HABER MERKEZİ

28 Eylül 2017 Perşembe günü TÜRYAK Başkanı Fügen Mavi'nin açış konuşmasıyla başlayan etkinlik 30 Eylül Cumartesi günü yapılan konuşmalardan sonra ödüllerin verilmesiyle sonlandırıldı.

Etkinliği, TÜRYAK Başkanı Fügen Mavi yönetti; yardımcıları Tuğba Şener ile TÜRYAK Koordinatörü Nilşen Ar da ona eşlik ettiler.

Oturumlarda, genellikle herkes, yaşadığı bölgelerde; yurt dışından gelenler gittikleri o ülkelerde yaptıkları çalışmaları anlattılar.

TÜRYAK yetkililerinin: "Bizim için 'yaşlı, 'Kıdemli Vatandaş'tır" ifadesi, moral verici bulundu. Bu tanım doğrultusunda; yaşlı hakları ve yaşlılara yönelik sosyal politikaların oluşturulmasında yasa yapıcı ve uygulamacılarla ortak çalışılmasının hedeflendiğinin, yaşamın her alanında yaşlıların yaşamını kolaylaştıracak yasaların çıkartılmasında aktif güç olmayı amaçladıklarının, siyasi parti ve hükümet programlarında, yaşlılara yönelik köklü ve tutarlı çözümlerin yer alması yönünde gayret gösterileceğinin vurgulanması da 'Örnek Kıdemli Vatandaş'lar tarafından olumlu çalışmalar olarak değerlendirildi.

FEYZULLAH AKTAN, EDİRNE İLE BİRLİKTE KIRKLARELİ VE TEKİRDAĞ İLLERİNİ DE TEMSİL ETTİ

Yurt içinden 17 il'den, 1'er; yurt dışından, Almanya'dan Avustralya'ya kadar 16 ülkeden 21 olmak üzere, 38 kişi 'Örnek Kıdemli Vadandaş' seçildi. TÜRYAK, listeye

mesleklerinde başarılı bazı ünlü kişileri de ekledi.

YURT İÇİNDEN: Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Denizli, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karaman, Manisa, Mardin, Mersin.

YURT DIŞINDAN: Almanya (6), Avustralya, Avusturya, ABD, Belçika, Danimarka, Fransa (2), Hollanda (2), İsveç, İsviçre, İtalya, Kanada, Norveç, Londra.   

Etkinlikte, TEMA Vakfı Edirne İl Temsilciliği'nin seçtiği Keşan ÖNDER Gazetesi sahibi Feyzullah Aktan, Edirne ile birlikte Kırklareli ve Tekirdağ illerini de temsil etti.

Aktan, etkinliğe giderken, tanıtım amacıyla marka olmuş İpsala Pirinci de götürdü. 'Örnek Kıdemli Vatandaş'lar ile katılımcılara verilen 100 paket pirinç İpsala Ticaret

Borsası Başkanlığı ve Keşan Ticaret Odası Başkanlığı'nca, TEMA Edirne İl Temsilcisi Şirin Çoğal'ın önerisi ile sağlandı.

Kepirtepeliler Eğitim Vakfı da, Aktan'nın Kepirtepe Köy Enstitülü ve Vakıf üyesi olması nedeniyle, Örnek Kıdemli Vatandaş etkinliğini yakından izledi. Vakıf Başkanı

Selahattin Gül'ün çağrısı ile bir grup Kepirli, ilk günün akşamı otele yakın bir lokantada buluşarak sohbet etti.     

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ