Keşan-Enez karayolunun Keşan-Kılıçköy arasındaki bölümünün kapatılmasıyla birlikte CE-HE-PE’liler rahatladı!.. Oklar hükümete yöneldi, Belediyenin muhteşem icraatlarını sergilemeye ara verildi!..

Hem genelde hem yerelde sergilediği politikalarla gündemdeki yerini soğutmayan CHP’liler, Keşan gündemine düşen ‘yol kapama’ skandalı ile benim kalemimden ayrı kaldı... Arayı soğutmayalım(!), yaz mevsiminin başlaması ile birlikte en çok hareketlenen parkları yeniden gündeme taşıyalım dedim... Hani Keşan’ımızın meşhur ticarethane parklarını!..

Geçtiğimiz günlerde arkadaşlarla bir komşu ziyareti yaptık... Elin gavurunun düzenlediği parklarda, gerile serile oturduk... Ancak park bulmakta da epey bir güçlük geçtik... Neden mi? Aradık taş duvarlar arasında kilitli halk parkı!.. Ne bilelim biz, halk parklarının taş duvarsız da olacağını!.. Ne içinde kulübe var ne de başkaca bir yapı... Şehrin en güzel noktalarını yeşille kaplamışlar, içlerine de çeşit çeşit bank koymuşlar... Oturduk oturduk başımıza da kimse dikilmedi!.. Şüpheye düştük, ‘bu parklar kimin?’ diye sorduk... ‘Halk parkı’ dediler bize... Hem öyle 1-2 tane de değil, yığınla vardı bu parklardan şehirde... Nüfusu bizim 4’te 1’imiz kadar var yok ama parkları bizden çok... Çok olduğu kadar da ne taş duvarı var ne de içinde nöbetçisi!.. 20 santimetre var yok renkli taşlarla etrafını süslemişler, içlerine de çiçekler yerleştirmişler... Yine belli aralıklarla masasız tek, birbirine bitişik çift ve elips şeklinde banklar yerleştirmişler... Sağın solun önün arkan yeşillik... Ne ahşap ne de taş yapı var... Canın bir şey mi çekti; git istediğin yerden al ya da torbandan çıkarıp keyfince ye... Paranla rezil olursun vallah parkta!.. ‘10 kuruş harcayacağım’ desen harcayamazsın... Çünkü ticarethaneci yok parkta!..

Bir de dönelim bizim parklara... Korkuyorlar parkı çalıp, kaçıracaklar diye vallah... Etrafını hem taş duvarlarla çevreliyorlar hem de üstüne kilit vuruyorlar... ‘Para harcayacağım dersen’ yine gırla... Ne arasan var parkta... Paran yoksa rezil olursun vallah... Sonra birileri çıkar, ‘size halk parkı’ yaptık der ama ahşap yapıların parkı park yapmaktan çıkarıp ticarethaneye dönüştürdüğünü görmez... Belki görür de işine gelmez!..

Şimdi sırada Erikli Sahili’ne yapılan parkımız var... Yazlık parkı bile taş duvarla çevirdiler, daha şimdiden ticarethane kokusunu etrafa sindirdiler... Vatandaşım arayıp durur, ‘CEHEPE’li Belediye’den bu parkın işletmeciliğini istiyoruz’ diye... Kendini yerden yere vurur ancak boşa kudurur(!)... Bu parkın işletmeciliğinin size mi kalacağını düşünüyorsunuz, boş yere hayallere kapılıyorsunuz... Hangi parkın işletmeciliğinin ihale usulü ile verildiğini duydunuz?... Eğer Erikli Sahili’ndeki parkın işletmeciliği ihale usulü ile yapılır ve kamuoyuna duyurulursa, bilin ki Belediye ihya olur... Nasılsa bu park da halk parkı olmayacağına göre, ihale için istenilen şartları oluşturun da duyurun vatandaşa... Vatandaş, parkların aşığı olmuş, ‘illa ki bana da bir park’ diye tutturmuş!.. Keşan Belediyesi’nin saygıdeğer CEHEPE’li yöneticileri... Ya halk parkı yapın ya da hiç yapmayın... Çünkü sizin bu halk parklarınız sayesinde düşecek halk birbirine; ‘bana da bir tanecik halk parkı’ diye diye... Tüm ticarethane parklarının halk parkına dönüştürülmesi dileğiyle... Saygılar...