolayı Keşan TSO Meclis Başkanımıza, yönetim kurulu başkanımıza, kıymetli yönetim kurulu üyelerimize, meclis üyelerimize ve genel sekreterimize teşekkür ediyorum. Bölgemizde Sayın Başkanım Helvacıoğlu’nun da tespit ettiği gibi sorunlar var. Aslında bu sorunlar sorun olma durumundan çıkmış durumda. Yol almış durumdayız. Gıda İhtisas OSB konusunda çok ciddi yol alındı. Bu benden önceki yönetim kurulu başkanlarımızın, ilçe başkanlarımızın ve Sayın Keşan TSO Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun da katkıları vardır. Bizler de bize miras kalan hem sorunu hem de yapılacak işlerin takipçisi olmaya devam ediyoruz. Bunlar mirastır. Bunlar benim ilçe başkanlığımdan önce başlayan projelerdir. Bu projeler önceki ilçe başkanımız Hakan Çevikel döneminde başladı. Önceki İlçe başkanı Mustafa Mercan’da bu işin takipçisi oldu. Bugün biz de buradayız. Bu işin takipçisi oluyoruz. İnşallah kısa süre içerisinde Gıda İhtisas OSB’nin sonunu getirmiş oluruz”

HAMZADERE BARAJI PROJESİNİN EN ZOR OLAN YERİ KEŞAN’DI

Boyalık, Hamzadere Barajı ile ilgili bilgi verdikten sonra değerlendirmelerine şöyle devam etti

“Hamzadere barajı konusunu ilgiyle takip ediyorum. Suyu Keşan’a ulaştı. Hamzadere Barajı projesinin en zor olan yeri Keşan’dı. Mezbahanın oraya kadar olan kısım yapılıyor. Hamzadere Barajının en zor kısmı burasıydı. Keşan’a ve Keşan merkezine seneye su akacak. Şu an Boztepe köyüne su ulaştı. Dediğim gibi en zor kısımlara suyumuz ulaşmak üzere. Çok hummalı bir çalışma var. Ödeneğimiz de var. Bu konuda herhangi bir ödenek eksikliği de yok. İlgiyle takip ediyoruz. Hamzadere Barajı projesinde o günkü Milletvekilimiz Sayın Necdet Budak’ın çok sıkı takipleri vardı. Bugünkü Milletvekilimiz Sayın Rafet Sezen de aynı şekilde sıkı takipleri devam etmekte. Bölgemizde çok şanlı bir çiftçi seçmeni var. İktidarımız zamanında iki tane çiftçilik ile iç içe, tarımı iyi bilen milletvekilimiz oldu. Bölgemize her ikisinin de değişik katkıları oldu. Bölgeye yaptığı hizmetlerden dolayı Sayın Necdet Budak’ı anıyorum. Bizler de bu işin takipçisiyiz. Hiçbir zaman başladığımız işi yarı yolda bırakmayız. Nitekim projeler aynı kalır ama başkanlar değişir. Buraya kim gelirse gelsin bu projelerin takipçisi olacaktır” dedi.

SAZLIDERE VE GÖKÇETEPE BİZİM İÇİN ÇOK KIYMETLİ

Konuşmasının devamında Saroz Körfezi ve yeni yapılacak olan Çanakkale Boğaz köprüsü ile ilgili bilgi veren Hüseyin Boyalık: “Saroz Körfezi konusunda en önemli iki tane unsur var. Bunlar Sazlıdere ve Gökçetepe. Erikli ve Yayla bitti. Ne kadar bitmedi desek de Erikli ve Yayla’da yerleşim alanı anlamında denize sıfır veya denize yakın noktalarda otel veya tesis yapılacak yer kalmadı. Durum meydanda. Biz bunu görüyoruz. Bizde önümüze bakmamız gereken ve mutlaka bir noktaya getirmemiz gereken Sazlıdere ve Gökçetepe var. Sazlıdere ve Gökçetepe ile ilgili bugün çok güzel bir haber aldım hatta sosyal medyada da paylaştım. Çanakkale Boğaz köprüsünün 26 Ocakta ihalesi var. Ocak ayı içerisinde hepsi bitiyor. Çanakkale boğaz köprüsünün yolu Sazlıdere Kocaçeşme arasından ana yola bağlanıyor. Biz bunu da değerlendirmeliyiz. Bu otobanın buraya gelmesiyle birlikte inanın ki bizim Sazlıdere ve Gökçetepe’miz hem kış aylarında doğa sporları ve av sporları olarak hem de yaz aylarında tatil için değerlendirilebilir. Sazlıdere ve Gökçetepe bizim için çok kıymetli. Bunlar için çok acele hareket etmek doğru değil. Kültür Turizm Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın her iki sahil için de yeni imar planları için çalışmalar devam ediyor” dedi.

BU KONULARA SON DERECE HÂKİMİZ

“İl genel meclis üyesi olduğum günden beri Gökçetepe ve Sazlıdere’nin sorununu çok iyi biliyorum. Ve konunun da takipçisiyiz. Biz yapılan yanlışlıkları da biliyoruz. Doğruları da biliyoruz. Konuya da hâkimiz. Bunu da çok net bir şekilde Milletvekilimize olsun, il başkanımıza olsun genel sekreterimiz nezdinde anlatmış durumdayız. Bu konulara son derece hâkimiz.

1/25000 likler hakkında konuşacak olursak. O iki bakanlığın nezdinde olan bir durum. Kesinlikle şu an tek bir yere bağlı değil. Bunlar için de çok kısa sürede bir sonuç çıkacağına inanıyorum. Ticaret Odası bölgemizin en büyük sivil toplum kuruluşudur. Sayın Helvacıoğlu’nun başkanlığında enerji kazanmış bir kuruluştur. Keşan’a bir değer kattı. Sadece Keşan ile kalmayıp İpsala ve Enez’de ki iş adamları da Keşan Ticaret ve Sanayi Odasına üye oldular. Bu üçgende iş adamlarının ve esnafların başkanıdır. Biz her zaman siyaset olarak iş adamlarının destekçisiyiz. Bunu her platformda söylüyorum ‘İş adamı mutlu olacak ki yanında çalışan işçi de mutlu olsun, iş adamı kazanacak ki yanındaki işçi kazansın’ Ticaret adamları bizim için çok kıymetli. Bu yüzden de biz her zaman söylediğimiz gibi ticaret odası ile her türlü projeye açığız. Her anlamda çalışmaya hazırız. Siyaset olmadan hiçbir şekilde hiçbir sivil toplum kuruluşunun önü açılamaz. Siyaset çok önemlidir. Ama tabii ki bu sivil toplum kuruluşlarının da siyasetle beraber çalışması gerekiyor. Siyasetle olmayan hiçbir iş hızlı yürümüyor. Bizler de her anlamda ticaret odamızın yanındayız. Yapacağı projelerde yapacağı işlerde her zaman birlikte çalışmaya hazırız. Bugünkü ziyaretlerinden dolayı tekrardan teşekkür ediyorum”

BİZ TEMSİLEN GİTTİK AMA BU PROJE KEŞAN’IN

Gündemde olan projeler hakkında bilgi veren Keşan TSO Başkanı Mustafa Helvacıoğlu:“Keşan Kaymakamlığı, Keşan belediyesi, sosyal yardımlaşma vakfı, İlçe sağlık müdürlüğü yani kamu kuruluşlarının ve ticaret odasının içinde olan ‘Bir kadın bir hayat’ projesi Sayın Müezzinoğlu’nun imza töreninde sorumlu kurum bizdik. Biz temsilen gittik ama bu proje Keşan’ın. Bu projeye 25 ile 35 kişi dezavantajlı eşi vefat eden olabilir, roman kardeşim olabilir, işsiz kardeşim olabilir, öksüz kardeşim olabilir, maaşsız kardeşim olabilir yani dezavantajı olan saydığım kesimden her insan olabilir. Kadın olması 18-45 yaş arası olması 25-35 kişiyi istihdam edecek diplomasını alacak. Hasta bakımı ve yaşlı bakımı ile ilgili bir program başlatıyoruz. Bu programda Kaymakam Bey’e haber verdik. Bugün belediye başkanımıza haber verdik. İlçe sağlık müdürlüğümüz ve halk eğitimi müdürlüğümüz bizim paydaşlarımız. Sizlere de bahsediyoruz ki şehrin dinamik bir siyasi kuruluşusunuz. Size de iş için gelen çok oluyor. Dezavantajlı insanları bizlerle paylaşırsanız bunlar huzurevi ve rehabilitasyon merkezi açıldığında ilk alınacak kişiler olacaktır” şeklinde konuştu.

Hüseyin Boyalık, bölgenin en büyük sıkıntısının işsizlik olduğunu söyledi. Boyalık, Bu işsizlik konularını aşmak için çeşitli projeler yapıyoruz. Geçen yıl yaklaşık 400 kişiye geçici de olsa iş imkânı oluştu. İnşallah bu yıl da devam edecek. Ama böyle bir çalışma da güzel bir çalışma. İnşallah bunlara biz de destek veririz”dedi.

KEŞAN İÇİN YAPACAĞIMIZ ÇOK İŞ VAR

Ziyarette konuşan Roman Derneği Başkanı Fahrettin Savcu: “Biz birlikte hareket etmek zorundayız. Keşan’da yaşıyorsak, Keşan’ı beraber düşünüyorsak, bu düşüncelerde de samimiysek ve Keşan’da beraber yaşıyorsak bu yaşamı sürdürülebilir bir yaşam haline getirmek istiyorsak birlikte çalışmalıyız. Ben Roman Derneği başkanı olarak bu birlikteliğin devam etmesini istiyorum. Keşan için yapacağımız çok iş var” şeklinde konuştu.

Ziyaret karşılıklı sohbetle sona erdi.