İstekler Group Alışveriş Merkezleri A.Ş. Yöneticisi Aydın İstek, gazetemizin 17 Ekim 2016 Pazartesi günkü sayısında yayınlanan “Nerede benim sinemam?” başlıklı köşe yazısının ardından yaptığı açıklamada, 28 Ekim 2016 tarihinden itibaren BENDİS AVM’de sinemanın hizmete gireceğinin müjdesini verdi.
Sadece Keşan’da değil Malkara, İpsala, Uzunköprü, Enez gibi Şarköy’e kadar uzanan çevre ilçelerde de sinema olmadığına dikkat çeken İstek, “Bildiğiniz üzere 1 Temmuz 2016’da alışveriş merkezimizin kapılarını halkımıza açtık. 1 Ağustos 2016’ da açılışımızı bir konser ile duyurduk. BENDİS alışveriş merkezi halkımızın teveccühünü kazandı. Hafızalarda BENDİS AVM olarak kaldı. BENDİS alışveriş merkezinin özelliği nedir derseniz, BENDİS alışveriş merkezi Keşan’da şu ana kadar kurulmamış olan alışveriş merkezi eksiğini kapattı diyebiliriz. Çünkü bundan önce yol kenarında outlet mağazaları vardı. Biz bir alışveriş merkezi tasarladık, bu alışveriş merkezinin içinde yerli ve yabancı dünya markaları olmak üzere çok güzel bir mağaza karması oluşturduk. Ev tekstilinden bayan giyimine kozmetikten gıda market ve teknoloji markete erkek giyiminden ev ihtiyaçlarını giderebileceğiniz her türlü ürünü BENDİS alışveriş merkezinin bünyesine getirdik. Buna da alışveriş merkezi mantığında doğru mağaza karması diyorlar. Doğru mağaza karmasını oluşturabilmek için alışveriş merkezini açmadan önce 2 yıl gibi bir süre fizibilite çalışması yaptık. Bu fizibilite çalışması neticesinde doğru mağaza karmasını ortaya çıkardık. Trakya bölgesinde Keşan çok önemli yere sahip, öneminin boyutu bölgemize gelen ziyaretçi sayısından geçiyor. Kesişme noktasında kalıyoruz. Yunanistan’dan gelen çok ciddi misafirlerimiz var. Onları burada çok güzel bir şekilde ağırlıyoruz ve ihtiyaçlarını karşılamak için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. İstanbul güzergâhından gelip İzmir yönüne giden alışveriş merkezimizin önünden geçen Enez kavşağı olarak bilinen dört yoldan günlük 10 bin 150 araç geçtiğini fizibilite çalışmaları ile ortaya çıkardık. Bu da ciddi bir sayıydı bizim için. Keşan’a uğramadan çevreyolu ile İstanbul, Edirne, Yunanistan’dan gelen insanlarımız İzmir istikametine, İzmir, Çanakkale bölgesinden gelen insanlarımız Trakya’nın belirli bölgelerine bu yol üzerinden ulaşıyor.



EKSİĞİMİZ SİNEMAYDI
Küçümsenmeyecek bir geçiş var burada. Karayolları da bunu gördüğü için bölgemize bu alt geçişleri kazandırdı. Bunları da kentimizin zenginliği olarak görüyoruz. Dolayısıyla biz alışveriş merkezi çalışmalarımızı tamamladık. İçerde sosyal alanlar oluşturduk. İnsanların rahatça gezip oturabileceği kahvesini yudumlayabileceği alanlar oluşturduk. Her türlü ihtiyaçların yanında sosyal bir alan da meydana getirdik. Fakat gördüğümüz üzere çok önemli bir eksiğimiz vardı sosyal anlamda sinema Keşan’da eksikti. Sadece Keşan’da değil Malkara, İpsala, Uzunköprü, Enez gibi Şarköy’e kadar uzanan çevre ilçelerimizde sinema eksiğimizin olduğunu fark ettik. Bu bölgenin tamamı Keşan merkezli alışveriş yapıyor, bu yüzden Trakya’nın en büyük pazarlarından biri Keşan pazaryeridir. Bunun sebebi de etrafımızda 30-40 kilometreye kadar uzanan ilçelerin Keşan merkezli alışveriş yapması. Dolayısıyla bu bölgelerde sinema salonu yoktu. Bu bölgelerin çevre ilçelerle birlikte topladığımızda nüfusu 300 bin civarına çıkıyor.” dedi.
Amaçlarının sadece Keşan’a sinema getirmek olmadığını belirten Aydın İstek, kaliteye çok önem vererek bölge halkına sinema keyfini tam anlamıyla yaşatmayı amaçladıklarını kaydetti.
Son teknoloji sinema sistemlerini kullandıklarını belirten İstek, şunları söyledi:
VİZYON FİLMLERİ GELECEK
“Biz bunun daha çok sosyal amacına hizmet etmek istedik. Sadece ticari olarak düşünseydik iki sinema salonu açıp işletmeyi sürdürebilirdik. ‘Sinema salonu var mı? Var’ derlerdi. Fakat biz bunu tercih etmedik. Ciddi bir yatırım bütçesi olmasına rağmen 6 salon sinema kurduk. 6 salon kurulmasının amacı Türkiye’de vizyona giren filmlerin aynı anda Keşan’da vizyona girmesi. Önceki yıllarda vizyona giren filmler vizyona girdikten 15 gün bazen 1 ay sonra Keşan’a geliyordu, zaten bölge halkı bunu Keşan dışında izlemiş oluyordu. İzlemeyenler için de filmler zaten gündemini yitirmiş oluyordu. Biz bu eksiği gidermek adına burada 6 salon sinema gerçekleştirdik. Sinemanın içerisini de özen göstererek yaptık. Sinemayı tanıtmak izah etmek gerekirse içerisinde rahat ve ergonomik koltuklar, iklimlendirme klima sistemleri oldu.
4K GÖRÜNTÜ KALİTESİNİ KEŞAN İLE BULUŞTURDUK
Gümüş perde getiriyoruz. Gümüş perdeler yurt dışından geliyor şu an itibari ile Türkiye’de imalatı yok. Gümüş perde ne manaya geliyor? Sinemanın çözünürlük sistemlerini ve görüntü kalitesini arttırıyor. Dolayısıyla izlediğimiz filmden daha fazla haz alır noktaya geliyoruz. Tekli koltuklar olduğu gibi halk dilinde “Sevgili koltuğu” diye adlandırılan çiftli koltuklarımız da var. 3D film seçeneklerimiz var. Bununla birlikte yine kaliteyi arttırmak adına 4K görüntü kalitesini Keşan ile buluşturduk. Sony 4K görüntü kalitesi ile hizmet vereceğiz. Sinemalarda hepimiz tarafından bilinen bir gerçek var. Filmler belli saatlerde uygulandığı için filmlerin başladığı saatlerde bir yoğunlaşma olur. Bu yoğunluğu önlemek adına online bilet satış sistemi gündeme getirdik. Bu da ister internetten ister cep telefonundan bilet alabilme kolaylığı sağlayacak. Sinemaya geldiğinde direk biletini gösterip filmi izleyebilecek.”



SİNEMA SİSTEMLERİMİZ HAZIR
Keşan’a daha güzel hizmet vermek için çalışmalarına devam edeceklerini söyleyen Aydın İstek, sözlerini şöyle tamamladı:
“Yaptığımız bu çalışmaların Keşan’ımıza değer katacağını düşünüyoruz. Bölge halkından sinema salonları ile alakalı çok ciddi talep vardı, evet gerçekten sinema bizim sosyal anlamda bir eksiğimizdi. Biz bu eksiği giderebilmek adına elimizden gelen çalışmayı sarf ettik. Keşan’ın çok güzel tasarlanmış son teknoloji ürünlerin kullanıldığı rahat ve nezih bir ortamda insanlar sinema keyfini yaşayabilecek. Bu çalışmaları yaklaşık 3 aydır yapıyorduk. Sinema sistemlerimiz şu anda hazır konuma geldi. Bir aksilik olmazsa 13-14 gün sonra sinemanın da açılışını yapmayı planlıyoruz. Keşan ve bölge halkını sinema ile buluşturacağız. Keşan’da sosyal anlamda yapılacak pek bir şey yok.



28’İNDEN SONRA KAPILARIMIZI AÇACAĞIZ
Kış aylarında sinema bu anlamda daha çok gündeme geliyor. Sinema salonları ile birlikte insanları biraz daha eğlendirebileceğimizi biraz daha farklı açılardan baktırabileceğimizi düşünüyoruz. Bu sebeple bu oluşumun içerisine girdik. İnşallah 28’inden sonra da kapılarımızı açacağız. Bölge halkımızın BENDİS alışveriş merkezini sahiplendikleri gibi sinema salonlarını da sahipleneceğini düşünüyorum. Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim, biz buranın yatırımcısıyız bölge halkımıza bu yatırımı yaptık ciddi de bir istihdam sağlandı. Bölge insanımız çalışıyor. 300 ün üzerinde insan bu mağazalarda çalışıyor. Sadece asgari ücretten maaş alsalar ortalama Keşan’daki ailelerin cebine 500 bin lira gibi bir para giriyor. Bunu neden belirtmek istedim sinema salonları ile birlikte yine istihdam sağlamış oluyoruz. Sinema salonlarımızda da yine kendi bünyesinde çalışanlarımız olacak fakat biz bu alışveriş merkezini BENDİS alışveriş merkezini planlamasını, fizibilite çalışmalarını, inşaat sürecini tüm hızıyla bitirdik bu saatten sonra bu alışveriş merkezi bizim demiyoruz. Bu alışveriş merkezi bölge halkınındır. Hep beraber alışveriş merkezini taşıyacağız, güzelleştireceğiz. Biz burada sorumluluğumuzun çok iyi farkındayız ve açılmış olan BENDİS alışveriş merkezi’nde bugün insanlara ne yenilikler yapabiliriz ne sunabiliriz diye düşünüyoruz. Dolayısıyla BENDİS alışveriş merkezi artık bizim değil bölge insanımızındır. Bu bu şekilde bilinsin isteriz. Bundan sonra açılacak olan sinema salonlarının da bölgemizde bir eksik olduğunu hepimiz çok net fark ediyoruz. Hepimizin çocukları var bu çocukların onlara uygun olmayan mekânlarda zaman geçirmek yerine böyle sosyal ve kültürel anlamda çalışmaların yapıldığı alanlarda geçirmesini tercih ediyoruz. Bu sebeple bu çalışmaları yaptık bundan sonra yerine yenilerini de ekleyeceğiz. Daha güzel ne yapabiliriz bölge insanımıza ne sunabiliriz diye çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”