GİZEM GÖRÜR

Aydemir açıklamasında, yetkililerin artık elini taşın altına koyması gerektiğini belirterek şunları söyledi: “İlçemizin en önemli sorunlarından biri,  yaşlı ve engelli kesiminin sorunudur. İlçemizde huzur evi ve engelliler için rehabilitasyon merkezi eksikliği vardır. Her sene gündeme getiriyoruz. Birçok demokratik kitle örgütü ile birlikte siyasi partilere ulaşılmıştır. Fakat top bir sağa bir sola gitmekte ve bir türlü sonuçlanamamaktadır. Bu olayın 7-8 yıllık bir mazisi var. Söylenenler hep aynı şeyler. Bu merkez ne zaman yapılacak? İktidar kanadı ‘arsa hazır yer hazır, kaynak hazır, belediye düzenleme yapsın, işimize bakalım’ biçiminde bir değerlendirme yaptı. Belediye de ‘ben oraya düzenleme yapmam, daha nitelikli bir yere düzenleme yaparım’ diyordu. Sonra 10 dönüm arsa konusu gündeme geldi. 10 dönüme 3 bina sığmaz. O alana huzur evi yapılacaksa, engelli rehabilitasyon merkezi yapılacaksa, bir kompleks yapılacaksa, hastanesi olması lazım. Bakıcılarının olması lazım. Artık yetkililer elini taşın altına koymalı.”

KAYNAKLAR HAZIR EDİLİRSE BU MERKEZ YAPILIR

İktidar kanadından bir yöneticinin artık çalışmalara başlaması gerektiğini söyleyerek devam eden Aydemir“Olayın perde arkasında başka bir rant olayı var. Burnumuza kötü kokular geliyor. Huzur evi ve rehabilitasyon merkezinin oraya açılmasından sonra daha farklı binalar da yapılması düşünceleri de mevcut. Bu iktidar kanadının düşünceleri diye duyduk. Biz böyle bir şeye alet olmak istemiyoruz. Eğer kaynak hazırsa, yer hazırsa, belediye başkanımızın ‘ben bunu yapmam’ deme gibi bir durumu olamaz. Bu kaynaklar hazır edilirse bu merkez yapılır. Belediye başkanımıza tapu ve yer sunulursa ‘hayır’ demeyecektir. İktidar kanadından bir yöneticinin artık kalkıp bu işe başlaması gerekiyor. Çıkacaklar ve diyecekler ki, ‘elimizdeki malzeme budur, tapu budur, arsa budur.’ Bunu gazetelerle de paylaşacaklar.” dedi.

ELLERİNİ TAŞIN ALTINA KOYSUNLAR İSTİYORUZ

Sedat Aydemir açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Huzur evi ve engelliler için rehabilitasyon merkezi yapımı için maddi kaynak hazır diyorlar. Ben buna inanmıyorum. Çünkü günümüzde daha çok kültür merkezi, imam hatip merkezleri gibi yerlere karar çıkmakta. Hükümet, böyle sosyal ihtiyaçları projelendirseniz bile sıcak bakmıyor maalesef. Birçok yerde böyle teşebbüsler oldu ve onay alınamadı biz bunu biliyoruz. Biz hükümet kanalındaki yöneticilerimize sesleniyoruz. Samimi iseler eğer, ellerini taşın altına koysunlar istiyoruz. Nedir ne değildir bize bir söylesinler. Tapuyu göstersinler. Kaynağı göstersinler. Biz de belediye başkanımıza ‘işte tapu, işte kaynak’ diyebilelim. Bunu el birliği ile çözüme ulaştırmak istiyoruz.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ