Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, geçen cumartesi günü saat 16.45 sıralarında Keşan’a gelerek çeşitli etkinliklere katıldı. Keşanlı işadamları ile Şapçı Prestij Otel’de bir toplantı düzenleyen Müezzinoğlu, Efes Yolu üzerinde bulunan Ağadayı Oteli girişinde Kaymakam Bekir Dınkırcı, Belediye Başkanı Mehmer Özcan, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hakan Çevikel, daire amirleri ve partililer tarafından karşılandı. Müezzinoğlu, burada, dinlenebilmesi için hazırlanan çardakta bir süre oturdu.

BAŞKAN ÖZCAN’A VE BELEDİYE MECLİSİNE TEŞEKKÜR EDERİM

Bu sırada gazetecilerin sorularını yanıtalayan Müezzinoğlu, Keşan’da yapılacak yeni hastanenin yeri konusunda yaklaşık 7-8 ay süren bürokratik işlemlerin tamamlandığını ifade ederek, “Gerekli imar değişikliğini yaptığı için Keşan Belediyesi Meclisi’ne ve Belediye Başkanımıza teşekkür ederim.” dedi.

KURBAN BAYRAMI’NA KADAR TEMELİ ATARIZ

Yeni hastanenin uygulama projesinin hazırlanmasının ardından Sağlık Bakanlığı olarak ihale sürecini başlatacaklarını kaydeden Müezzinoğlu, şöyle konuştu: “Bir aksilik olmazsa Kurban Bayramı öncesi veya sonrası temel atma aşamasına geliriz. Burada soru işareti bırakacak tek bir şey var. O da ihale aşamasında sorun yaşayıp yaşamayacağımız. Eğer onlarda da bir sorun yaşamazsak gerek adalet sarayı temelini gerekse yeni hastanenin temelini kurban bayramı öncesi veya sonrasına planlıyoruz.”

CEZAEVİNİ KAPATTIK, YENİSİNİ YAPMAYACAĞIZ

Keşan’a yeni bir cezaevi yapılıp yapılmayacağı sorusunu da yanıtlayan Müezzinoğlu, daha önce yaptıkları açıklamalarda Keşan’da bulunan cezaevinin kaldırılacağını söylediklerini ancak yenisini yapacaklarını söylemediklerini ifade etti. Müezzinoğlu : “Keşan’a yapılacak yeni bir cezaevi projesi yok” dedi.

HERKES İŞİNE BAKSIN

Keşan’da yeni hastanenin yerinin değiştirilmesine yönelik başlatılan imza kampanyası hakkında düşüncesi sorulan Müezzinoğlu,Hastane süreci tamamlanmıştır. Herkes işine baksın” dedi.

Müezzinoğlu ve beraberindekiler, Ağadayı Otel’de yaklaşık 15 dakika kaldıktan sonra Yeşilköy’e gitmek üzere hareket etti. Burada, yeni yapılan Yeşilköy Camii’ni açarak ikindi namazını kılan Müezzinoğlu, 19.00 sıralarında Keşan’a döndü. Şapçı Prestij Otel’de Keşanlı işadamlarının katılımıyla bir toplantı düzenleyip sorunları, istek ve önerileri dinledi. Müezzinoğlu, akşam da AK Parti Keşan İlçe Başkanlığı tarafından İspat Cami Mahallesi’nde düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun Keşan ziyaretine eşi Faize Müezzinoğlu da katıldı.