AYŞİN SEÇİL GEZER

Basında yer alan haberde; Adnan Yavuzaslan, zamanında Beyendik Belediyesi tarafından engellilere verilen minibüsün şu an nerede olduğunu sormuştu.

Sedat Aydemir, yaptığı açıklamada konunun muhatabının Derneğin o zamanki başkanı Fikret Akan ve Beyendik Belediyesi olduğunu kaydederek şunları söyledi: “Kamuoyunu meşgul eden bir açıklama olduğu için cevap veriyorum. Bizler 2011 yılında yapılan genel kurul ile göreve geldik. 2011 yılındaki genel kurula katılmayan Başkan Fikret Akan bu konuyla ilgili devir teslim töreni yapmadı. Eğer böyle bir araç var ise bunun geçmişini öğrenmeye çalıştım. Fikret Akan, başkanlık yaptığı dönemde, ikili ilişkilerini kullanarak Beyendik Belediye Başkanı Nuran Uslu’dan arabanın anahtarlarını ve ruhsatını almış. Fikret Akan, genel kurulda aday olmadı ve onunla beraber 17 kişi daha gitti. O zamana kadar yapılan icraatlardan hiç bahsetmeden basın yoluyla istifa etti. Yapılması gereken devir teslim olayı gerçekleştirilmedi.”

DERNEĞİMİZDE BÖYLE BİR ARABANIN BULUNMADIĞINI İLETTİK

Dernek kayıtlarında demirbaş olarak teslim alınan böyle bir aracın olmadığını savunan Aydemir, “Derneğin neyi var neyi yok; hiçbir şey tarafımıza teslim edilmedi. Beyendik Belediye Başkanı bizleri telefon ile arayarak zabıta göndereceğini ve arabanın anahtarlarını teslim etmemiz gerektiğini söyledi. Derneğimizde böyle bir arabanın bulunmadığını ilettik. Derneği teslim aldığımızda böyle bir araç almadığımızı söyledik. Kendilerine yazı gelirse yazılı cevap vereceğimizi söyledik. Fakat sonrasında yazı da zabıta da gelmedi. Zaten böyle bir araç olsa engellilerin hizmetine sunulur. Araç bize teslim edilmediği için akıbetini bilmiyoruz. Konunun muhatabı biz değiliz. 2011 yılından beri dernekte olduğumuz için bizim adımız verildi. Biz, değişmeyen 2 kişi olduğumuz için bize sormuşlar. Anahtar ve ruhsat bizzat Fikret Akan’a verilmiş. O zaman ki yönetim kurulunun hiçbir yazılı tutanağı yok, bilgisi yok.” şeklinde konuştu.

KONUNUN MUHATABI FİKRET AKAN VE BEYENDİK BELEDİYESİ’DİR

Adnan Yavuzaslan’ın bu aracı Fikret Akan’a sorması gerektiğini belirten Aydemir, sözlerini şöyle noktaladı: “Araştırılmadan söylenen bu tür sözleri doğru bulmuyorum. Mahkemeleri de meşgul etmek istemiyoruz ama gerekirse dava da açarız. Tekrarı olması halinde yasal yollara başvuracağız. Kimse bizi bu konuda suçlayamaz çünkü bize ulaşan bir araç yok. Belgesiz şekilde hiçbir insan suçlanamaz. Konunun muhatabı Fikret Akan ve Beyendik Belediyesi’dir.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ