Keşan Sebze Bakkallar ve Manavlar Odası Başkanı İbrahim Aldanmaz, geçen Cumartesi günü yaptığı açıklamada, TPDK belgeleri süre uzatımının 31 Mart Salı günü sona ereceğine dikkat çekti.

Aldanmaz, Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkilerin Satışına ve Sunumuna İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 15. maddesi çerçevesinde Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulunca belirlenen 2015 yılı satış belgesi bedellerinin 25 Aralık 2014 tarih ve 29216 sayılı Resmi Gazete’de yayımlandığını hatırlattı.

BELGE SATIŞ BEDELLERİ

Açıklamasında 2015 yılı satış bedelleri hakkında bilgi veren Aldanmaz, İl Merkezlerinde ve Büyükşehir belediye dahil ilçelerde 2 bin 420 TL, birden fazla yerde dağıtım yapanlar için 3 bin 630 TL, ilçe merkezlerinde ve diğer mahallerde 990 TL, birden fazla yerde dağıtım yapanlar için bin 450 TL. Tütün Mamulü, Alkollü İçki ve Etil Alkol Perakende Satış Belgeleri; il merkezlerinde ve Büyükşehir belediyesine dahil ilçelerde 240 TL, ilçe merkezlerinde 165 TL, diğer mahallerde (belde, köy gibi) 55 TL. Açık içki satış belgeleri; ilçe merkezlerinde ve Büyükşehir belediyesine dahil ilçelerde 990 TL, ilçe merkezlerinde ve diğer mahallerde 385 TL. Nargilelik Tütün Mamulü Sunum Uygunluk Belgesi; ilçe merkezlerinde ve Büyükşehir belediyesine dahil ilçelerde 2 bin 420 TL, ilçe merkezlerinde ve diğer mahallerde 2 bin 200 TL olarak belirlenmiştir.” dedi.

SÜRESİ UZATILMAYAN BELGELER İPTAL EDİLECEK

İbrahim Aldanmaz, sözlerini şöyle tamamladı: “Belirtilen süre içinde satış belgesi süre uzatım işlem bedellerini yatırmayan satıcıların belgeleri Nisan ayı sonunda geçerliliğinin yitirecek olup, süre uzatım işleminin sona ermesi müteakip ürün satın alamayacaklar ve belgelerinin geçerlilik süresi içerisinde ellerinde bulunan ürünlerini tasfiye edeceklerdir. 31 Mart 2015 Salı günü mesai saati sonuna kadar süre uzatım işlemi yaptırmayan satıcıların faaliyete devam etmek istemeleri durumunda, yeniden belge almaları gerekmektedir. İlk defa satış belgesi talebinde bulunacaklardan da aynı bedeller tahsil edilecektir. Bilgileriniz ve satış belgesi yenileme işlemleri ile ilgili kurul kararının esnaf ve sanatkarlarımıza duyurulması hususunda gereğini rica ederiz.”