Keşan Engellileri Koruma Derneği Genel Sekreteri Sedat Aydemir, dün yaptığı açıklamada; Keşan’da toplumun her kesiminde, engellilere bakış açısının olumlu değiştiğini ve yardımlaşma duygusunun da arttığını kaydetti. Açıklamasında, Keşanlıların da son zamanlarda engellilere karşı bakış açısının değiştiğini kaydeden Aydemir, şunları söyledi: “Keşanlıların son süreçte, engellilerin mücadelesine bakış açısının olumlu yönde değişiyor. Vatandaşlarımız, derneğimize gelerek ya da telefon ederek, destek vermeye ve bir şeyleri paylaşmaya çalışıyorlar. Bazı vatandaşlarımızın çocukları tarafından toplanan mavi kapaklar derneğimize bağışlandı. Yardımların her geçen gün artması ve toplumun her kesiminden desteklerin artması bizleri de son derece mutlu etti. Ayrıca, resmi kurum ve kuruluşların, engellilerle birlikte organizasyonlar yapıyor olması ve toplumsal faaliyetler içerisine katıyor olması da, bizler açısından iyi oluyor. Artık, vatandaşların engellilere yönelik acıma duygusu ortadan kalktığını ve yardımlaşma duygusunun arttığını görmekteyiz. Kısacası, Keşanlıların engellilere bakış açısından son derece memnunuz.”

“TALEPLERİMİZİ İLETTİK”

Dernek olarak, birçok kurumu ziyaret ettiklerinin altını çizen Sedat Aydemir, “Ziyaretlerimizde yetkililere sorunlarımızı anlattık ve çözümü anlamında adımlar atacaklarını bizlerle paylaştılar. Engelliler olarak, proje üretip; birlikte hayata geçirilmesi konusunda önerileri oldu. Bu çerçevede; Keşan TSO’ya engellilerin istihdamı konusunda, proje götüreceğiz ve yardım ellerini uzatmalarını isteyeceğiz. Ayrıca, Milli Eğitim Müdürlüğü ile de, bir takım projeler yapmak istediğimizi dile getirdik. Engellilerin çalışma isteğini dile getirdik ve istihdam edilmesine yönelik taleplerimizi ilettik.” dedi.

“BAĞIŞTA BULUNAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Derneğe yapılan yardımlar hakkında da, bilgilendirmede bulunan Aydemir, açıklamalarını şöyle sonlandırdı: “Beyendik Beldesi Yeni Mahalle Muhtarı tarafından kahvehaneden toplanan mavi kapaklar derneğimize bağışlandı. Ayrıca, Terziler Sitesi’nde oturan vatandaşlarımızın çocukları da, topladıkları mavi kapakları bizlere bağışta bulundular. Bağışta bulunan herkese teşekkür ediyoruz.”