Edirne Barosu Keşan Temsilcisi Atalay Tutal ve bazı avukatlar, dün tamamlanma aşamasına gelinen Adliye Sarayı’nda incelemelerde bulundu.

Saat 13.00 sıralarında, Adliye Sarayı’na giden heyet, binanın fiziki ortamını inceledi. İnceleme sonrası gazetecilere bir açıklama yapan Atalay Tutal, binanın tamamlandığını ve önümüzdeki ay hizmet vermeye başlayacağını ifade ederek, “Başsavcılıkla görüşüyoruz, belirli süreleri bekliyoruz. Kendi mobilyalarımızı getirip, avukat odalarını Edirne Barosu olarak biz düzenleyeceğiz. Arkadaşlarla gelip, son halini görmek istedik. Gayet güzel ve yeterli bir bina. Bir kısım eksiklerde içerisine girildikten sonra halledilecektir. Nisan ayı içerisinde faaliyete başlar. Keşan’da görev yapan 72 avukatımız var. Oda sayısı gayet yeterli. En son düzenlemede sağ olsun başsavcımız gerekli özveriyi gösterdi. Dileklerimizi, taleplerimizi değerlendirdiler projede şu an için her katta odamız olduğu gözüküyor.” dedi.

PAZARYERİNDEN BÜRO VERİLECEK

Edirne Barosu Keşan Temsilciliği’nin Pazaryeri Kompleksi’nden yer talebi olduğunun hatırlatılması üzerine konuşan Tutal, şunları söyledi:“Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, sözünün arkasında olduğunu söyledi. Oradaki projelendirmede koordinasyon nasıl olacak bilmiyoruz. Adli Yardım Bürosu olarak kullanılmak üzere bize oradan yer verileceği söylendi.”

AĞIR CEZANIN KAZANDIRILMASINI İSTİYORUZ

Atalay Tutal, Keşan’da ağır ceza mahkemesi olmasını da istediklerini ifade ederek, “Ağır cezanın da Keşan’a kazandırılmasını istiyoruz. O da olursa Keşan için bir kazanım olur. Şu an mevcut bina yeterli olmasa da ek bina için yerimiz var. Bu sorun yapılacak ek bir binayla giderilebilir.” şeklinde konuştu.

“KISITLI ALAN UYGULAMASI” BU ADLİYEDE YOK

“Kısıtlı Alan Uygulaması” üzerine de konuşan Tutal, şunları kaydetti:“Bu uygulama çok net bir şekilde burada yok. Ama tabii ki bazı oda ve bölümler vatandaşın ayağının altında olmayacak. Belli bir izin ve talepten sonra değerlendirilecek. Hakim odalarının girişlerinde kısıtlama uygulaması var. Ama talep üzerine vatandaş gidip hakimle savcıyla görüşebilir. Bu adliye için net çizgileri olan bir uygulama değil.”