Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, geçen Cumartesi günü sabah saatlerinde Keşan’a gelerek Bahçeköy Muhtarlığı’nın düzenlediği ve Konyalı İş Adamları Derneği (KONSİAD) üyelerinin misafir oldukları sabah kahvaltısı programına katıldı.

Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada özellikle milli irade üzerinde durarak,”Bugüne kadar ülkemizde birçok kez milli iradenin ümüğü sıkıldı hatta boğuldu. Başbakan Adnan Menderes’i astılar. Bugüne kadar milletin ümüğünü sıkanların bundan sonra milletin iradesi onların ümüğünü sıkacak. Ben ne kadar istersem o kadar değil, millet ne kadar isterse o kadar olacak”  diye konuştu.

Bahçeköy Muhtarı Ali Ceylan’ın bu yıl ikincisini organize ettiği ve Konyalı İşadamları ile bölgemiz işadamlarının bir araya geldikleri kahvaltılı toplantı sabah saat 09.00 sıralarında Bahçeköy Kavaklık’ta gerçekleştirildi.

Toplantıya Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne Valisi Hasan Duruer, Kaymakam Bekir Dınkırcı, Edirne İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muhammet Öztürk,  Edirne İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hakkı Çetin, Edirne İl Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, , Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan,  KONSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Başcı, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Ticaret Borsası Başkanı Yusuf Yörük, İpsala Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Girgin  AK Parti Edirne İl Başkanı Müjdat Kahve, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hakan Çevikel, AK Parti Keşan Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Mercan ile bazı kamu ve özel sektör temsilcileri katıldı.

BİRBİRİMİZE SAYGI DUYMAK VE DEĞER VERMEK ÖNEMLİ

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, kahvaltının başlamasından önce basın mensuplarının ülke gündemine ilişkin sorularını cevaplandırdı. Gazetecilerin Beşiktaş-Galatasaray derbisinde çıkan olayları sorması üzerine, Müezzinoğlu, bu tür olaylarda sporu desteklemek gerektiğini belirterek, şunları söyledi: "Hakem, oyuncular ve karşı takım zaman zaman hata yapabilir. Ancak bunun hiçbir zaman kavgayı, kırmayı, dökmeyi, sahaya inmeyi gerektirmeyeceğini düşünüyorum. Spor alanlarımızda, sahalarımızda hiçbir zaman böyle olayların yaşanmasını istemeyiz. Son yıllarda sporun güzelliği daha çok rekabete ve çatışmaya dönüştü. Biliyorsunuz Mustafa Kemal Atatürk, 'Ben sporcunun çevik ve ahlaklısını severim' der. Burada ahlak önemli. Birbirimize saygı duymak ve değer vermek önemli. Biz aynı ülkenin insanlarıyız. Biz aynı hedefleri olan insanlarız. Bazen aynı takımın seyircileri bile zaman zaman tartışabiliyor, kavga edebiliyor. Buna kanunlarla, yasalarla tabii ki önlem almak gerekir. Biz önce birbirimizi daha çok sevmeliyiz. Bunlar çok hoş hareketler değil." 

HİÇBİR YER TAKSİM DEĞİL

Karşılaşmalarda taraftarların 'Her yer Taksim, her yer direniş' sloganları attığının hatırlatıllması üzerine Müezzinoğlu, "Birileri artık onu malzeme yapmaya çalışıyor. Hiçbir yer Taksim değil, hiçbir yer direniş değil. Herkes direnişini de Taksim Meydanı'nı da işte buralardaki milli iradenin hak ve hukukuna teslim etmek zorunda. Seçim yaklaşıyor, herkes elleri sıksın, gönüllerle iletişim kursun. Partiler de aldığı neticenin hakkını versin. Şimdi seçimler geliyor. Biz üzerimize düşen görevi yapacağız. Birilerinin milletin duygularını tahrik ederek milletin istikrarını bozmaya hakkı yok. Birilerinin bu ülkenin güçlü ilerleyişini engellemeye hakkı yok. Bu fotoğrafı millet çok net gördü. Taksim'de yapılmak istenen 3-5 ağacın sökülmek istenmesi değildir. Bu büyük bir oyundur. Birilerinin bu ülkenin ilerleyişini, demokratikleşmesini, sandık iradesini engellemeye yönelik bir harekettir, bir plandır. Bunu millet bozmuştur" dedi.

Kahvaltılı toplantıda sırasıyla Bahçeköy Muhtarı Ali Ceylan, KONSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Başcı, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Edirne Valisi Hasan Duruer ve Sağlık Bakanı  Mehmet Müezzinoğlu birer konuşma yaptı.

CEYLAN: GURUR VE ONUR DUYUYORUZ

Ali Ceylan konuşmasının başında İstanbul’da faaliyet yürüten KONSİAD üyesi işadamlarını Bahçeköy’de bu yıl ikinci kez ağırlamaktan büyük bir onur duyduklarını belirtti. Ceylan, geçen süre içinde Konyalı işadamları ile çok güzel ilişkiler kurulduğunu söyledi. Tarihe iz bırakan Konya, Edirne, Karaman ve İstanbul'u bir araya getiren 2. Sanayi ve Kültür Etkinliği KONEXPO 2013 "Başkentler Feshane'de Buluşuyor" fuarına Bahçeköy olarak katıldıklarını da hatırlatan Ceylan,Bu etkinlik bizim için çok faydalı bir organizasyon oldu. Artık köyümüzde kadınlar tanıtmak için değil daha şimdiden orada neler satabilirim diyerek üretmeye başladılar” şeklinde konuştu.

BAŞÇI: KONYA DEMEK EDİRNE DEMEK

Ceylan’ın, ardından konuşan KONSİAD Genel Başkanı Abdullah Başçı, geçen yıl da böyle bir sabah Keşan’a ve Bahçeköy’e geldiklerini kaydederek, “Sayın bakanımız o zamanki ziyaretimizde bizlere iki başkenti birleştirin demişti. Biz bu yıl Feshane’de 3 başkenti buluşturduk. Edirne demek Konya demek, Konya demek Trakya, Rumeli, Balkanlar demek. Birlik ve beraberliğimiz her yıl artarak büyüyor” şeklinde konuştu.

DINKIRCI: GELECEKTE BÖLGEMİZ ÇOK BÜYÜK YATIRIMLAR ALACAK

Kaymakam Bekir Dınkırcı da konuşmasında Keşan’ın tarım, hayvancılık, turizm ve ticaret konularında sayısal verilerini paylaştı ve Keşan’ın konumu itibariye Yunanistan, Gelibolu, Edirne ve İstanbul yolu aksı üzerinde olduğunu hatırlatarak, müteşebbisleri özellikle tarım ve hayvancılık alanında ortak yatırım yapmaya davet etti. Dınkırcı, “İşletme küçüklüklerini işadamlarımızın birlik ve beraberliği ile aştığımız takdirde gelecek dönemde bölgemizin çok ciddi oranda yatırımlar alacağına inanıyoruz.”  dedi.

 

Vali Duruer’in yaptığı kısa konuşmanın ardından mikrofona Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu geldi. Sözlerine  “Sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Katılım ve duyarlılığınızdan dolayı teşekkür ediyorum” diyerek başlayan Müezzinoğlu, Keşan’a gelirken Tekirdağ’a saptığını ve orada yaptıkları bir toplantı ile bu ilin sağlık sorunlarını ele aldıklarını bildirdi.

Tarihe iz bırakan Konya, Edirne, Karaman ve İstanbul'u bir araya getiren “Başkentler Feshane'de Buluşuyor" fuarına katıldığını ve çok etkilendiğini de belirten Müzezzinoğlu, bu birlik ve beraberliğin gelişmesinde büyümesinde bundan sonraki sürecin çok daha önemli olduğunun altını çizdi.

TÜRKİYE 2023’TE EN BÜYÜK 10 EKONOMİDEN BİRİ OLACAK

Sözlerini, her yıl bir milyon gence istihdam yarattıklarını belirterek sürdüren Müezzinoğlu, Türkiye’nin 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacağını söyledi. Müezzinoğlu, Türkiye’nin bu ekonomik büyümesinden korkan bazı Avrupa ülkelerinin ülkede yaratılmak istenen huzursuzluğu desteklediğini, Almanya’nın bunun için İstanbul’a üçüncü bir havaalanının yapılmasına karşı çıktığını, Fransa’nın Kanal İstanbul projesine tepki gösterdiğini ve bu ülkelerin bir şekilde Gezi Parkı eylemlerini desteklediklerini ileri sürdü.

SAĞLIK İÇİN YILDA 480 BİN KİŞİ ÜLKEMİZE GİLİYOR

Türkiye’nin dünyada yaşanan ekonomik krize rağmen büyümekte olduğunu da savunan Müezzinoğlu, bunun ülkedeki istikrar sayesinde gerçekleştiğini ifade ederek, şöyle konuştu: “Hükümetimiz bir valiyi görevlendirdiğinde ona şunu deriz; <yol yapacaksın, yol açacaksın, yol göstereceksin>. 11 yıllık AK Parti iktidarında bildiğiniz gibi İtalya’da, İspanya’da daha önce onlarda görüp de imrendiğimiz gibi yollar yaptık. Sağlık için yurt dışına gidilirken bunu tersine çevirdik. Artık sağlık sorunlarına çare bulmak için Avrupa ülkelerinden insanlar ülkemize geliyor. Her yıl 480 bin kişi sağlık için ülkemize geliyor.”

ÇOK KEZ MİLLİ İRADE’NİN ÜMÜĞÜ SIKILDI

Atatürk’ün Türk Milletine hedef koyduğu muasır medeniyetler seviyesinin üzerinde bir kalkınma gerçekleştirdiklerini de ileri süren Müezzinoğlu, sözü milli iradeye getirerek, “Son 50 yılda milli iradenin ümüğü defalarca kez sıkıldı. Hatta boğuldu. Başbakan Adnan Menderes’i astılar. Bugüne kadar milletin ümüğünü sıkanların bundan sonra milletin iradesi onların ümüğünü sıkacak. Demokrasinin özü de, kalbi de milli irade. Herkes sandıktan çıkan sonuca saygı göstermeli” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kahvaltılı toplantı basına kapalı bir şekilde sürdü.

Bakan Müezzinoğlu ayrılırken, tesislerin bahçesinde kahvaltıda sunulan malzemeleri hazırlayan kadınlar ile sohbet ederek onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Daha sonra Keşan şehir merkezine gelen Müezzinoğlu, İstiklal Caddesi üzerinde bulunan bazı apartmanlarda bulunan hastaları ve cadde üzerinde bulunan esnafı ziyaret etti.

Ziyaretler sırasında, Keşan Emniyet Müdürlüğü’nün İstiklal Caddesi’nde yoğun güvenlik önlemleri alındığı gözlenirken, Keşan’ın pazarının kurulduğu gün olması nedeniyle haftanın en yoğun gününü yaşayan Keşan’da cadde yaklaşık 30 dakika trafiğe kapatıldı.

Bakan Müezzinoğlu ve beraberindekiler saat 12.00 sıralarında Uzunköprü’ye gitmek üzere Keşan’dan ayrıldı.