Keşan Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Taner Aykut, sosyal medyadaki hesabından yaptığı paylaşımda, 7 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirilecek genel seçimler için çalışmalara başlayan bazı aday adaylara, engelli vatandaşların ziyaret edilmemesi nedeniyle sitemde bulundu.

YANIMIZDA KİMSE YOK

Aykut, sosyal paylaşım sitesindeki hesabından yaptığı paylaşımda, genel seçimler öncesinde bazı kişilerin, milletvekili aday adaylığını açıkladığını belirterek, kendisinin de bu durumu takip ettiğini ifade ederek, şu sözleri paylaştı; “Ben de uzaktan uzağa tek tek takip ediyorum. Adayların tümüne başarılar diliyorum kendi adıma. Projelerini, eğitim düzeylerini, ideolojilerini, siyasi fikirlerini anlamaya çalışıyorum. Tabi benim işim dezavantajlı grup, yani engelliler. Tüm adayların bakış açılarını, engelliler ve yaşlılar konusundaki düşüncelerini anlamaya gayret gösteriyorum. Çok üzgünüm ama herkesin eli sıkılıyor, her STK ziyaret ediliyor, bir-iki aday hariç, adeta bulaşıcı hastalık taşıyormuşuz gibi kaçıyorlar bizden. Yerel seçimlerde de söylemiştim; engellilerin de oyu var. Onlar da oy kullanıyorlar. Bizi mecliste temsil etmeyecek, hakkımızı savunmayacak hiç bir vekile oy vermek istemiyoruz. Son bir ay içerisinde engellilerin evde bakım ücretleri kesildi, ulaşım kartlarına kısıtlama getirildi, ardından cihazları ile üniversite sınavlarına sadece Ankara'da girmeye mecbur bırakıldılar. Basın açıklamaları yaptık. Kim vardı yanımızda? Hangi milletvekili ya da aday adayı yanımızda oldu, arayıp da derdimizi dinledi veya destek olmak istedi? Sayın vekiller, vekil adayları, toplumun sorunlarına inmediğiniz sürece başarılı olamazsınız. İnsana inmek, insana değer vermek düsturunuz olmadığı sürece başarıya asla ulaşamazsınız.”

ADAY MI OLACAK?

   

Taner Aykut’un yaptığı bu paylaşım, “Acaba milletvekili adayı mı olacak?” şeklinde yorumlanmasının yanı sıra, birçok engelli vatandaşın bu konuda kendisine destek verdiği öğrenildi. Bu desteklerin, geçtiğimiz günlerde Aykut’un sosyal paylaşım sitesinde, bir fotoğrafına “Engelliler için bağımsız aday” yazısı yazılarak paylaşılması, bu paylaşımın altına çok sayıda destek yorumları gelmesinin, verilen desteğin ortaya konulduğu anlamına geliyor. Taner Aykut’un, bu paylaşımın altına, arkadaşının kendisine şaka yaptığı yorumunu paylaşsa da, aday olup-olmayacağı merak konusu oldu.