GİZEM GÖRÜR

Balaban açıklamasında, yapılan eleştiriler hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Mecidiye Sahili’nde yaşanan sorunlar hakkında değerlendirmelerde bulunarak, sözlerine başlayan Balaban, şunları söyledi: “Yaz dönemi nedeniyle, sahil bölgemizde çok ciddi bir yoğunluk yaşanıyor. Muhtarlığımızın yetersiz personelinden ötürü sahil bölgemizde çok ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Ayrıca sahillerde çöpler zamanında alınmadığı için kötü bir görüntü ortaya çıkıyor. Bundan ötürü de sahil bölgesinde yaşayan vatandaşlarımız bu kötü görüntüden rahatsız oluyor ve bu durumdan şikayetçi oluyor. Biz de Keşan’daki büyüklerimizi arayarak, muhtarlık kanalıyla bu sorunları çözmeye çalışıyoruz.”

ELEŞTİRİDE BULUNANLAR, YAKILAN BELEDİYENİN HESABINI VERSİNLER

Mecidiye’de alt yapı sorunun olduğunu ve halen çözüm beklediğini aktaran Ali Balaban, “Biz alt yapı sorunun çözülmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Fakat zamanında yapılan yanlış projeler nedeniyle, sorunu bir türlü çözemiyoruz. Turizm bölgesi olmamızdan ötürü ilgili bakanlığın kaynaklarıyla sorunu çözmek istiyoruz. Büyüklerimizde yaşanan sorunun çözülmesi için adımlar atıyorlar. Mecidiye’de belediyeden düşüp, muhtarlığa düştüğü zaman ne hikmetse belediye binası yakıldı. Belediye binası yakıldığı için dava süreci de devam ediyor. Fakat Mecidiye Köyü caminin avlusu, AK Parti’nin girişimleri neticesinde asfaltlandı. Buradaki amaç daha iyi bir görüntünün olmasıydı. Ama CHP zihniyetindeki bir takım insanlar, iki tane ağacın görüntüsünü çekip basına verirken, aynı hassasiyeti belediye binası yakıldığında, neden göstermiyor? Cami içerisindeki ağaçlara zarar verildiyse, ben bunun cezasını çekmeye razıyım. Hizmet yapıldıysa da bunun eleştirisi olmaz. Aynı zihniyet, Ramazan Ayı’nda Keşan Belediyesi tarafından kesilen ağaçlara neden tepki göstermedi? Ayrıca eleştiride bulunanlar, yakılan belediyenin hesabını versinler.” dedi.

SUÇLU ARAMAK YERİNE ÇÖZÜM ÜRETİLMELİDİR

Mecidiye’de yaşanan taş ocakları sorunu hakkında da değerlendirmelerde bulunan Balaban sözlerini şöyle sürdürdü: “Taş ocağı sorunu, 1976 yılından bu yana var. Sorun AK Parti döneminde ortaya çıkmadı. Fakat muhalefet yapan bir takım insanlar, sanki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan taş ocakları sorununu gündeme getirmiş gibi devamlı hükümete yükleniyor. Taş ocaklarının kapatılması yerine farklı bir bölgede faaliyetlerine devam etmesi için alternatifler aramamız gerekiyor. Suçlu aramak yerine çözüm üretilmesi anlamında çalışma yapılmalıdır. Taş ocaklarını kapatıldığında, mevcut hizmetler nasıl yapılacak? Hizmet etmek için hammadde nereden gelecek? Hammaddeyi Amerika’dan getirecek halimiz yok. Muhalefet yapacaklarına, bölgenin çıkarları doğrultusunda el birliği yapalım.”

ÖNCE GEÇMİŞE BAKMAKTA FAYDA VAR

Yapılan hizmetler konusunda eleştirilerde bulunanlara göndermede bulunan Ali Balaban, sözlerini şöyle tamamladı: “Mecidiye belediye olduğu dönemde alt yapı hizmetleri ile ilgili sorun neden çözülemedi? Kredi imkanları vardı ama buna rağmen altyapı konusunda çalışmalar yapılmadı. Bizleri eleştirenler öncelikle geçmiş yıllarda yapılmayan çalışmaların nedenlerini anlatsınlar. Eleştiri yapılırken önce geçmişe bakmakta fayda var.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ