Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği Derneği Keşan Şubesi Başkanı Özgür Meşegür,  dün yaptığı açıklamada, Bağ-kur borcunun silinmesine yönelik başvuruların 31 Temmuz 2015 tarihinde sona ereceğini kaydetti.

12 AY’DAN FAZLA OLAN BAĞ-KUR BORCU SİLİNECEK

 Bağ-kur borçlarını silmek isteyenler için son tarihin 312 Temmuz 2015 olduğuna dikkat çeken Meşegür, “Yapılması gereken sadece bir dilekçe doldurmaktır. Genelgeye göre 30 Nisan 2015 tarihi itibari ile geriye yönelik 12 aylık Bağ-Kur borcu silinecek. 12 aydan az borcu olan Bağ-Kurlular borç sildirme hakkından yararlanamayacak, ancak onlar da borçların yeniden yapılandırma yoluna gidebilecekler ve borçlarını taksitle ödeyecekler. Bağ-Kur borcu olanlara 31 Temmuz 2015 tarihine kadar borçlarını ödemeleri için süre tanındı. Bu süre bitinceye kadar borcunu ödemeyenlerin borçları 30 Nisan 2015 tarihi itibari ile tamamen silinecek.” dedi.

 NASIL SİLDİRİLİYOR?

Açıklamasının devamında borcunu sildirmek için aranan şartlar hakkında bilgi veren Meşegür, şunları söyledi: “Bağ-Kurlu olmak, borç süresi 12 ay ve üzerinde olmak, hemen sildirmek isteyenlerin dilekçe ile başvurması gerekiyor, borcunu daha önce yapılandıran ve sildirmek isteyenlerin mutlaka dilekçe ile başvurması gerekiyor, dilekçe bağlı bulunulan SGK Müdürlüğüne veriliyor, borcun tamamı siliniyor ve o döneme ait hizmetler donduruluyor.”

BORCUNU YAPILANDIRMAYAN HERKES SİLDİRME İŞLEMİNDEN YARARLANACAK

Bağ-kur borcu olan vatandaşlara borçlarını sildirmek amacıyla 3 aylık bir süre öngörüldüğünün altını çizen Meşegür, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu süre 31 Temmuz 2015'te sona erecek. Bu tarihe kadar borcunu ödemeyen, yapılandırmayan herkes sildirme işleminden yararlanacak ve kurum kendiliğinden borçları silecek. Borçlarla birlikte hizmetler de dondurulacak ve ileride istenirse yeniden para ödenerek emeklilik hesabına katılacak. Ama ödeme yapılırken o zaman geçerli olan asgari ücret baz alınacak. Bağlı bulunulan SGK Müdürlüğünden alınacak dilekçe doldurulduktan sonra imzalanarak kuruma verilecek daha sonrasında ise Bağ-Kur borçları silinebilecektir.”