GİZEM GÖRÜR

Rüzgarın Çocukları Projesi kapsamında, Saros’da düzenlenen ilk Windsurf yarışmasında, Keşan Belediyesi Yelken ve Su Sporları Kulübü’nün ev sahipliğini yaptığını belirten Gedik, yarışların gerçekleştirilebilmesi için Türkiye Yelken Federasyonu’nda gerekli izinlerin alındığını ve resmi hakemlerin geldiğini dile getirerek, “Rüzgarın Çocukları Projesi kapsamında, cankurtaran ve Windsurf eğitimlerimiz vardı. Cankurtaranlarımıza bronz ve gümüş belgelerini geçtiğimiz günlerde takdim etmiştik. Bu belgeleri alan cankurtaranlarımızdan bazıları çalışmaya başladı. Windsurf eğitimlerini başarıyla tamamlayan 13 kursiyerimize de Türkiye Yelken Federasyonu tarafından onaylı notebook şeklinde belge verildi. Diğer öğrencilerime de belgeleri verildi. Bu öğrencilerimiz, ileriki sezonlarda kendilerini Windsurf konusunda daha çok geliştirerek, yüksek kademelere geldiğinde zaten eğitmen pozisyonuna kadar ilerleyebilecekler.” dedi.

BU YARIŞ SAYESİNDE, BÖLGEMİZİN REKLAMI DA OLDU

Andaç Gedik, kulüp olarak önümüzdeki yıllarda da güzel hizmetler vermeye devam edeceklerini ifade ederek, şunları söyledi: “Windsurf yarışımıza 40’a yakın sporcumuz katıldı. Yarışmalara 4 grup halinde geçildi. Bu gruplar Master, Bayanlar, Genç Erkekler ve Erkekler olmak üzere rüzgara göre kurulan parkurlarda yarıştılar. Bölgemizdeki ilk windsurf yarışını düzenledik. Çok güzel bir katılım sağlandı ve öğrencilerimiz için iyi bir yarış tecrübesi oldu. Çünkü biz artık daha çok kendi bünyemizde lisanslı sporcu yetiştirmek istiyoruz. Yarışta da hakemlerimiz, alt gruptaki genç erkeklerde ve erkeklerde deneyimi gördüler. Hakemler, bazı öğrencilerimizin daha fazla üzerine gitmemiz gerektiğini ve onları ilerideki büyük yarışlara katılımını sağlayabileceğimizi dile getirdiler. Bu yarış sayesinde, bölgemizin iyi bir reklamı da oldu. Yine, Türkiye Yelken Federasyonu tarafından düzenlenen birkaç yarışın ayağını buraya çekmek için gayret göstereceğiz ve kendileri de zaten bazı Windsurf yarışmalarının bölgemizde olmasını istiyorlar. Bununla birlikte hem bölgemizin Türkiye genelinde çok iyi bir tanıtımı olmuş olacak ve daha çok sporcu gelecek hem de kulübümüzün Türkiye Yelken Federasyonu’nda daha fazla önemi olacak.”

GÜZEL BİR TECRÜBE KAZANDILAR

Windsurf yarışında herhangi bir sıkıntının yaşanmadığını da kaydeden Gedik, “Yarışta çok küçük yaşta çocuklarımızın bile olmasına rağmen onlar da hiçbir şekilde parkurlara takılmadılar ve güzel bir tecrübe kazandılar. Bu yarışlarda tecrübe kazanan sporcularımız, Türkiye genelindeki diğer yarışlara da gittiğinde daha iyi sonuçlar elde edecekler. Saros’da ilk olarak düzenlenen bu windsurf yarışması, önümüzdeki yıllarda da kesinlikle devam edecek. Yelken Federasyonu’na yarışmaları düzenlemeden önce başvurularımızı yapacağız. Önümüzdeki sezon, en azından 2 yarışı bölgemize almayı düşünüyoruz. Her zaman dediğimiz gibi windsurf için Saros’da çok iyi bir rüzgar var. Yarışmalarımız için tarihleri önceden belirleyip bu yarışmaları bölgemize getirirsek çok güzel katkılar sağlanacağını düşünüyorum. Bu yarışmalarda ve eğitimlerde, emeği ile katkısı geçen kurumlarımıza, Türkiye Yelken Federasyonu’na, Keşan Belediye Başkanımız Op. Dr. Mehmet Özcan’a, öğrencilerimize ve dersleri kaçırmamaları için sürekli çocuklarını kulübümüze getirip götüren büyük işlerin düştüğü öğrenci ailelerimize, emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyoruz.” diyerek, sözlerini tamamladı.

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ