HABER MERKEZİ

Globalleşen Dünya düzeninde tüm basın ve medya camiası yoğun stres altında hızlı bir tempo ile çalışıyor.

Düzenlenen eğitimler hakkında bir açıklama yapan Carpe Diem Gelişim Merkezi kurucusu Saba Deniz Uzun, “Carpe Diem Gelişim Merkezi olarak vermiş olduğumuz eğitimlerde öncellikli hedefimiz bireylerin mesleklerinde sağlıklı, mutlu, huzurlu, bir şekilde ilerlemelerini sağlamaktır. Bunun için de kişisel gelişim enstrümanlarını  kullanıyoruz.

Kişisel gelişim çalışmaları; hedeflerimize ulaşmada bizi motive eden bir  çok teknik ve stratejiyi içermektedir. Başkalarıyla iyi ilişkiler kurmak için adımlar atmaya yardımcı olmaktadır.

 İçimizdeki olumsuz düşünce, yargı ve inanç kalıplarını değiştirerek olumlu olan yeni inanç ve kalıplarını ortaya çıkarmaya yaramaktadır.  Proje kapsamında değerli medya mensuplarımızın hangi alanlarda verimli olduklarını belirlemelerini eksik hissettikleri alanlarda kendilerini geliştirmeye karar vermeleri, bulundukları hal ve durumdan kendilerinin en yüksek hal durumlarına geçiş yapmalarına, sosyal hayatta da etkili, verimli ve güçlü şekilde bu becerilerini kullanabilmelerini hedefledik.

Eğitim proje kapsamında bizle birlikte olan tüm medya grubunun eğitimden kazandıkları becerileri kendilerine ve çalışma arkadaşlarına yansıtarak, topluma katkı sağlamalarını temenni ediyor, katılımcılarımıza teşekkür ediyoruz” dedi. Uzun,  Koç Carter’ın şu sözleriyle cümlelerini tamamladı: “En büyük korkumuz yetersiz olmamız değil. En büyük korkumuz, sanılanın ötesinde güçlü olmamız. Bizi en çok korkutan karanlık değil, kendi ışığımız. Küçük adamı oynamak dünyanın işine yaramaz. Etrafındaki diğer insanların kendilerini güvende hissetmesi için sana yeterince ışık vermez. Kendi ışığımızla etrafı aydınlatırken, diğerlerini de bilinçsizce aynı şeye zorluyoruz ve kendi korkularımızdan kurtuluyoruz. Bizim varlığımız diğerlerini de özgür kılıyor.”

İLETİŞİM PROFİLLRİ

Eğitimci Şahver Yeşil ise iletişim profilleri ve sağladıklarını şu sözlerle anlattı:

“İnsanların birbirinden farklı dört temel iletişim stili olduğu söylenebilir. Her insan kendi stilindekilerle kolay iletişim kurar. Toplumun yüzde 75’i sizden farklı iletişim tarzına sahiptir! Farklılıklar ancak onları anlamlandıramadığımızda bir sorun oluşturur. “Mutlak Doğru” tarz yoktur, her kişi farklı yönleriyle değerli bir yaklaşımda bulunur. Dünyadaki yüzde 87 çatışmalar Sosyal Profil çatışmasıdır, kişilik çatışması değil. Bu bize ne sağlar; İnsanları daha doğru anlamamızı ve kendinizi de onlara daha doğru anlatabiliriz.

İkna kabiliyetimiz artar.

Strese girmeyi kontrol edebilir ve karşınızdaki insanların strese girmesini önleyebilirsiniz.

Liderlik becerileriniz gelişir.

Daha nitelikli bir insan olursunuz.

Sevgiyi ifade etme biçiminiz, anne –babalık tarzınız, iş yaşamında işinizi yapma tarzınız hakkında kendinizi anlamanızı sağlar

 Evinizde ve iş yerinizden daha huzurlu bir ortam sağlarsınız.

Etkin iletişim anahtarı, sizinle iletişimi başkaları için kolay hale getirmekten geçiyor!

Peki sizin tarzınız ne?

Birlikte yapacağımız eğlenceli test ile 4 iletişim stilinden hangisinin sizinki olduğunu keşfedecek ve iletişiminizdeki iyileşme fırsatlarını belirleyebileceksiniz.”

İlk grubun eğitimin tamamlanmasının ardından, projeyi değerlendiren Edirne Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Bitti, “Yoğun bir tempoda ve zaman zaman stresli ortamlarda çalışıyoruz. Arkadaşlarımız  ‘Basın Mensupları Kapasite Geliştirme Projesi’nin çok faydalı olduğu görüşünde birleştiler ve bu tür eğitimlerin devam etmesini talep ettiler. Dernek olarak eğitim çalışmalarımıza devam edeceğiz ve farklı projeler de hazırlayacağız. İkinci grubun eğitimleri de bugünden itibaren başlayacak. Üçüncü grubun eğitimleri ise Pazartesi günü başlayacak ve Çarşamba günü sona erdikten sonra projemiz tamamlanacak” dedi.

Hudut gazetesi muhabiri Orkun Akman ise “Kendi iç dünyama bir yolculuk yaptım. 3 gün içinde kısa bir sürede kendimi daha iyi tanımaya yönelik bir eğitimden geçtiğimi düşünüyorum” diye konuştu.

Star gazetesi muhabiri Musa Çelik de, eğitimlerin kendisine son derece faydalı olduğunu belirterek, “Eksiklerimi daha iyi anladım. İnsan kendisini tanıdığı zaman stres yönetimi de kolaylaşıyor” ifadelerini kullandı.   

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ