Hamzadere Barajı Sulaması 1.Kısım Arazi Toplulaştırma Projesi kapsamında Keşan’a bağlı 15 köyde 2010 yılında başlayan proje kapsamında Gündüzler Köyü’nün arazi toplulaştırma çalışması tamamlanarak dün Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Sarı, diğer ilgililer ve köy halkının katılımı ile hak sahiplerine tapuları dağıtıldı.

Dınkırcı, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Gündüzler Köyü’nde 673 ha (hektar) alanda çalışma yapılarak toplam 450 olan parsel sayısının 265’e düşürüldüğünü belirtti. Ortalama parsel büyüklüğünün önceden 14.977 m2 iken şimdi 23.869 m2’ye çıktığını kaydeden Bekir Dınkırcı, bundan sonra bölgede tarım ve hayvancılıkta daha fazla getiri elde edebilmek için başta toprak tahlili, modern sulama teknikleri, açık ve yarı açık hayvancılık ile ölçeğe sahip çıkılmasının önemini belirterek, projeye destek veren herkese teşekkür etti.

Tapu dağıtımı sonrasında, köyün problemlerini de dinleyen Dınkırcı,  buradaki programdan sonra Türkmen Köyü’ne geçerek Aksal Süt Ürünleri Fabrikası’nın yeni tesislerinde incelemede bulundu. Firma sahipleri Fatma ve Fehmi Aksal kardeşlerden tesislerde toplam 25 kişinin istihdam edildiği, günlük 15-20 ton sütün işlendiği, yakın gelecekte 35-40 ton süt işlenebileceği bilgisini alan Bekir Dınkırcı ve beraberindekiler, bölgede tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulunduktan sonra Aksal ailesine teşekkür ederek bölgeden ayrıldı.