Keşan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Geçici Hayvan Bakımevi’nde kalan hayvanlar, aşırı sıcak nedeniyle etkilenmemeleri için hortumla su sıkılarak serinletiliyor.

Keşan Belediye’sinin Büyük Cami Mahallesi’ndeki geçici hayvan bakımevinde bulunan yaklaşık 50 köpek, 35 dereceye bulan hava sıcaklıklarından olumsuz etkilenmemeleri için belirli aralıklarla hortumla su sıkılarak serinletiliyor.

Keşan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Geçici Hayvan Barınağı Sorumlusu Veteriner Hekimi Hasan Nural, hayvanların aşırı sıcaklardan olumsuz etkilenmemeleri için görevliler tarafından belirli aralıklarla hortumla su sıkılarak serinlemelerinin sağlandığını belirterek, “Suyun yanında hayvanların barınacağı gölgelikler de önemli. Bizim gölgelik alanlarımız mevcut. Sokak hayvanları için belediyenin yapmış olduğu otomatik suluklar var. Bu suluklarda devamlı su mevcut. Vatandaşlarında hayvanların su ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için gölge olan yerlere bir kap su koyabilirler. Çünkü hayvanlar su bulmakta güçlük çekiyorlar. Evcil hayvanlarında sahipleri tarafından güneşin tam dik ışınlarla geldiği saatlerde dışarıda dolaştırılmamalıdır. Çünkü hayvanlarda da güneş çarpması olabilir. Sahipli hayvanlar sabah erken ya da akşam saatlerinde dolaştırılıp, ihtiyaçları karşılanmalıdır. Ayrıca hayvanların araç içlerinde camlar kapalı olarak sıcakta bırakılmamaları gerekiyor. Araç içerisinde hayvanınızı bırakacaksınız, camları açık ve gölge bir yerde bırakılmaları gerekiyor.” dedi.