Edirne Barosu Keşan Temsilciliği görevini Avukat Atalay Tutal ile birlikte yürüten Avukat Osman Barbaros Akgül dün yaptığı açıklama ile Türkiye Barolar Birliği’nin madde bağımlılığına karşı geliştirdiği “Hayat Ağacı Projesi” hakkında bilgi verdi.

GENÇLERİMİZ, ÇOCUKLARIMIZ VE TOPLUM TEHLİKE ALTINDA

Türkiye Barolar Birliği’nin geçtiğimiz günlerde tüm Türkiye genelinde başlattığı “Hayat Ağacı Projesi”  ile gençlerimi ve çocukları uyuşturucu girdabından çekip kurtaran güçlü bir el olmaya karar verdiğini kaydeden Akgül, “Ancak genlerimizi ve çocuklarımızı sadece uyuşturucu girdabından çekip kurtarmamız da yetmez. Asıl önemli olan bu uyuşturucu illetine hiç bulaşmamalarıdır. Gençlerimiz, çocuklarımız ve koskoca bir toplum şu anda çok büyük bir tehlike altında. Uyuşturucu, sentetik uyuşturucu toplumu hedef almış durumda. Adeta sistemli bir saldırı altındayız. Buna karşı kim olursak olalım birlik olma, kenetlenme zorunluluğumuz var. Uyuşturucuyla elbirliği ile savaşmak zorundayız. Bu bizim işimiz, hepimizin işidir. Bu işe Türkiye Barolar Birliği’ne ne? Diyen, “Bundan size ne diyen? herkesin işidir. Biz can kurtarmaya odaklandık” dedi.

444 84 98 NUMARALI HATTIMIZ HİZMETTE

Gençlerin, çocukların ve toplumun uyuşturucu çıkmazından mutlaka kurtarılması gerektiğine bir kez daha vurgu yapan Akgül, “Bu nedenle 444 84 98 numaralı “Alo Hayat Ağacı Hattı” devreye girmiş durumda. Bu numaradan yapılacak her çağrıya bir avukat cevap verecek. Niçin avukat? Çünkü avukatların sır tutma yükümlülüğü vardır. Bu nedenle arayan kişinin hattın ucundaki avukata vereceği her bilgi bizim açımızdan meslek sırrıdır. Rahatlıkla telefonda bu bilgileri verebilmesi ve bizim kendilerine onları kurtaracak yardım elimizi uzatmamız bu şekilde sağlanacaktır” diye konuştu.

HUKUKİ DESTEĞİ SAĞLAYACAĞIZ

Akgül, “Hayat Ağacı Projesi”  doğrultusunda Keşan’da da yapılacak olan başvurularla ilgili olarak gerekli çalışmaların yapılacağını, yardım almak isteyen kişilere konunun uzmanı tarafından hukukî destek sağlanacağını belirtti.