AYŞİN SEÇİL GEZER

Altın, şunları söyledi: “Aslında toplum olarak, burada bilinçlenmeye başlamalıyız. İstismar; yaş, cinsiyet ne olursa olsun herhangi birinin yaşamına yönelik kötüye kullanımdır. Bugün ülkemizde yaşayan çocuklarımıza karşı yapılmış istismarlardan üzüntü, öfke ve utanç duymaktayız. Çocuklarımız kısmının altını çizerek belirtmek isterim ki, onlar henüz iyi-kötü, doğru-yanlış ayırt edemeyecek kadar masum. Ve biz anne babaların göz bebekleridir. Bu yüzden ülkemizde yaranan bu elim olaylar içimizi kanatmaktadır. Yapacağımız ilk ‘dur!’ ise, biz ailelere düşmektedir. Okula gönderilmek yerine ise, dinlendirilmeye gönderilen fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kalan cinsel saldırılar olmasın istiyoruz. Çocuklarımıza her daim destek olmalıyız, kendimizi ebeveynler olarak bu çocuklarımızın yerine koymalıyız, çocuklarımızı bilgilendirmeliyiz.”

HÜKÜMETİMİZ EN ETKİLİ SONUÇLARA KARAR VERECEKTİR

Nuriye Altın sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizler fevri durumlardan kaçınarak kesinlikle çocuklarımız ile aramızda mesafe oluşturmamalıyız. Aynı şekilde hükümetimiz tüm fevri durumlardan kaçınarak tüm olasılıkları masaya yatırarak en etkili sonuçlara karar verecektir. Bugünlerde Adalet Bakanımız Abdülhamit Gül’ün yaptığı açıklamalar çözümler içerisinde kimyasal hadım yönetimi masaya yatırılmıştır. Hükümetimiz kanayan yaramıza en etkili ilaç bulabilmek için tüm yöntemleri değerlendirmektedir.”

ÇOCUKLARIMIZI KORUMAK VE İSTİSMARI BİLDİRMEK BİZİM GÖREVİMİZDİR

Altın sözlerini şöyle tamamladı: “Bizler hükümetimizde arkamızda durduğu ve bizim için çözümler aradığını unutmamalıyız. Çocuklarımızı korumak ve istismarı bildirmek bizim görevimizdir. Bildirmek suçlama değil, çocuğun durumunun değerlendirmesi için yapılan bir istektir. Bildiride bulunmak için kanıtınızın olması gerekmez, kuşkulanmanız yeterlidir. Bu durumda çocuk polisi, karakollar, cumhuriyet savcılığı, aile ve sosyal politikalar bakanlığı, il müdürlükleri, üniversitelerin çocuk koruma birimleri ve ayrıca 183 kadın, çocuk ve sosyal hizmetler danışma hattı 7/24 hizmet vermekte olup ücretsiz olarak destek vermektedir. Herhangi bir durumda karşılaştığımızda lütfen arayalım, bilmeyenleri bilgilendirelim. Unutmayalım ki, çocuklarımız ve bizler tüm bu saldırılara karşı yalnız değiliz. Bu saldırılara ‘dur!’ diyelim.”