Keşan Engellileri Koruma Derneği Genel Sekreteri Sedat Aydemir, Şehir Kulübü Tavla Turnuvası’nda geceye katılan bir vatandaşın kendilerine vaat ettiği akülü aracı almayarak, “Eğer alacaksam kendi bölgemin insanına alırım” şeklinde bir söylemde bulunduğunu iddia ederek, kendisini kınadı.

Keşan Şehir Kulübü’nde öncülüğünde, Keşan Belediyesi, Keşan Ticaret Borsası, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası, Keşan İşadamları Derneği ve Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği Derneği Keşan Şubesi işbirliğinde geçen Ocak ayında 12’ncisi düzenlenen tavla turnuvasından elde edilen gelirle derneğe 5 adet tekerlekli sandalye verildiğini ifade eden Aydemir, “Keşan Engellileri Koruma Derneği gece düzenlenen etkinliğe çağırılmıştır. Derneğimizi temsilen başkan ve başkan yardımcısı iki arkadaşımız bu ödül törenine katılmış, ödüllerin karşılığı olan paraların birleştirilmesiyle alınan 5 adet tekerlekli engelli sandalyelerin sözünü alarak buradan ayrılmıştır. Bu söz 1-2 gün içinde sandalyelerin teslim edilmesi ile sonuçlanmıştır. Ancak aynı gece ödül töreninde salonda bulunan bir vatandaşın, o gece söz olarak, ‘ben de şahsım olarak bir akülü sandalye alacağımı beyan ediyorum’ diyerek basın emekçileri önünde taahhütte bulunmuştur. Derneğimiz yöneticileri, bundan ziyadesiyle mutlu olduğunu teşekkür ederek dillendirerek salondan ayrılmıştır. Fakat orada gazeteci arkadaşlar önünde akülü araç bağışlayacağını beyan eden bir vatandaşın, her ne hikmetse bu sözünden caymış ve taahhüt ettiği akülü aracı almamıştır. ‘Ben kendi bölgemin insanına alırım alacaksam’ diyerek, bölgeci ve ayrıştırıcı tehlikeli bir zihniyetle davranmış, derneğimize telefon dahi etmeyerek yok saymıştır. Bir vatandaşın, bölgeci ve ayrıştırıcı, ilkel, tutucu yaklaşımını dernek olarak esefle kınıyoruz. Bizim derneğimize şimdiye değin hiçbir çıkar gözetmeksizin, reklam yapmadan yardım edip, bağışta bulunan kişiler olduğu gibi, sivil toplum örgütleri, kurum ve kuruluşlar da vardır. Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu ve Kızılay bunlardan iki tanesidir. Derneğimize ayıp edilmiştir.” dedi.

DERNEĞİMİZ REKLAM ARACI DEĞİLDİR

Söz konusu kişinin basının önünde derneklerini kullanarak reklam yaptığını öne süren Aydemir, “Bu, bir kuruluş üzerinden statü kazanma yöntemidir. Sonrasındaki açıklamaları da bir talihsizliktir. Çağdışı bir kılıftır. Ayrıştırıcı, bölgeci ve geri bir düşünce örneğidir. Sarf ettiği sözlerle adeta bunu itiraf etmiştir. Aynı yer ve ortamda bir akülü araç benden diyen Sayın Belediye Başkanımız Mehmet Özcan’ı görmeli ve örnek almalıdır.  Sevgili Başkanımız Mehmet Özcan, ne zaman isterseniz gelin teslim ederim diyerek sözünün arkasında durduğunu söylemiştir. Buradan altını çizerek söylüyoruz. Derneğimiz reklam aracı değildir. Engelli mücadelesi veren, kamuoyunda saygı kazanmış bir sivil toplum kuruluşudur. Böyle bir söylemi gerçekleştiren bu vatandaşın, davranış ve düşüncesinden dolayı bir kez daha esefle kınıyor ve kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.” diye konuştu.