Vatan Partisi Keşan İlçe Başkanı Çetin Alabak, AK Parti ve HDP heyetinin ortak açıklamasıyla kamuoyuna duyurulan 10 maddelik açılım mutabakatını eleştirdi. Yeni anayasa ile milletin birliğine kast edileceğini iddia eden Alabak, şunları söyledi:

“AKP iktidarının PKK ile ortaklaştırdığı ve Dolmabahçe sarayında açıklanan sözde açılım mutabakatı Cumhuriyet’mize, ülkemizin bağımsızlığına ve halkımızın kardeşçe bir arada yaşama arzusuna açık bir saldırıdır.

PKK’ silahsızlandırma adı altında Cumhuriyet’imize silah çektiler.

Milletimizin iradesi yerine PKK kongresini onay mercii olarak tespit ettiler. Küresel güçlerin irade ve gölgesi altındadırlar. Yurdumuz ve bölgemiz yeni bir emperyalist saldırıya uğramıştır.

Sözde yeni Anayasa ile ülkemizin bağımsızlığına ve milletimizin büyük birliğine kast edeceklerini sananlar daha önceki girişimlerinde olduğu gibi yurtseverleri karşılarında bulacaklardır.

Partimiz vatan yıkıcılarına karşı birlik mücadelesi vermeye devam ediyor .

Genel başkanımız beraberindeki heyetle Suriye’ de bölgesel birliğin temellerini inşa etmektedir. Onlar komşularımızın evine ateşe vermektedirler.

Biz komşumuzdaki yangının evimize sıçrayacağını bilerek elimizi uzatıyor ve komşumuzdaki bölücü ve gerici yangını söndüreceğiz.

08 MART 2015 PAZAR GÜNÜ ÜYE KATILIM TÖRENİ YAPILACAK

Vatan Partisi ülkemizin yurtseverlerini kucaklamakta ve hızla büyümektedir. Edirne İl Başkanlığımız Genel Başkan yardımcımız Sayın Tayfun İçli’nin katılımı ile 08 Mart 2015 Pazar günü üye katılım töreni düzenleyecektir. Partimize katılan ve mücadeleyi omuzlayan üyelerimize rozetleri takılacaktır.

Vatan Partisi  7 Haziran seçimlerinden sonra Milli Hükümetin kurulması yolunda hızla ilerlemektedir. Vatan Partisi 7 Haziran seçimlerinde mecliste olacak ve Milli Hükümetin kurucuları arasında yer alacaktır. Partimiz AKP iktiadarının yıkıcı politikalarından kurtuluşun adresi olmuştur.

Vatan Partisi, 7 Haziran seçimlerinden sonra Milli Hükümet’i kuracak ve bölge ülkeleriyle birlikte bu saldırıyı püskürtecektir.

Egemenlik, bağımsızlık ve bütünlüğümüze sahip çıkalım.

Milletimize güvenelim ve ihanete karşı tek yumruk olalım.

Büyük Türk milleti bu tertiplerin üstesinden gelecektir.”