HABER MERKEZİ

Güvenlik ile birlikte aydınlatması olmayan, suları akmayan balıkçı barınakları uzun bir süredir SİT alanları içinde kaldığı ve SİT alanları ile ilgili projelerin tamamlanmadığı, belediye imar planlarında bulunmadığı gerekçesi ile kiralanamıyordu. Alınan son karar ile 3 balıkçı barınağına kiralama yolu açıldı.

Kurul tarafından verilen karar ile balıkçı barınaklarının kiralanması gündeme gelmişti. Kararın tebliğinden sonra mal müdürlükleri ile gıda, tarım ve hayvancılık il müdürlüğünün gerekli girişimi yaparak 3 balıkçı barınağının kiralanacağı ve önceliğin balıkçılık kooperatifleri ve belediyeler olacağı kaydedildi.

NELER YAPILACAK?

Balıkçı barınaklarının kiralanmasından sonra öncelikle barınakların güvenliği olacak. Barınak sınırları tel ile kapatılacak, tekne sahipleri bağlama bedeli ödeyecek, barınak sınırları içinde kiralama yapan kurum veya kişi izni dışında yapılaşma olamayacak, balıkçılık kooperatifleri barınak içinde balık satış yeri, tekne tamir alanı, balıkçılar için giyinme, soyunma ve ağları koymak için alanlar yapacak. Bunlarla birlikte balıkçı barınaklarında güvenlik görevlisi olacak, elektrik ve su bağlantısı yapılacak.

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ