Emek Partisi Keşan İlçe Örgütü öncülüğünde, Ankara’da bombalı saldırıda hayatını kaybedenleri anma ve yaralılara destek amaçlı dün, kahvaltı düzenlendi. İlhan Bursa İskender Kebap Salonu’nda düzenlenen kahvaltı; saat 10.00’da başladı. Kahvaltıya; Keşan’daki bazı siyasi partilerin temsilcileri ve bazı sendika temsilcilerinden oluşan yaklaşık 150 kişilik grup katıldı. Kahvaltı; Ankara’da hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından Emek Partisi Keşan İlçe Başkanı Erdal Aydemir’in açış konuşmasıyla başladı.

Aydemir: “Gün birlikte olma günüdür” Aydemir, her gün insanların katledildiğini ve bunun sona ermesi için birlik olunması gerektiğini belirterek, “Ezilenler, sömürülenlerin bir araya gelmesi lazım ki, bu kötü gidişata, ‘dur!’ diyelim. Birlikteliğimizin daha da, sıklaştırılması gerekiyor. Aksi takdirde, katledilişler devam edecektir. Yönetenler geçmişte, sömürürlerdi, şimdi ise, öldürüyorlar. Yaşananlara, ‘dur!’ denmek için gün birlikte olma günüdür.” dedi.

Erdal Aydemir’in ardından kahvaltıya konuşmacı olarak, Emek Partisi GYK Üyesi Mustafa Yalçıner katıldı. Yalçıner: “Ülkemizde, hoşa gitmeyen haberler yapanlar veya söylemlerde bulunanlar, ya tutuklanıyor ya da katlediliyor” Ülkede son süreçte, insanların öldürülerek, hayatlarını kaybettiğini ya da tutuklamaların yaşandığına kayıt düşen Yalçıner, şunları söyledi: “Cumhuriyet Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül tutuklandılar. Tutuklanmalarının nedeni olarak, yaptıkları bir haber gösteriliyor. Dolayısıyla, basın özgürlüğü ayaklar altına alınmaktadır. Ayrıca, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi öldürüldü. Ülkemizde, hoşa gitmeyen haberler yapanlar veya söylemlerde bulunanlar, ya tutuklanıyor ya da katlediliyor.”

FAŞİZMİN AYAK SESLERİNİ DUYUYORUZ

Türkiye’de bugüne kadar hiçbir hükümetin ve partinin, devlet imkânlarını kendi tekeli altında toplamadığını ifade eden Mustafa Yalçıner, şunları kaydetti: “Yenilenen seçimlerinin adil olması bir yana, meşruiyeti de tartışılır durumdadır. Çünkü AKP dışında hiçbir siyasi parti miting dahi düzenleyememiştir. Ülkeye, 7 Haziran’ın sonuçları değiştirilmek üzere, bir şiddet ortamı ve savaş geliştirilerek, gidilmiştir. Dolayısıyla, seçim sonuçları 8-10 puan fark ettirilmek istenmiş ve bunun başarıya ulaştığını da görmekteyiz. Biz sadece sıkılan kurşun seslerini değil; faşizmin ayak seslerini de duyuyoruz.”

HÜKÜMETTEN KURTULMAK İÇİN MÜCADELE EDİLMELİ

Yalçıner, sözlerini şöyle tamamladı: 1 Kasım seçimlerinden önce Konya’da, Türkiye ve İzlanda maçında, Ankara’da hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuyor ancak ıslıklanıyor. Ama burada hayatını kaybedenler sadece barış istiyorlardı. Yunanistan’la yapılan dostluk maçında da, Paris’te IŞID terör örgütü tarafından katledilen insanlar için saygı duruşunda bulunulması sırasında da, yine yuhalama sesleriyle karşı karşıya kalıyoruz. Ülke kutuplaştırılmış ve insanlar birbirine öyle bir düşman edilmiş ki, hayatını kaybedenlere saygıları dahi kalmamış. En azından insan olduğumuz için birbirimize saygı duyulması gerekiyor. Hükümet insanları birbirine düşman ediyor. Bundan ötürü de, bu hükümetten kurtulmak için mücadele edilmeli.”

Konuşmaların ardından şiirler dinletisi gerçekleştirildi. Program; şiir ve müzik dinletisinin ardından sona erdi.