GİZEM GÖRÜR

Gerçekleştirdiği açıklamada, Enez Limanı’nı Arap işadamlarının kiralayacağı ve Enez’de incelemelerde bulunulduğu yönündeki söylemlerin gerçek dışı olduğunu belirterek, Edirne’de yapılan toplantıda, bunların hiçbirinin görüşülmediğini kaydetti.

ENEZ LİMANI’NIN KİRALANMASIYLA İLGİLİ SÖYLENENLERİN HEPSİ YALANDIR

Enez Limanı’nın, Arap işadamlarına kiralanması konusunun gündeme getirildiğini hatırlatarak, sözlerine başlayan Bostancı, “Bu konuda, bize yapılan müracaat yok. Konu hakkında, konuşmuşluğumuz da yok. Dolayısıyla, Enez Limanı’nın kiralanmasıyla ilgili dile getirilenlerin hepsi yalandır ve asparagastır. Enez Limanı konusunda hiçbir hareketlilik yoktur. Fakat Edirne’ye bundan 1-2 ay önce Arap kökenli bazı işadamları ziyarette bulunmuştu. Yapılan ziyaretten sonra, işadamlarından oluşan heyet, Valimiz başkanlığında, basın açıklaması yaptı ve ben de hazır bulundum. Hatta basın açıklamasında bir gazeteci, Enez’le ilgili herhangi bir düşüncelerinin olup-olmadığı sordu. Ve genel bir görüşmenin olduğu dile getirilmişti. Daha sonraki toplantılarda, nerelerde hangi turizm yatırımları yapılacağını söyleyeceklerini belirterek, Edirne’den ayrıldılar. Kısacası, Enez’le ilgili ne bir görüşme ne de bir tartışma olmadı.” dedi.

ENEZ LİMANI’YLA İLGİLİ HERHANGİ BİR MÜRACAAT SÖZ KONUSU DEĞİLDİR

Yerel seçimlere az bir zaman kaldığına kayıt düşen Abdullah Bostancı, sözlerine şöyle devam etti: “Belediye Başkanı olmak herkesin hakkıdır. İl Genel Meclisi Üyesi Şenol Kılıç arkadaşımız da, bunu düşünüyor olabilir. Son zamanlarda kendisini gündemde tutmak için, 1-2 ay önce yapılan ziyaretleri dile getirmeye çalışıyor ve açıklamalar yaptığını görüyoruz. Ama toplantıda, Enez ilçesiyle hiçbir şey dile gelmedi. Enez Limanı’yla ilgili herhangi bir müracaat söz konusu değildir.”

ARAP İŞADAMLARININ ENEZ LİMANI’NA YATIRIMI DİYE BİR ŞEY YOKTUR

 “Arap işadamlarının, Enez ilçesi ve limanda incelemeler yaptığı ve çalışmalar sürdürdüğü dile getiriliyor. Bu konudaki düşünceleriniz nedir?” şeklindeki soruya cevap veren Bostancı, şunları söyledi: “Benim bilgim dahilinde bölgeye gelip, yapılan bir inceleme söz konusu değildir. Ayrıca, Kaymakamımıza ulaştırılan herhangi bir bilgi de olmadığını öğrendim. Dolayısıyla, Enez’e gelip inceleme yapıldığı ve çalışmalar sürdürüldüğüne yönelik söylemler asparagastır. Arap işadamlarının Enez Limanı’na yatırımı diye bir şey yoktur. Olmayan bir şeyin tartışmasını yapmak da doğru değildir.”

LİMANI’NIN KİRALANDIĞINA YÖNELİK GÖRÜŞME YAPILDIĞI İSPATLANIRSA, ÖZÜR DİLERİM

 “Arap işadamlarının, Enez’e yatırımı söz konusu değilse, neden bu yönde söylemler dile getiriliyor?” şeklindeki soruya cevap veren Abdullah Bostancı, açıklamasını şöyle sonlandırdı:“Arap işadamları, 1-2 ay önce Edirne Valiliği’ne ziyarette bulundu. Ancak, sadece Edirne’ye değil, Türkiye’nin birçok yerine ziyaretlerde bulunmuşlar. Dolayısıyla, Edirne, Keşan, Enez, İpsala ve Saros’la ilgili herhangi bir söylemleri yok. Böyle bir konuşma yapılmadı ama bununla ilgili bir haber kaynağının nereden çıktığını da, anlamış değiliz. Kendini gündemde tutmak isteyenler ve belediye başkanı olmak isteyenler konuyu yeniden gündeme taşıyorlar. Enez Limanı’nın kiralandığına yönelik bir görüşme yapıldığı ispatlanırsa, ben özür dilerim. Ama böyle bir durum yoktur. Enez’de yapılan çalışmaları birileri, asparagas haberlerle gölgelemeye çalışıyorlar. Kısacası, Arap işadamlarının yatırım yapacağı söylemi de, arapsaçına dönüştürülmüş durumdadır. Kamuoyunun yanlış bilgilendirilmemesi gerekiyor.”