Yaklaşık 3 hafta önce kiraladıkları evi depo olarak kullanan hırsızlık çetesi, Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekibinin 7 Temmuz 2014 Pazartesi günü saat 20.30’da düzenlediği operasyonla ele geçirilerek gözaltına alındı. 3 kişiden oluşan hırsızlık çetesinin şüphelileri bugün mahkemeye çıkarılacak.

6 ve 7 Temmuz 2014 Pazar ve Pazartesi günleri Keşan’da 4 ayrı eve giren Z.T. (19), M.C. (18) ve S.G. (19), 6 Temmuz’da Büyük Cami Mahallesi Harman Sokak No:5’te M.Y.’ye ait evden 2 adet cep telefonu, tek taş alyans yüzük, 250 TL ve Yukarı Zaferiye Mahallesi Yaprak Sokak’taki Seçkin Apartmanı’nda M.K.’ya ait evden 1 adet cep telefonu, nüfus cüzdanı ve banka kartları, 7 Temmuz’da Büyük Cami Mahallesi Şehit Hamdi Sokak No:30’daki A.A.’ya ait evden LCD televizyon, oyun konsolu, oyun CD’leri, tişört ve parfüm, 7 Temmuz’da Büyük Cami Mahallesi Türkmen Sokak’taki K.Ç.’ya ait evden 1 adet tablet, 1 adet cep telefonu ve K.Ç.’ye ait resmi evrakları çalarak, Şehit Hamdi Sokak üzerinde kiraladıkları eve depoladı.

Hırsızlık olayları ile ilgili geniş çaplı araştırma yapan polis, delillerden de yola çıkarak Z.T., M.C. ve S.G.’nin kiraladıkları evde bulunduğu saatte eve operasyon düzenledi. Çaldıkları eşyalarla birlikte ele geçirilen Z.T., M.C. ve S.G. emniyetteki ifadelerinin ardından gözaltına alındı. Ayrıca bu kişilere ait olduğu öğrenilen 34 FG 8543 plakalı otomobilde yapılan aramada; 1 adet 7.65 çapında silah, silaha ait mermiler, tornavida, eldiven ve serum lastiği bulundu.

Z.T. ve M.C.’nin Keşanlı olmadığı, S.G.’nin ise Keşan nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenilirken, sanıklar bugün mahkemeye çıkarılacaklar. Polisin hırsızlık olayları ile ilgili soruşturması sürüyor.