30 Haziran - 4 Temmuz Emekliler Günü ve Emekliler Haftası başladı

 Tüm Sivil Emekliler Yardımlaşma Derneği Başkanı Yalçın Akay, 30 Haziran - 4 Temmuz Emekliler Günü ve Emekliler Haftası” nedeniyle dün bir açıklama yaparak içinde bulundukları sorunlara bir kez daha dikkat çekti. Keşan’da yaşayan emeklilerin sorunlarının en başında huzurevi ihtiyacının olduğunu söyleyen Akay, “Keşan merkez ve köyleri ile birlikte yüzlerce emeklimizin huzurevi ihtiyacı var. Artık bu sorun ilçemizde olmazsa olmazların en başında gelen bir eksikliktir” dedi.

EMEKLİNİN MAAŞI AÇLIK SINIRININ KAT KAT ALTINDA

Türkiye’de emekliler arasında belli bir maaş standardı olmamasının ve bunun hükümet tarafından bir türlü gündeme alınmamasının çok büyük mağduriyetlere neden olduğunu belirten Akay, batılı ülkelerin hiçbirinde emeklilerin devlet tarafından mağdur edilmediğini ifade ederek, “Komşumuz Yunanistan’da bile en düşük emekli maaşının 3 bin Avro olduğu söyleniyor. Ülkemizde ise emeklinin aldığı maaş açlık sınırının bile kat be kat altında” diye konuştu.

ÖNCELİKLİ BEKLENTİLERİMİZ VAR

Emeklilerin içinde bulundukları sıkıntılardan kurtulması ve biraz olsun rahat ve huzurlu günler görmesi için yetkililerden bazı taleplerinin olduğunu da kaydeden Akay, bunları şöyle sıraladı: “Emeklilere en azından yılda iki kez maaşları oranında ikramiye verilmeli.  Emekliler bütün iktisadi işletmelerden (bunlara alışveriş merkezleri de dahil olmak üzere) en az %15 indirimli alışveriş yapabilmeli. Şehiriçi ve şehirlerarası yolculuklarında devletin sağlamış olduğu indirim  imkanlarından sadece emeklilik kartını ya da nüfus cüzdanını göstererek faydalanabilmeli. Emeklilerin reçeteleri için kesilen para kaldırılmalı ve emeklilerden hiçbir şekilde ilaç parası alınmamalı.”

BU BOZUKLUK GİDERİLMELİ

“Devletimizden ve ülkemizi yöneten muhterem kişilerden bu sosyalizasyon bozukluğunu derhal gidermelerini talep ediyoruz” diyen Akay sözlerini şöyle tamamladı: “Umarım bu öksüzlüğü giderme konusunda yardımlarını esirgemezler. Çünkü biz onlara güvenmek istiyoruz”