Keşan Oto Galericiler Sitesi Başkanı Ali Uslu, ikinci el araç alacaklar olanların, yedek anahtar sayısına dikkat edilmesi gerektiğine ve birçok hırsızlık olayının bu yüzden meydana geldiğine dikkat çekerek, vatandaşları uyardı.

Özellikle ikinci el araçlarda meydana gelen hırsızlık olaylarının, araçların satımından sonra alıcının anahtarların hepsini almamasından kaynaklandığını ifade eden Uslu, “Yeni sistem araçlar güvenlik açısından çok iyi diyebiliriz. Eski arabalar zarar vererek hırsızlık yapılmasına karşı alarm ya da baston kilit kullanabilirler. Vatandaşların araba alırken en önemli dikkat etmeleri gereken nokta, satıcıdan arabanın bütün yedek anahtarlarını almaktır. Yedek anahtar yoksa yetkili bir anahtarcıdan yedek anahtarını almalısı gerekir. Zaten kasko açısından da yedek anahtar çok önemli. Yedek anahtarının olmaması aracın risk içermesine sebep olur. Vatandaşların, ikinci el otomobil alındığında aracın hafızasında kaç tane anahtar olduğunu yetkili bir anahtarcıda öğrenmeleri gerekiyor.”  dedi.

ARABANIN HAFIZASINDA BAŞKA ANAHTARLAR DA OLABİLİR

Ali Uslu, arabanın hafızasındaki anahtarların hepsinin araç sahibinde olması halinde sıkıntı yaşanmayacağını dile getirerek, şunları söyledi: “Aksi durum söz konusuysa otomobil sahibi yetkili kuruluşlarda bu sorunu gidermeli. Anahtarların hepsinin kendisinde olmaması, aracın çalınma ihtimalini doğurur. Aracın yedek anahtarının satım esnasında alıcıya geçmesi hırsızlık olmayacağı anlamına gelmez. Arabanın hafızasında başka anahtarlar da olabilir. O yüzden araç alındığı sırada aracın hafızasındaki anahtarlar tespit edilmeli. Ustalık belgesi olmayan insanlara da bu konuda tamir yaptırılmamalı ve her şeyde olduğu gibi kilit konusunda da müşterinin kaliteli ürünleri tercih etmesi yararına olur."