HABER MERKEZİ

Ramazan Ayı’nın başladığını ve oruç tutan araç sürücülerinin dikkatli olması gerektiğini belirten Arda, “Ramazan Ayı insanların huzur bulduğu aylardır. Oruçlu olan sürücü arkadaşlarımıza güç kuvvet versin. Oruç tutacak sürücü adaylarımız, öncelikle doktora gidip bir kontrolden geçtikten sonra buna niyet etmelerini istiyoruz. Özellikle bu aylarda daha dikkatli araç kullanmalıyız.” dedi.

UZUN YOL SÜRÜCÜLERİNİN İFTARDAN SONRA ARAÇLARINI KULLANMALARINI ÖNERİYORUZ

Ender Arda sözlerine şöyle devam etti: “Ramazan Ayı’nda 16-17 saat oruç tutuluyor. Oruç saatinin uzun olmasının vücuda bir takım yansımaları olmaktadır. Özellikle oruçlu olan araç sürücüleri uzun yola çıktığında, dikkat dağılımı ve uyku gibi bazı durumlarla karşı karşıya kalıyor. Herhangi bir kaza vakası yaşanmaması için sürücülerin belirli bir süre araç kullanımına ara vermelerinde fayda var. Araç kullanıcıları olarak çok dikkat edilmesi gerekiyor. İmkan varsa uzun yola çıkan araç sürücüleri yedek bir şoför bulundurmaları gerekiyor. Eğer yoksa uzun yol sürücülerinin iftardan sonraki saatlerde araçlarını kullanmalarını öneriyoruz.”

SÜRÜCÜLERİN DİKKATLİ OLMASI GEREKİYOR

Arda sözlerini şöyle tamamladı: “Ramazan Ayı’nın gelmesiyle birlikte Keşan’da akşam trafiği de yoğunlaşacaktır. İnsanlar işlerinden çıkıp evlerine giderken alışveriş yapacaktır ve ciddi bir trafik yoğunluğu yaşanacaktır. Bundan ötürü de trafikte sürücülerin ani hareket yapmaması konusunda dikkatli olması gerekiyor.”